Gå til innhold

Jeløya


Tony Pedersen

Anbefalte innlegg

Kjempstory med flotte bilder fra kjente plasser Elvis! ;D Var der i dag kl0420,nada....kun kjendisselen :(dro videre til 2 nye hotspots,en på øya og en på Oven,null sø :( >:(2 minus og kald nordavind fikk meg tilbake til tidlig Februar"feeling....frøys fingra av meg,akkurat stått opp igjen for andre gang idag etter timer utenfor huset i sovepose/campingseng ::)fått i meg egg og bacon,familien har dratt på besøksrunde-jeg drar til Hvaler....Pistus

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott tur til Øya i kveld, vakende fisk og godt selskap i pistus ;D

Ble en sjøørret på 3 kg 8)

Pluss en kasse med Torsk!

Sjøørreten tok en Tonys CdC shrimp, og dro 20 meter bakline ;D

Kult kult kult 8)

Sterk fisk, i toppkondisjon!

Jeg lever lenge på denne 8)

Ny Jeløya pers for meg :)

Alt ble toppet av en nydelig solnedgang!

post-3402-13949878272358_thumb.jpg

post-3402-13949878272719_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

hade en titimersøkt igår over hele vestsiden av øya. bare småtorsk. vi var to pers og tok vel nesten 30 småttinger sammen. vi var på et sted der det skjedde noe utrolig rart men interessant. en stund trodde vi at vi gikk på syra. klokken var rundt midnatt. vannet vi vader oss igjennom er ca 20 cm dypt, det er en bukt som er gigastor og like grund over hele bukta. vi legger merke til at det lyser rundt beina på oss, i vannet, små prikker som minner om eldfluer, fire flies, for hvert steg vi tar vimler de rundt føttene i vannet. vi kan knappt tro det er sant. vi tror seriøst at vi ser i syne og at vi er slitne etter en lang dags økt med veldig lite mat og mye farting rundt øya. vi prøver å få dem opp men de lyser bare et kort sekund, som titals stjerner runt beina. etter hvert så konkluderer vi med at vi tror det er små små maneter i masse som samlets i bukta. jeg hade sett noen når vi om dit i dagslys. noen som vært med om noe lignende? utrolig rart, men veldig vakkert og fascinerende.

kan virke som at gullholmen er blitt veldig populært om dagen. lurer på om det var min siste tur dit på en stund. når vi dro møttes vi av ca 7 andre fiskere, varav bare 2 var fluefiskere. er ikke så begiestret i køfiske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grattis, Tony! For en gris!

SwedeElvis og jeg var der ute i går.

Jeg fikk 16 torsk og en horngjel. Ble endel torsk på Elvis også.

Sjøørreten glimret med sitt fravær, dessverre.

Rart i grunn. Jeg dro inn flua raskt som bare det, men småtorsken var på flua uansett.

I helga blir det Hvaler for første gang for min del. Happy for alle eventuelle tips.

Spent...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vi legger merke til at det lyser rundt beina på oss, i vannet, små prikker som minner om eldfluer, fire flies, for hvert steg vi tar vimler de rundt føttene i vannet. vi kan knappt tro det er sant. vi tror seriøst at vi ser i syne og at vi er slitne etter en lang dags økt med veldig lite mat og mye farting rundt øya. vi prøver å få dem opp men de lyser bare et kort sekund, som titals stjerner runt beina. etter hvert så konkluderer vi med at vi tror det er små små maneter i masse som samlets i bukta. jeg hade sett noen når vi om dit i dagslys. noen som vært med om noe lignende? utrolig rart, men veldig vakkert og fascinerende.

Kan vel ha vært Morild, dog kanskje litt tidlig på året.

