Gå til innhold

David A.

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  37
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

David A. vant dagen sist Oktober 31 2018

David A. hadde mest likt innhold!

Om David A.

 • Rang
  Nykommer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei! Kjøpte et intermediate snøre tiltenkt gjeddefiske, men spørsmålet som dukket opp da er om det skal glides med flytemiddel eller om jeg skal brukedet samme midlet som jeg benytter på synkesnørene. Klumpen er intermediate, og resten av lina er flyt. Har ikke vært borti intermediate før, men slikt jeg har skjønt det går den såvidt under vannfilmen? takker på forhånd for svar :-)
 2. Denne var fin. Bare lurte på om denne var tiltenkt spesielt gjedde? Her hvor jeg fisker dem så er det mengder av steinsmett (eller annen småulke) og dette var isåfall en flott imitasjon av disse!
 3. David A.

  trenger jeg klasse 2

  Dette var som sagt et godt tilbud. Det er en slik jeg har i 8,6 #3. Skal du ha stang i #2 så ville jeg kjøpt den tvert. Kjør på med en danielsson midge (jeg har nymph w på min 3r) og du har en dritlekker kombo til rimmelig penge! :-)
 4. David A.

  Kor tung e han? (2)

  Jeg har akkurat fullført denne quizen. Min poengsum 33/100 Min tid 46 sekunder  
 5. Ny firer er anskaffet og når man fornyer garderoben så må fornuften seire en gang i blant. Selger derfor min orvis tls power matrix 9ft #4, til kr 700 + evt. frakt. Hilsen david andre tys
 6. David A.

  Hva har du kjøpt i dag?

  Etter mye om og men, "skal - skal ikke" så har en loop cross s1 904 blitt bestilt. Den finnes jo ute nå til hyggelige priser, så det måtte bli nå eller aldri. Rent visuelt så tror jeg at sammen med backwinder trout så kommer dette til å se nydelig ut :-) Noen som vet om snører som denne trives med? Overhodekast for det meste.
 7. David A.

  danielsson f3w 7ten og kapasitet

  Det var et betryggende svar :-) får bare kjøre syltynn backing så får jeg sikkert på et 10 gjeddesnøre. Blir ta innkjøp av en 9ft 10 enhånd til våren (morro med slike miniprosjekter) Foresten; skikkelig tøft bilde!
 8. Hei! Skaffet meg en ny snelle til 7r stanga, da snella i tittelfeltet føltes litt for diger med 7r snøre. Spørsmålet er da om noen av dere har erfaring med nier eller tier snøre på denne utgaven? På hjemmesiden så står det at den tar lineklasser helt opp til 10, men jeg synes det virker litt ambisiøst. Har isåfall tenkt på et wf 9 eller 10 som kan brukes på de tyngste gjeddefluene (ja, jeg vet det virker kraftig - men for min del så går line/ stangklasse utfra størrelsen på fluene jeg vil bruke og ikke fisken nødvendigvis) God førjulstid ønskes også :-)
 9. Her er noen poppere jeg lagde til gjedde. Jan ingvar tipset om knebeskyttelse til materiale, dette er kjøpt inn - men ikke brukt enda. Kroppen på disse er av grønt sitteunderlag fra europris, beina driver jeg å prøver meg frem på. Må nok innrømme at øyene er kun for morroskyld:-) har på forhånd laget en mal i papp som brukes for å klippe ut kroppen. Delen den i to (som et rundtstykke) og binder disse fra oven og bunn, med krok i midten. Billig og effektiv! Det siste bildet er noen flashfluer som er bindet skikkelig lette med "soft flash" og plastøyer. Fine å bruke med synkesnøre og "snille" aftm klasser som f.eks #6 eller #7.
 10. Bilder kommer her. Flashflue (med litt bucktail for volum) er egenkomponert mens den andre er en pike bunny (oppskrift på youtube) Har laget noen froskepoppere, kan heller legge dem ut på inspirasjonstråden.
 11. Her var det gode forslag. Som sagt så virket a jensen pike i str 6/0 gigantiske. Prøvde å binde noen luftige bunny/ flash fluer på disse. Blir spennende til våren om 8r stanga klarer å få ut disse :-)
 12. Tusen takk, en bedre forklaring tror jeg ikke er mulig å oppdrive på dette! :-) da er det bare å kjøpe krok med trygghet!
 13. Hei dere! Fra før så har jeg bindet ørretfluer (mest tørt) og var ganske fortrolig med størrelsene som ofte brukes til det, var enkelt over å holde oversikten på "dry fly hooks" fra 12 - 18. Men problemet startet når jeg begynte med å lage gjeddefluer for en 2 års tid siden, og det som jeg bestilte av kroker da var et klart bevis på at streamerkrok det hadde jeg liten peiling på. Bestilte en pakke med A. Jensen pike som var i størrelse #6/0 og den var rett og slett giganstisk. Bestilte ved et annet tilfelle krok i størrelse #4 - og den var for liten igjen. Spørsmålet er da altså; finnes det en måte å beregne lengen på disse krokene? hva er forskjellen til eksempel på streamerkrok i størrelse #6/0 og #6? Takker for alle gode råd og svar :-)
 14. David A.

  Put and Take - Hæ?

  Hvis man ikke er reservert til å få "kicket" kun av stedegen naturlig fisk, så er faktisk put 'n take ganske artig. Jeg bor ikke langt fra sverige, så jeg prøvde dette fisket første gang sommer 2017. Man kan si mye om kunstige regnbåger osv men dette er fisker med utrolig kraft og mye underholdning (dem går som regel rett opp i lufta) og får man en båge på kiloen som har spist pellets fra proteinfabrikken så blir det kult. Her i Norge så har vi jo ikke praksis med utsatt regnbueørret, men det skal jo sies at mye av den ørreten som man finner i østmarka er jo fisk som er satt ut, der hvor ørret i utgangspunktet ikke fantes. Blir det put 'n take da? ... Så når det kommer til stykket; put 'n take eller ei, brunørret og gjedde - det er morsomt med variasjon.
×