Gå til innhold

Samle insekter


Anbefalte innlegg

Hei alle insektsinteresserte. Jeg har tenkt litt frem og tilbake på dette med å fange døgnfluer, vårfluer og annet interessant for oppbevaring på glass. Problemet er; hvordan skal disse oppbevares, hva slags flytende væske skal benytter? Håper på et svar som strekker litt mere til enn sprit, for vet at sprit må benyttes, men hvordan sprit?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

 

Ville satt insektene på nål hvis jeg var deg - mye finere å se på. Går ut i fra at du skal bruke disse til sammenligning ved fluebinding? Bruk eddik-eter på en klut i bunnen av et glass med lokk for å ta livet av insektene. Når de har krepert, tre en tynn nål forsiktig gjennom thorax, og sett på en isoporplate.

 

Dersom du absolutt foretrekker sprit, ville jeg brukt 68-70%. Altså ikke så lett å få kjøpt. Lag selv...neida.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, jeg driver å fabler med slike ideer jeg også :D . Var på polet for å forhøre meg om de kunne skaffe sprit til preservering. Mest aktuelt er 96% sprit som er denaturert. Dama på polet ga meg et nummer som jeg skulle ringe (22975500). Dette er nummeret til Arcus, som i følge ekspeditrisa tar hånd om slike forespørsler nå. 96% sprit kan brukes til både avlivning og preservering. Ved preservering holder det med 60% sprit (96% utvannes).

 

Før ble det brukt mye formalin, men dette har de funnet ut at er kreftfremkallende :shock: .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange flotte svar her. Er ikke så interessert i tørkede insekter, da disse har en tendens til å miste form ved at de tørker ut. Ellers har jeg også tenkt på å skaffe sprit gjennom arcus, noen som vil være med på dette? Grunnen til at jeg spørr er at det ikke bare er å ringe arcus og be dem sende sånn sprit, man må søke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kom til å tenke på at di har vært igjennom tema tidligere: http://www.fluefiskesiden.no/forum/viewtopic.php?t=222&highlight=entomologi

 

Skrevet: 10 Mar 2004 19:33 Tittel:

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Skulle jeg få komme med en umiddlebar tanke måtte det foruten 70% sprit falle på formalin.

 

Vet ikke formalin er lettere tilgjengelig, men du kan søke Oslo og Akershus tolldistrikt om å bli opprettet som kunde for å få kjøpt teknisk sprit hos Arcus. Mere informasjon og søknadsskjema finner du her http://www.arcus-kjemi.no/metaweaver.asp?p=236&parentId=154

 

Regner med at disse folka også kan hjelpe deg i gang med den nye hobbyen din. http://www.entomologi.no/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...