Gå til innhold

stor_pappa_stensland

Members
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

stor_pappa_stensland vant dagen sist 17. juni 2022

stor_pappa_stensland hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Du hadde selvfølgelig rett, Rune. Jeg har fått oppleve flere flotte klekkinger og spinnerfall av vulgata i nordmarka nå de siste dagene. Har virkelig vært veldig bra, uten at jeg har hatt helt flaksen til å komme borti den virkelig store fisken. Det som har vært litt anderledes nå, er at klekkignene og spinnerfallet har skjedd samtidig. Så helt totalt dødt, og så spinnerfall sammen med klekking mellom 4 og 6. Tar pause nå i helga for å unngå masse folk i skævven og for å drikke meg dritings med venner. Så starter kjøret igjen på mandag. Det er bare å krysse fingra!
  2. Ja jeg er ute nesten hver ukedag nå jeg, fra 0700 til 2400. Da får vi håpe gårsdagen ikke var representativ og at jeg får med meg noen brukbare fiskedager før juli!
  3. Er det noen som har litt mer snøring enn meg som vet om vulgatafisket i Oslo er ferdig? Har hatt eksamener, så hadde min første vulgatadag den 9. Da var det ganske bra, men kanskje ikke helt stor nok klekking. Var ute igjen nå igår, og da virka det rett og slett som det hele var på hell. Utroolig sparsom klekking, typisk sånn jeg føler det er rett før det er helt ferdig. Har jeg dessverre rett? Er sesongen i Oslo ferdig allerede?
  4. Om noen skulle finne dette i fremtia: Kutta av 70 cm på min SA trout. Nailknotta på en 4x fortom. Har nå fiska ordentlig med det. Funka som et olja lyn. Helt nydelig. Gikk helt fint å kutte av såpass, endra kanskje bittelitt hvor retningsstabil den var på lengre kast, men samtidig tror jeg nesten den ble bedre på kortere kast. Uansett var det bedre på alle områder enn å kaste med den kinken. Jeg skal ialf kutte av løkka og kjøre fortom rett på fluelina på alle nye flueliner jeg kjøper. Det var rett og slett helt sinnsykt digg å kaste med.
  5. Ja men så rått, da håper vi dette kaster så fint som bare det, så sparer en fattig student en tusing. Takk for svar, Jarle!
  6. Takk for svar! Da regner jeg med at dette fortsatt duger litt til.
  7. Halla, jeg har drevet med fluefiske en stund nå. Litt over to og et halvt år. Jeg la merke til at fluelina hadde en kink ca 65 cm ned fra enden. En god bit av coatinga var rett og slett borte, og lina bøyde seg ikke smooth over det punktet. Den 'knakk', hvis det gir mening. Det likte jeg ikke, så jeg kutta av fluelina der, og nailknotta på en fortom. Er dette helt greit? Eller har jeg da fjerna for mye av fronttaperinga på lina. På tide å kjøpe ny line? Nå har jeg jo denga løs med denne lina 3 ganger i uka i to og et halvt år, så er ikke akkurat en stor skuffelse om jeg nå må kjøpe nytt. Men resten av lina ser relativt grei ut, så om det å kutte vekk 65 cm ikke har noe å si, så fortsetter jeg med det jeg har! Takk for svar ❤️
  8. Takk for svar, da fortsetter jeg å avslutte bak hodet
  9. Hei, jeg er helt fersk i fluebindegamet. I det siste har jeg bundet en del dubbingmaur. Jeg er glad i å fiske dem, men de er overraskende vanskelige å binde synes jeg. Jeg har begynt å whipfinishe bak hodet, siden hodet og krokøyet blir veldig fint da. I tillegg bruker jeg ofte en annen farge på tråd enn på dubbing sånn at 'kroppen' får en litt annen farge enn hodet og rumpa. Har ikke sett noen whipfinishe bak et dubbet hode før og lurer på om det er noen grunn til det? Kommer dubbingen til å falle av etter 1 fisk? Er det noe jeg ikke hsr fått med meg?
  10. Hei, jeg er helt fersk i fluebindegamet. I det siste har jeg bundet en del dubbingmaur. Jeg er glad i å fiske dem, men de er overraskende vanskelige å binde synes jeg. Jeg har begynt å whipfinishe bak hodet, siden hodet og krokøyet blir veldig fint da. I tillegg bruker jeg ofte en annen farge på tråd enn på dubbing sånn at 'kroppen' får en litt annen farge enn hodet og rumpa. Har ikke sett noen whipfinishe bak et dubbet hode før og lurer på om det er noen grunn til det? Kommer dubbingen til å falle av etter 1 fisk? Er det noe jeg ikke hsr fått med meg?
  11. Halla, jeg er relativt ny med fluefiske, men har holdt på utrolig mye denne sesongen, og har fiska med haspelutstyr hele livet. Fluekastinga har begynt å sitte, og får nå en del fisk og føler meg komfortabel. Det er jo det som er skummelt, har aldri hatt noe kurs og har aldri fiska med noen som kan fluefiske. Har sett masse på videoer på nett. Siden jeg nå begynner å bli komfortabel, og kastinga begynner å gå på muskelminne, føler jeg at jeg burde få noen ordentlige tips av en som væit hva han driver med før det er for sent, og dårlige vaner er blitt muskelminne. Jeg er dog ikke så interessert i å stå på holmendammen med masse folk og kaste, og er mer interessert i å faktisk dra til en allright fiskeplass og faktisk fiske. Se på en som kan det kaste, kanskje la en som har peiling bruke utstyret mitt. Få et par tips og se hvordan det virkelig gjøres, ettersom jeg lærer bedre av dette. Er det noe muligheter for noe sånt i Oslo-området?
×
×
  • Opprett ny...