Gå til innhold

Høkensås 14-18.09.05


Rune Stokkebekk

Anbefalte innlegg

Når slutten av september nærmer seg så kjenner jeg en dragning østover. Over grensen til gult, blått og bågefiske. Det har blitt en tradisjon å besøke høkensås i september. De siste 7 årene har vi årlig tilbrakt 3-5 dager i området vest for vättern. Vi prøver å treffe på det ultimate myggfisket, men treffer skjelden. Vi traff ikke i år heller. Men uansett så er det noe som skjer for sesongen er lang der nede.

 

I år åpnet vi med å fiske i Lille Havsjøen, mandag til torsdag er det lov med flytering så vi måtte begynne der. Til tross for skikkelig møkkavær så var fisket ganske brukbart. Vi fikk ganske mange fisker mellom 1 og 1,7 kg den dagen. Det klekket litt Cloeon Dipterum og fisken tok disse. Det er moro å ta spreke regnbuer på små fluer og tynn fortom! Det ble noen fine fighter med heftige utras :D

 

De andre dagene tilbrakte vi i Nord- og Sydvattnet. I fjor opplevde vi godt vårfluefiske og håpet på en reprise. Ustabilt vær og forholdsvis kaldt sørget for at det uteble. Men vi hadde noen fine timer med til tider vanskelig myggfiske. Og det står høyest på min ønskeliste! Vårfluene var tilstede og vi fisket meget godt med SEC. Andre fluer som gjorde jobben var: Cdc myggen, stankelbein, oliven parachute krok 16 og myggklekker.

 

I år var vi fire som dro over og vi koste oss med fiskemiddager og billig smågodt :D Og forresten, se hodeplagg! Vi snakker om "true mana" laugh.png' alt=':lol:'> Det eneste som var litt skuffende var snittet på fisken. Det er helt ok med fisk mellom 1 og 1,5... Men tidligere har det vært mer stor fisk, sånn 2-3kgs. Dette sjekket vi opp og fikk til svar at de hadde gjort om policyen litt. Det skal satses på kvalitet fremfor størrelse, greit nok det for fiskene vi fikk var strøkne.

 

Det var årets svenske tur.

Rune.jpg

Flemming.jpg

Arve.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...