Dette er plankton som fanger opp sollyset gjennomdagen og vil reflektere dette lyset gjennom natten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitter og slapper av ved Kiellandsvik nå. Har sett sporadisk vaking av SØ, mesteparten utenfor kastevidde. Har dratt hundreogørten torsk. De kilostorskene her ute er jaggu spreke :-). Roet seg ned nå. Blir ute en stund til for å se om det skjer mer. Rapport følger i morgen en gang.

Venter i spenning :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat kommet tilbake fra en Jeløya-tur. Denne turen ble tatt på sparket. Dro ut etter at junior hadde køya. Fikk "fri" av kona, sikkert fordi jeg heiv innpå en hvitløksbombe av en middag i går. Det oser visst hvitløksånde i hele leiligheten...hehe...greit å vite det! Bestemte meg ikke for Jeløya før jeg satt i bilen. På vei nedover var jeg innom at par andre plasser, bla Kulpen og Kambo, og kikka. Fint der, men jeg bestemte meg for Jeløya, seff fordi Tony tok en lekkerbisken på 3 kg som ikke svømmer der lenger. Lærer aldri!

Kom så ned til Kjellandsvik rundt kl 20:30. Pent vær, null vind og bølger, rundt 15 grader i lufra, tipper det var 8-9 i vannet. Vannet varierte mellom farget og klart, og var på vei fra flo til fjære. Dette ga en lekker strøm ved enden av bukta. Omtrent som å fiske i en dansk å! :-).

Fiska med Cortland intermediate og hoggormflua. En ny spennende kreasjon som jeg har hatt hell med tidligere.

Gikk ikke lenge før første torsken beit på, en liten tass på snaue 200 gram. Og de var det mange av. Dro i perioder småtorsk på nesten hvert kast. Det ble en del farge på vannet etterhvert, så jeg skifta til teppesild i hvit/hot orange for å se om det ble noen reaksjon, og for å forhåpentligvis slippe å kroke småfisk. Det tok vel 3 kast, så satt det på en småtorsk igjen!! Fikk også småsei og hvitting. Det begynte å mørkne etterhvert, og da startet det med sporadisk ørretvaking. Alt fra skikkelige plask til rolige vak, ikke sipvaking. Dessverre så var mesteparten av vakene utenfor kastevidde, og de to som vaket nærme nok ville ikke ta denne gangen.

Prøvde med bjornis reke og, samme resultat.

Jeg så flere ganger krusninger i overflaten etter stimfisk. Lurte litt på om det kunne være HA, men helt sikkert horngjel.

Skiftet etterhvert over til Coastal Slow intermediate og sort WB. Fyttikatta som det snøret skyter! Ikke snakk om at jeg kaster like langt med WF som med klump i alle fall!! Kasta på tvers av strømmen, og dro rykkvis inn med pauser på 1-3 sekunder. Fikk 3 fine steroid-torsker på ca 1 kg+. En hadde krabber stabla opp  i magen, de to andre gulpet opp noe graut. Alle fiskene svømmer lykkelig videre! De var kanonspreke!! Den siste greidde å kjøre seg ned i noe tang og tare, men jeg fikk presset den opp etterhvert. Morsomt!  :)

Det roet seg ved 1:30 tiden. Dro da en tur til Refsnes for å se om det skjedde noe der. Kom ned, gikk ut av bilen, og det tok bare 10 sekunder før jeg hørte at det plasket i vannet. Da var det bare å sæle på seg fiskeveske og kastekurv, og komme seg ned til vannet så fort som mulig. Stod vel og kastet en times tid der uten at jeg så eller kjente noe mer.....eller det som skjedde var at en torsk med svekkede sjelsevner prøvde å ta en bit av tuppen av fluestanga mi under inntrekket. Den skal være glad den ikke greidde det. Hadde nok blitt den ultimate straffen.

Pakka sammen etterhvert og dro opp til en bensinstasjon i Moss og kjøpte meg en velfortjent feit, usunn burger. Hjemme i Oslo rundt kl 04. Rett og slett en jævla fin tur. Neste gang blir det med telt, mat og øl!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...