Jump to content

David A.

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  80
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by David A.

 1. Har bugstopper skjorte, funker som bare det. Så kan ikke annet enn å anbefale. Vil tro at hvis man unngår vaskepulver og bruker til eks Milo, så kan effekten dras ut. Hatt min i ca 4 år nå.... Vet ikke om andre har erfaringer med dette, men det kan være lurt å passe seg litt for myggmiddel. Hadde et ganske nytt snøre hvor plasten fikk sprekker etter et par turer hvor det var mye mygg og knott. Og jeg er påpasselig med vedlikehold av utstyret!
 2. Til laksefiske med tohånds så har jeg forgjengerne til Ultralite NSX, zenith og zephrus. Har også en loomis nrx #4 til innlandsfiske etter ørret og regnbåge (i Sverige) Poenget mitt er at jeg liker begge merker - Men; garantien til Hardy gjennom pure fishing syns jeg har vært knallgod. Hadde uhell med min 14,6 zephrus ble ca kr 1500 for en ny del. G loomis har dessverre vært en kasteball blant forskjellige leverandører (noen mer seriøse enn andre) den siste tiden. Pdd så har vak i Oslo og shimano Norge ansvar for merket. Men historien har dessverre vist at dette kan fort bli forandret. Mitt råd er; skal du kjøpe i Norge, gå for Hardy. Med Asquith, så kan du eventuelt høre med en forhandler i USA om det går an å kjøre evt utbedring garantier gjennom dem, og bestille dermed fra til f.eks Trident flyfishing. Har hørt at G loomis garantien er bedre der enn her, selv om det er noen år siden. Begge er såklart supre stenger, men når vi snakker om stangkjøp mellom 12000 og 15000 kr så ville jeg vært på den sikre siden mtp garanti. Dette er bare mine frie tanker, har noen mer eller riktig info om G loomis garanti, må dere gjerne korrigere meg
 3. David A.

  Sage R8

  Enig, prisene begynner å bli kanskje litt mer enn voksne og? Rio (samme greia som sage) har nå også satt opp prisene på snørene noe voldsomt. Selv om jeg pleier snørene og de holder i minst 4-5 år, så syns jeg 1599 for et vanlig wf snøre blir litt for drøyt. Med denne så virker det som om sage har fått til litt mer "feel" enn det de andre hadde. One, Method og de årgangene der syns jeg nesten var utelukkende gode til streamere, eller tynge enhåndsfiske. Eneste methoden jeg sparte på er 15ft klasse 10, råskinn av ei tohåndstang forsåvidt. Ser ut som sage har kommet med noe aktuelt hvis man skal ha klasse 5 eller lavere - for første gang på noen år. Blir spennende å se hvordan arvtageren etter igniter blir.
 4. David A.

