Gå til innhold

Flytende glassline


Bob Bart

Anbefalte innlegg

Det er et bra snøre! Tipper at det blir en vinner om noen år. Det jeg likte best var at det absorberte sollys. Før brukte jeg sandpapir på nye SA stillwater snører (de siste meterne før fortommen) for å oppnå samme effekt.

På pakken står det ingenting om vekt på klump el. Prøv å send en mail til produsenten. (www.monic.com) Som nevnt er de litt lette. På min stang (Redington Nano Nti) # 7 passet det godt med et #8 snøre. Det er en veldig rask stang. Jeg kjenner ikke Scott stengene godt nok til å gi deg noe godt råd, så hør heller med produsenten! 

:) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Testet en del Monic snoerer for noen aar siden. Tydelig at de har kommet en del videre siden den gang. Intermediate snoerene var greie, men flytesnoeret laa midt i filmen (neutral density), var seige og hadde saapass med minne at jeg ikke var i stand til aa faa det bort.

Ridge snoerene til Airflo har jeg brukt litt de siste maanedene. De har ogsaa matt coating og gir ikke refleksjoner. Mye bedre enn Stillwater. Men jeg kapper dem som regel opp til klumper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Nå er snøret testet på flere turer, som har medført noen løse tanker som kanskje er av interesse for flere.

For det første kan det se ut som om snøret (Altså Monic All Weather) er best når det skal fiskes med sakte inntrekk og det er krusninger på vannet. Hvis det ikke er krusninger på vannet så synes jeg bølgene fra snøret som trekkes inn blir for markante. På stille vann er det bedre med et intermediate snøre. Bølgene fra inntrekk av flytesnøret er sikkert et kjent problem for de som liker brunørretfiske i stille vann.

Er det derimot litt vind og krusninger på vannet, så er det ideelt å bruke snøret. Da ”forsvinner” snøret og bølgene fra inntrekket i de andre krusningene i overflaten. Under sånne forhold synes jeg snøret fanger flere fisk enn klare intermediate snører.

På en fisketur for noen dager siden ble forskjellen på snørets effektivitet på stille vann og vann med krusninger, ganske tydelig. Iløpet av turen var det stadig skiftende vind. Og perioder med vindstille. Jeg hadde ingen napp eller ørret på land når det var vindstille. Når det derimot var krusninger på vannet ble det 3 ørreter på land og flere var bortpå flua.

Oppsummert så synes jeg Monic snøret er best når det er vind og det skal fiskes sakte. Når det er vindstille så foretrekker jeg intermediatesnører (som jo ikke lager krusninger i overflaten).

For det andre er det er det klart at løkka som snøre kommer med må klippes av. Den lager krusninger og har opplevd at ørreten hugg på løkka og ikke flua.

For det tredje fungerer snøret bra også på farget vann. Det ser ut som om snøret rett og slett tar den fargen vannet har. Mulig det er det som er poenget med å lage snøret slik at det har et litt hvitt preg?

Ikke vet jeg. Det fungerer uansett veldig bra. Jeg har fått sjøørret hver gang jeg har brukt snøret (Oslofjorden/drammensfjorden i slutten av oktober og november).

:) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Fått lina det snakkes om i 4er.

også kjøpt den blue sky i klasse 5.

Bare prøvekastet det i 5 ute i veien her, helt annen kasteopplevelse, positivt :)

så får vi se i fiskekast og situasjoner :)

Det att de trenger vind bekymrer meg da jeg sjelden fisker i vind men i glassklar elv og vindstille.

Vi får se, komme med en rapport om noen mnd:)

men en ting, er det bare meg eller har ikke disse lineene en så markert klump som vanlig snører?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...