Jump to content

David A.

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

David A. last won the day on September 12

David A. had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

David A.'s Achievements

 1. Dette året har det vært lite ørretfiske grunnet mange ting. Men artig å oppleve fin fisk og flotte farger i septemberskogen.
 2. Så dem på vintagetackle, prisen var helt drøy i forhold hva de som selges brukt her går for... Skal ikke røpe noen pris hvor mye angeren kom på, men hvis man vil selge så er det bare å komme med forslag:)
 3. Solgte min i våres og angrer som bare det... Noen som vil selge sin BW trout?
 4. Har du 5, så ville jeg ha gått for en 7. Men jeg vil tro at med rett snøre så vil 5rn din bli fin på streamere, prøv isåfall rio outbound short eller noe liknende. Men samtidig så er det alltid morsomt å ha flere stenger😁
 5. Disse har jo en livssyklus hvor de dør etter gyting. Ikke helt a4 tanke,men kan hende at gjødslingen kan føre til at smolten får bedre næringsvilkår. Blir spennende å se utviklingen. Spørs også om rogna og yngelen til pukkellaksen vil trives i elvene her...
 6. Har ikke mye erfaring med streamerfiske til ørret, men til gjeddefiske så er rio outbound /short kjempebra. Bruker klasse 7, men de lavere klassene bør også være gode til ørretfiske...
 7. Gode tips til snøre har du fått, ellers så kan Scientific Anglers sine snører i midsjiktet, "frequency" nevnes, de er kjempefine (boost eller magnum har klumper som lader fint). Skal du ha ei rimmelig og god snelle, så er Lamson Liquid noe av det bedre man kan få tak i der ute. Ellers så er snellene til Greys (ofte på tilbud) gode alternativ. Lykke til med galskapen!!
 8. Bestilte denne til zephrusen, men så til min forskrekkelse noen steder at det ikke går an å bytte sveiveretning på denne, selv om det står at dette lar seg gjøre enkelt på Hardy sine egne sider.. Noen har vært borti dette?
 9. Til den prisen så er Q en veldig god stang. Jeg hadde den før som backup i 9ft 8. Grei å kaste med, men den manglet litt punch når det gjaldt lengde. Ser den har gått opp til kr 2800 nå (kostet 1900 før), så jeg ville ha sjekket ut om det ikke finnes enda bedre alternativer der ute. I det sjiktet der så ville jeg ha vurdert hardy shadow veldig sterkt.
 10. ørret på 3 kg tatt på #8r setup, streamer og synkesnøre under gjeddefiske - eller ørret på 1 kg på #4, tørt?
 11. Kan nevne at jeg ringte Vak forrige uke, og de sa at for eventuelle utbedringer på allerede kjøpte G Loomis stenger, så kan de være behjelpelige med dette! Så da kan vi med G Loomis fortsatt fiske (relativt) trygt! 🙂
 12. Tusen takk for svarene. Dette må prøves ut! Syntes det bare hadde vært synd hvis favoritt 4rn og 5rn plutselig skulle være dyngemateriale hvis noe skulle skje dem, også med tanke på prisen de hadde. Sånne svar viser at siden og forumet her er fortsatt gull verdt!
 13. Leste en artikkel om at Normark nå mister shimano og dermed G Loomis. Vet at etter at Normark overtok så ble det kun 5år garanti, og ikke "go garantien" som var på sent 90 - 2000 tallet Noen som vet hvor man skal henvende seg til, for rep etc i tilfelle noe skulle skje? Eller betyr dette at en toppstang som NRX ikke har noen distrubutør som kan kontaktes her i landet?
 14. Sesongen er over for min del, men det var skikkelig digg med ørret på 1,5 i år. Tatt i juli på daddy long legs, i finnskogstraktene. Langt mellom ørret av dette kaliberet.
 15. Hei, fant ingen tråd på dette - men ble litt overasket her om dagen; Jeg har en Hardy Marksman 2s 12,6 ft #8. Den anbefalte klumpvekten på den er 32 gram på shooting head, lenge 38ft hvis jeg husker riktig. Jeg bruker en nextcast zone 30,9 gram klump på den, men tilhørende tipper....Greit nok.... Men så...var jeg borti en Hard Zephrus 12,6 #6/7 som hadde nøyaktig samme spesifikasjon som marksmannen min, selv om den er nesten to klasser lavere i forhold til aftm skalaen? Husker ikke om lengen på skyteklumpen var 38ft også... Nå er jeg ganske ny i tohåndsverdenen, men spørsmålet da er om dette er en sær tilfeldighet eller vanlig? Hvorfor bruker produsenter aftm på tohånds da, når man like gjerne kunne bare brukt vekt på klump i grains eller gram? Vektene på aftm er jo uansett beregnet på enhånds, noe som kommer klart frem hvis man ser på vekt for hver klasse.... Noen som vet noe mer om dette og hvorfor det er slik?
×
×
 • Create New...