Gå til innhold

Den matnyttige tråden


Nico K

Anbefalte innlegg

Her er en fin avveksling fra stekt/kokt ørret når man er på vidda. Lag en sukkerlake av 3 dl vann, 2 dl eddik (7%) og 2 dl sukker. Varm opp så den er ca 60 grader og tilsett en pose sursildkrydder og noen løkringer. Trekk gryta til side og tilsett ørret terninger som får trekke i ca 4-5 min :) Helt knall!!!

Surørret faktisk, hehe;-) skal testes!

Sent from my LT26w using Tapatalk 2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nytrukket Sjøøret

Ingrediensene som ble benyttet

Sjøørret (denne var på 1 kg)

Sjalottløk

3 gulrøtter

Persillerot

Amandinepoteter

Purreløk

Rødløk

Hvitløk

Rød chili

Tomat

Salt

Pepper

Sukker

Laurbærblad

Fløte

Hvetemel

Smør

Hvitvinseddik (kan sløyfes)

Ørreten deles i tre. Avskjær legges i kasserolle sammen med tre sjalottløk, 1 ½ gulrot, og noen pepperkorn. Husk å fjerne gjellene før hodet legges i. Kraften trekkes i 20 minutter og siles etter avsluttet koketid. Hell kraften tilbake i kasserollen og reduser til halv mengde. Ha ca en god spiseskje med smør i en kasserolle og smelt. Ha i 1 til 1 ½ ss med hvetemel og pisk dette sammen. Hell i fiskekraften og pisk under oppkok. Jevn med fløte og litt vann til konsistensen er sausete… La putre over svak varme minimum ti-femten minutter for å fjerne melsmaken. Tilsett 1 ss sukker, ½ ts salt og litt pepper. Sausen skal være søtlig.

Poteter, gulrøtter og persillerot skjæres i terninger og legges i kokende vann ca tre minutter. Finhakk et eller to fedd hvitløk og ca 2 cm chili (ikke for mye, for da smaker alt av chili og ingenting av ørret). Ha smør i en panne sammen med hvitløk og chili. Når smøret begynner å bli lysebrunt heller du i potet- og gulrotterningene. Grovhakk rødløk som legges i pannen sammen med det andre. Stek gjerne i ti-femten minutter, da får du brun stekeskorpe på potetene.

Kok opp godt med vann i en kasserolle sammen med en halv ss salt, en kork hvitvinseddik, et par sjalottløk og to til tre laurbærblad. Kok opp og ta kasserollen bort fra plata. Plata slås ned til der du tror at vannet ikke vil begynne å koke etter at fisken er lagt i. Legg i fiskestykkene og trekk (ikke kok!) i ca 8 minutter. Tomat hakkes i grei terningstørrelse og legges på toppen.

En iskald øl var det jeg drakk til dette, men det er bare å peise på med en litt halvtørr hvitvin skulle du ha det.

Da er det bare å spise seg halvt ihjel  ;D

post-27783-13949895987659_thumb.jpg

post-27783-13949895987933_thumb.jpg

post-27783-13949895988356_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er en fin avveksling fra stekt/kokt ørret når man er på vidda. Lag en sukkerlake av 3 dl vann, 2 dl eddik (7%) og 2 dl sukker. Varm opp så den er ca 60 grader og tilsett en pose sursildkrydder og noen løkringer. Trekk gryta til side og tilsett ørret terninger som får trekke i ca 4-5 min :) Helt knall!!!

<<l det hørtes digg ut!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...