Jump to content

David A.

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

David A. last won the day on March 29

David A. had the most liked content!

About David A.

 • Rank
  Viderekommen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sesongen er over for min del, men det var skikkelig digg med ørret på 1,5 i år. Tatt i juli på daddy long legs, i finnskogstraktene. Langt mellom ørret av dette kaliberet.
 2. Hei, fant ingen tråd på dette - men ble litt overasket her om dagen; Jeg har en Hardy Marksman 2s 12,6 ft #8. Den anbefalte klumpvekten på den er 32 gram på shooting head, lenge 38ft hvis jeg husker riktig. Jeg bruker en nextcast zone 30,9 gram klump på den, men tilhørende tipper....Greit nok.... Men så...var jeg borti en Hard Zephrus 12,6 #6/7 som hadde nøyaktig samme spesifikasjon som marksmannen min, selv om den er nesten to klasser lavere i forhold til aftm skalaen? Husker ikke om lengen på skyteklumpen var 38ft også... Nå er jeg ganske ny i tohåndsverdenen, men spørsmålet
 3. Jeg synes at cdc ser best ut på døgnfluene, men av en eller annen grunn har jeg endt opp med å bruke polyarn. Med mine fingre så er det lettere å bruke, og med en dæsj loctite-lim så sprer dette seg fint. Frynsete blir det dessverre, men et godt råd er å ta på flytemiddel på vingen og spre den litt ut når du har knytet døgnfluen din på fortommen..
 4. Har vært Hardangervidda for en del år siden før med fluestanga. Mauren og døgnfluene kan du nok la ligge hjemme, men fisk får du på dem allikevel - ørreten har jo kun måneder på å spise seg feit. For min del så var daddy long legs en sikker vinner. Lett å se for fisk også hvis det blåser. En ting som er ganske rart (i mitt hode) er at innsektfaunaen er ganske rik på vidda, som er et ugjestmildt sted. Det er ofte man ser sommerfugl og møll der, så ting som likner disse er ikke dumme. Noe som heller ikke er dumt er noen hårete larveimitasjoner. Lagde disse her som fungerte fint:
 5. David A.

  Boobies

  Boobies har jeg prøvd såvidt etter regnbueørret, da jeg bor ganske nærme grensen (40-50 min å kjøre til nærmeste "regnbåge" vann) Det er et grådig effektivt fiske etter den arten iallefall. Men nå ble jeg inspirert til å lage noen gjedde-boobies med store skumøyer og lett flash! Så takk for insirasjonen!!
 6. Tusen takk, den var vel ca 4-5 kg. Ja, riktig tenkt - det var ei elvegjedde, i en elv på hedmark som har mye overbefolket harr og småørret. Nei, nå er det like før det braker løs :-)
 7. Selv om koronaen er der ute, så er heldigvis ikke vann og utmark i faresonen. Våren kan være en herlig tid; fluebinding, vårgjedde og hjemmekontor har noen kvaliteter!
 8. Hei, jeg gjør et forsøk med linken igjen: - håper denne fungerer? den heter iallefall "casting in the wind" og er på Orvis fly casting lessons. Googlet i allefall Italian flycasting og det fungerte i det store og det hele etter lignende prinsipp som videoen. Og på de siste turene så ble dette forsøkt, og det var fint å kjenne på føle
 9. takker for innspill. Det som dere skriver virker fornuftig, og skal bli forsøkt senere idag! Til det som Truls skriver, så merket jeg det igår at de gangene som snøret satte seg i kvist-kvast på bakken slik at skyting av snøret fikk en bråstopp, så ble faktisk presentasjonen så å si strøken. Og til det som RolvS skriver, så fant jeg en video i youtube. Viser videoen poenget ditt hvis jeg forstod deg riktig? fra 00:45 omtrent:
  Hei og god sommer! Som tittelen sier så har jeg den siste tiden måtte fiske i mye motvind. Ja, og selv på småtjern i våler, hedmark så kan det blåse til dels mye. Problemet er at når man kaster i motvind så må jeg dobbeltrekke som en gærning for å få ting ut, og resultatet er at jeg får kast hvor alt skyter som et rifleskudd i vannet og jeg må stipe snøret for å rette ut fortommen. I medvind eller nullvind så har jeg ikke opplevd dette problemet i noen stor grad. Noen som har gode tips til dette? Hilsen david andre
 10. Selger denne her for kr 200 + frakt. Plass til to bokser plus diverse. Oppheng for peang og klipper, og d ring i nakkereim for høy. Selges fordi den var litt for liten for formålet (ble litt trangt med ekstraspoler til dry fly snellen)
 11. Tenkte i utgangspunktet å bruke den slik den er på bildet, men hvis det funker dårlig så kan man sikkert bruke den slik også. Veggversjonen din hørtes spennende ut, last gjerne opp bilde hvis du kan :-)
 12. Snart starter sesongen, så kriblingen har startet. Lagde denne racken av noe ræl som jeg fant av gamle planker og hyller. Malte i lady *** farge uten grunning. Kanskje noen blir inspirert? :-)
 13. Hei! Kjøpte et intermediate snøre tiltenkt gjeddefiske, men spørsmålet som dukket opp da er om det skal glides med flytemiddel eller om jeg skal brukedet samme midlet som jeg benytter på synkesnørene. Klumpen er intermediate, og resten av lina er flyt. Har ikke vært borti intermediate før, men slikt jeg har skjønt det går den såvidt under vannfilmen? takker på forhånd for svar :-)
×
×
 • Create New...