Gå til innhold

Telemark område ørret etc info taes imot med takk


Anbefalte innlegg

Jeg er godt kjent i Bø, men ikke hva fiskevann angår, dessverre. Du kan prøve Bøelva og Hørteåa. Ellers er det noen vann på Lifjell, hvor jeg tror det har vært litt småfisk, tror Bø Fiskelag har drevet noe tynningsfiske for å få opp snittstørrelsen. Du kan alltids ta kontakt med de for å få noen tips; http://www.bo-fiskelag.no/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har mange alternativer, men de begrenser seg hvis du kun er ute etter fisk over kiloen.

I Bø elva holder de fremdeles på med å sette ut laksyngel. Så lenge de fortsetter med det vil Bø elva ALDRI bli bedre, og ALDRI bli en attraktiv fiskedestinasjon for familiemedlemmer som ønsker en avveksling fra livet i sommarland.

Fra å kunne være en perle av en ørret elv, er Bø elva i dag en middelmådig dårlig ørret elv og en parantes som lakse elv.

Desverre, det er de harde fakta.

Nok om det. Drar du til området rundt Hegna camping (noen kilometer mot Seljord) så kan du oppleve utfordrende fiske. Fra utløpet av Seljordsvann og noen kilometer nedover er det fint å fiske med flue. Men, det er MYE smått å få og ikke alltid like enkle å lure. Du kan oppleve gode vårflueklekkinger i skumringen og da får du oppleve at det står MYE fisk i elva, som kan virke død på dagtid.

Nedenfor strykparteiene i øver Bø renner Bø elva rolig mot Bø. Det er fiskbart her også, men igjen mye smått og fisk av dårlig kvalitet.

Nedenfor Bø sentrum, mot Gvarv er det fineste området. Men desverre er det også området som er mest ødelagt av uvettug "lakseforvaltning". Du kan være heldig, men inntrykket du sitter igjen med er oftere "hvorfor er det ikke bedre her?"

Hørteåi er ypperlig til å trene nymfefiske, bedre finnes knappt, men fisk over 300g er STOR fisk.

Lifjell har mange fine fiske vann, men du må gidde å gå litt.

Desverre, dette er virkeligheten for Bø. Ta kontakt hvis du vil ha mer info.

God tur!

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...