Jump to content

David A.

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

David A. last won the day on December 3 2020

David A. had the most liked content!

About David A.

 • Rank
  Viderekommen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gode tips til snøre har du fått, ellers så kan Scientific Anglers sine snører i midsjiktet, "frequency" nevnes, de er kjempefine (boost eller magnum har klumper som lader fint). Skal du ha ei rimmelig og god snelle, så er Lamson Liquid noe av det bedre man kan få tak i der ute. Ellers så er snellene til Greys (ofte på tilbud) gode alternativ. Lykke til med galskapen!!
 2. Bestilte denne til zephrusen, men så til min forskrekkelse noen steder at det ikke går an å bytte sveiveretning på denne, selv om det står at dette lar seg gjøre enkelt på Hardy sine egne sider.. Noen har vært borti dette?
 3. Til den prisen så er Q en veldig god stang. Jeg hadde den før som backup i 9ft 8. Grei å kaste med, men den manglet litt punch når det gjaldt lengde. Ser den har gått opp til kr 2800 nå (kostet 1900 før), så jeg ville ha sjekket ut om det ikke finnes enda bedre alternativer der ute. I det sjiktet der så ville jeg ha vurdert hardy shadow veldig sterkt.
 4. ørret på 3 kg tatt på #8r setup, streamer og synkesnøre under gjeddefiske - eller ørret på 1 kg på #4, tørt?
 5. Kan nevne at jeg ringte Vak forrige uke, og de sa at for eventuelle utbedringer på allerede kjøpte G Loomis stenger, så kan de være behjelpelige med dette! Så da kan vi med G Loomis fortsatt fiske (relativt) trygt! 🙂
 6. Tusen takk for svarene. Dette må prøves ut! Syntes det bare hadde vært synd hvis favoritt 4rn og 5rn plutselig skulle være dyngemateriale hvis noe skulle skje dem, også med tanke på prisen de hadde. Sånne svar viser at siden og forumet her er fortsatt gull verdt!
 7. Leste en artikkel om at Normark nå mister shimano og dermed G Loomis. Vet at etter at Normark overtok så ble det kun 5år garanti, og ikke "go garantien" som var på sent 90 - 2000 tallet Noen som vet hvor man skal henvende seg til, for rep etc i tilfelle noe skulle skje? Eller betyr dette at en toppstang som NRX ikke har noen distrubutør som kan kontaktes her i landet?
 8. Sesongen er over for min del, men det var skikkelig digg med ørret på 1,5 i år. Tatt i juli på daddy long legs, i finnskogstraktene. Langt mellom ørret av dette kaliberet.
 9. Hei, fant ingen tråd på dette - men ble litt overasket her om dagen; Jeg har en Hardy Marksman 2s 12,6 ft #8. Den anbefalte klumpvekten på den er 32 gram på shooting head, lenge 38ft hvis jeg husker riktig. Jeg bruker en nextcast zone 30,9 gram klump på den, men tilhørende tipper....Greit nok.... Men så...var jeg borti en Hard Zephrus 12,6 #6/7 som hadde nøyaktig samme spesifikasjon som marksmannen min, selv om den er nesten to klasser lavere i forhold til aftm skalaen? Husker ikke om lengen på skyteklumpen var 38ft også... Nå er jeg ganske ny i tohåndsverdenen, men spørsmålet
 10. Jeg synes at cdc ser best ut på døgnfluene, men av en eller annen grunn har jeg endt opp med å bruke polyarn. Med mine fingre så er det lettere å bruke, og med en dæsj loctite-lim så sprer dette seg fint. Frynsete blir det dessverre, men et godt råd er å ta på flytemiddel på vingen og spre den litt ut når du har knytet døgnfluen din på fortommen..
 11. Har vært Hardangervidda for en del år siden før med fluestanga. Mauren og døgnfluene kan du nok la ligge hjemme, men fisk får du på dem allikevel - ørreten har jo kun måneder på å spise seg feit. For min del så var daddy long legs en sikker vinner. Lett å se for fisk også hvis det blåser. En ting som er ganske rart (i mitt hode) er at innsektfaunaen er ganske rik på vidda, som er et ugjestmildt sted. Det er ofte man ser sommerfugl og møll der, så ting som likner disse er ikke dumme. Noe som heller ikke er dumt er noen hårete larveimitasjoner. Lagde disse her som fungerte fint:
 12. David A.

  Boobies

  Boobies har jeg prøvd såvidt etter regnbueørret, da jeg bor ganske nærme grensen (40-50 min å kjøre til nærmeste "regnbåge" vann) Det er et grådig effektivt fiske etter den arten iallefall. Men nå ble jeg inspirert til å lage noen gjedde-boobies med store skumøyer og lett flash! Så takk for insirasjonen!!
 13. Tusen takk, den var vel ca 4-5 kg. Ja, riktig tenkt - det var ei elvegjedde, i en elv på hedmark som har mye overbefolket harr og småørret. Nei, nå er det like før det braker løs :-)
 14. Selv om koronaen er der ute, så er heldigvis ikke vann og utmark i faresonen. Våren kan være en herlig tid; fluebinding, vårgjedde og hjemmekontor har noen kvaliteter!
 15. Hei, jeg gjør et forsøk med linken igjen: - håper denne fungerer? den heter iallefall "casting in the wind" og er på Orvis fly casting lessons. Googlet i allefall Italian flycasting og det fungerte i det store og det hele etter lignende prinsipp som videoen. Og på de siste turene så ble dette forsøkt, og det var fint å kjenne på føle
×
×
 • Create New...