Gå til innhold
  • 0

VALG AV FLUESNELLE


fred71

Spørsmål

5 svar til spørsmålet

Anbefalte innlegg

  • 0
Gjest Bishop

Så lenge de begge holder det snøret innkludert backing du har tenkt, så ville jeg valgt den som balanserte stanga best. Balansen er veldig viktig, ikke for lett da stanga blir fremtung, og ikke for tung da den blir for baktung. Dette kjenner du med en gang du prøver de på stanga.  :)

Og ja, en snelle til 500kr holder mål den. Kanskje ikke i saltvann, med mindre det er en saltvanns snelle da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0

Hadde tenkt på evotec 100 eller stilwater snøre. Backing ja....hvor mye er vanlig og ha og kan man kjøpe hva som helst der eller er det klasser der og.

Er det noen snelle merker man bør unngå? 

Tenkte på snelle til rundt 1000 kr

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0

Hvis du fester snella og kan balansere stanga ved å legge stanga på en utstrakt finger ved framenden av korken, har du funnet riktig vekt på snella, hvertfall. Sett på den backinga du har plass til under fluelina. Skal du fiske ørret holder det med <100, skal du fiske laks burde du ha >100, i tilfelle det ryker på noe stort.

Det som skiller snellene i pris er kvalitet på brems og hvor saltvannsbestandig den er. Skal du kjøre litt større fisk, er det veldig greit å ha en jevn og fin brems som ikke blir sliten og rykkete eller slappere av vann. Skal du fiske småørret i stillevann skal snella egentlig bare være et sted å ha snøret. Du kan uansett bremse ved å legge håndflata under snellespola og justere trykket. Du får bedre føling på den måten enn med vanlig brems.

Husk å oppbevare snella med løs brems, ellers kan den vri seg fast over tid :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...