  Sage R8

  Ser ut som en flott stang, arvtakeren etter "one" og "x". Noen som har prøvekastet? Virker som om sage har fått til litt mer "feel" denne gangen....
 5. Jeg tenker at både vadere og sko er til syvende og sist forbruksvare. Er ikke verdensmester i vedlikehold, men tørker mine alltid etter bruk (og under turen når det er pause fra fisking) Prisen man betaler handler mest om pusteegenskaper føler jeg. Tror de fleste vadere bør klare fem-seks år med normal bruk. Tror de fleste vadere der ute holder seg godt etter det jeg har erfart. Har prøvd guideline og simms.
 6. Ja, jeg har den i 6nine. Flott snelle som rommer mye. Jo den er igrunn det. Brems generelt er overkill til alt jeg har fått, til laksefiske på tohånds så bruker jeg mest hardy marquis og perfect. Savner ingen mekanisk brems på dem.
 7. Hvis l5w 4seven var for tung til et streameroppsett i #6 så er det nok oppe og avgjort. Da blir det f3w 2six! Original dryfly og nymph w har jeg hatt. Flotte sneller å se på, men dessverre - jeg liker litt lyd. Derfor jeg solgte også backwinderen min som satt på nrx #4, selv om jeg angrer på dette titt og ofte. Ble til en hardy ultralite cadd 3000 istedetfor Takk for gode svar da 😁
 8. Hei! Min gode gamle grønne G Loomis NRX LP 9ft #5 trenger ny kamerat og denne gangen så er det virkelig valgets kval. Personlig så liker jeg L5w utrolig godt, ei snelle som virkelig er skrudd sammen ordentlig. Pen å se på er den og! På den andre siden så er jeg redd for at 4seven kan bli for tung, og at den kanskje er mer tiltenkt streamerfiske med 6 og 7 stenger. Noen som har prøvd L5w 4seven, er den noe å satse på en 9ft klasse 5? Eller bør jeg heller gå for f3w 2six.....
 9. Veldig mye bra info her. Det eneste jeg stusser på er at alle ser ut til å kjøre #9 og oppover nesten. Syns det blir altfor overkill. Bruker selv 9ft 7 og 9,6 #7 . Har aldri kjent at dette er for svakt eller noe, selv om jeg har prøvd tyngre klasser før. Binder forsåvidt egne fluer selv med mye lett flash og bucktail. Flyr godt med Rio outbound short og SA Frequency boost.
 10. Dette året har det vært lite ørretfiske grunnet mange ting. Men artig å oppleve fin fisk og flotte farger i septemberskogen.
 11. Så dem på vintagetackle, prisen var helt drøy i forhold hva de som selges brukt her går for... Skal ikke røpe noen pris hvor mye angeren kom på, men hvis man vil selge så er det bare å komme med forslag:)
 12. Solgte min i våres og angrer som bare det... Noen som vil selge sin BW trout?
 13. Har du 5, så ville jeg ha gått for en 7. Men jeg vil tro at med rett snøre så vil 5rn din bli fin på streamere, prøv isåfall rio outbound short eller noe liknende. Men samtidig så er det alltid morsomt å ha flere stenger😁
 14. Disse har jo en livssyklus hvor de dør etter gyting. Ikke helt a4 tanke,men kan hende at gjødslingen kan føre til at smolten får bedre næringsvilkår. Blir spennende å se utviklingen. Spørs også om rogna og yngelen til pukkellaksen vil trives i elvene her...
 15. Har ikke mye erfaring med streamerfiske til ørret, men til gjeddefiske så er rio outbound /short kjempebra. Bruker klasse 7, men de lavere klassene bør også være gode til ørretfiske...
 16. Gode tips til snøre har du fått, ellers så kan Scientific Anglers sine snører i midsjiktet, "frequency" nevnes, de er kjempefine (boost eller magnum har klumper som lader fint). Skal du ha ei rimmelig og god snelle, så er Lamson Liquid noe av det bedre man kan få tak i der ute. Ellers så er snellene til Greys (ofte på tilbud) gode alternativ. Lykke til med galskapen!!
 17. Bestilte denne til zephrusen, men så til min forskrekkelse noen steder at det ikke går an å bytte sveiveretning på denne, selv om det står at dette lar seg gjøre enkelt på Hardy sine egne sider.. Noen har vært borti dette?
 18. Til den prisen så er Q en veldig god stang. Jeg hadde den før som backup i 9ft 8. Grei å kaste med, men den manglet litt punch når det gjaldt lengde. Ser den har gått opp til kr 2800 nå (kostet 1900 før), så jeg ville ha sjekket ut om det ikke finnes enda bedre alternativer der ute. I det sjiktet der så ville jeg ha vurdert hardy shadow veldig sterkt.
 19. ørret på 3 kg tatt på #8r setup, streamer og synkesnøre under gjeddefiske - eller ørret på 1 kg på #4, tørt?
 20. Kan nevne at jeg ringte Vak forrige uke, og de sa at for eventuelle utbedringer på allerede kjøpte G Loomis stenger, så kan de være behjelpelige med dette! Så da kan vi med G Loomis fortsatt fiske (relativt) trygt! 🙂
 21. Tusen takk for svarene. Dette må prøves ut! Syntes det bare hadde vært synd hvis favoritt 4rn og 5rn plutselig skulle være dyngemateriale hvis noe skulle skje dem, også med tanke på prisen de hadde. Sånne svar viser at siden og forumet her er fortsatt gull verdt!
 22. Leste en artikkel om at Normark nå mister shimano og dermed G Loomis. Vet at etter at Normark overtok så ble det kun 5år garanti, og ikke "go garantien" som var på sent 90 - 2000 tallet Noen som vet hvor man skal henvende seg til, for rep etc i tilfelle noe skulle skje? Eller betyr dette at en toppstang som NRX ikke har noen distrubutør som kan kontaktes her i landet?
 23. Sesongen er over for min del, men det var skikkelig digg med ørret på 1,5 i år. Tatt i juli på daddy long legs, i finnskogstraktene. Langt mellom ørret av dette kaliberet.
 24. Hei, fant ingen tråd på dette - men ble litt overasket her om dagen; Jeg har en Hardy Marksman 2s 12,6 ft #8. Den anbefalte klumpvekten på den er 32 gram på shooting head, lenge 38ft hvis jeg husker riktig. Jeg bruker en nextcast zone 30,9 gram klump på den, men tilhørende tipper....Greit nok.... Men så...var jeg borti en Hard Zephrus 12,6 #6/7 som hadde nøyaktig samme spesifikasjon som marksmannen min, selv om den er nesten to klasser lavere i forhold til aftm skalaen? Husker ikke om lengen på skyteklumpen var 38ft også... Nå er jeg ganske ny i tohåndsverdenen, men spørsmålet da er om dette er en sær tilfeldighet eller vanlig? Hvorfor bruker produsenter aftm på tohånds da, når man like gjerne kunne bare brukt vekt på klump i grains eller gram? Vektene på aftm er jo uansett beregnet på enhånds, noe som kommer klart frem hvis man ser på vekt for hver klasse.... Noen som vet noe mer om dette og hvorfor det er slik?
 25. Jeg synes at cdc ser best ut på døgnfluene, men av en eller annen grunn har jeg endt opp med å bruke polyarn. Med mine fingre så er det lettere å bruke, og med en dæsj loctite-lim så sprer dette seg fint. Frynsete blir det dessverre, men et godt råd er å ta på flytemiddel på vingen og spre den litt ut når du har knytet døgnfluen din på fortommen..
×
×
 • Create New...