Atle L Skrevet 12. mai 2013 Rapporter Del Skrevet 12. mai 2013 Her er en fin avveksling fra stekt/kokt ørret når man er på vidda. Lag en sukkerlake av 3 dl vann, 2 dl eddik (7%) og 2 dl sukker. Varm opp så den er ca 60 grader og tilsett en pose sursildkrydder og noen løkringer. Trekk gryta til side og tilsett ørret terninger som får trekke i ca 4-5 min Helt knall!!! Surørret faktisk, hehe;-) skal testes! Sent from my LT26w using Tapatalk 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anders Wennevold Skrevet 14. mai 2013 Rapporter Del Skrevet 14. mai 2013 Fin tråd kompis, problemet mitt er at jeg skjeldent får fisk, så da blir det en pølse i bua på vei hjem Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gronnvbx Skrevet 15. mai 2013 Rapporter Del Skrevet 15. mai 2013 Nytrukket Sjøøret Ingrediensene som ble benyttet Sjøørret (denne var på 1 kg) Sjalottløk 3 gulrøtter Persillerot Amandinepoteter Purreløk Rødløk Hvitløk Rød chili Tomat Salt Pepper Sukker Laurbærblad Fløte Hvetemel Smør Hvitvinseddik (kan sløyfes) Ørreten deles i tre. Avskjær legges i kasserolle sammen med tre sjalottløk, 1 ½ gulrot, og noen pepperkorn. Husk å fjerne gjellene før hodet legges i. Kraften trekkes i 20 minutter og siles etter avsluttet koketid. Hell kraften tilbake i kasserollen og reduser til halv mengde. Ha ca en god spiseskje med smør i en kasserolle og smelt. Ha i 1 til 1 ½ ss med hvetemel og pisk dette sammen. Hell i fiskekraften og pisk under oppkok. Jevn med fløte og litt vann til konsistensen er sausete… La putre over svak varme minimum ti-femten minutter for å fjerne melsmaken. Tilsett 1 ss sukker, ½ ts salt og litt pepper. Sausen skal være søtlig. Poteter, gulrøtter og persillerot skjæres i terninger og legges i kokende vann ca tre minutter. Finhakk et eller to fedd hvitløk og ca 2 cm chili (ikke for mye, for da smaker alt av chili og ingenting av ørret). Ha smør i en panne sammen med hvitløk og chili. Når smøret begynner å bli lysebrunt heller du i potet- og gulrotterningene. Grovhakk rødløk som legges i pannen sammen med det andre. Stek gjerne i ti-femten minutter, da får du brun stekeskorpe på potetene. Kok opp godt med vann i en kasserolle sammen med en halv ss salt, en kork hvitvinseddik, et par sjalottløk og to til tre laurbærblad. Kok opp og ta kasserollen bort fra plata. Plata slås ned til der du tror at vannet ikke vil begynne å koke etter at fisken er lagt i. Legg i fiskestykkene og trekk (ikke kok!) i ca 8 minutter. Tomat hakkes i grei terningstørrelse og legges på toppen. En iskald øl var det jeg drakk til dette, men det er bare å peise på med en litt halvtørr hvitvin skulle du ha det. Da er det bare å spise seg halvt ihjel Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nico K Skrevet 15. mai 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 15. mai 2013 Her er en fin avveksling fra stekt/kokt ørret når man er på vidda. Lag en sukkerlake av 3 dl vann, 2 dl eddik (7%) og 2 dl sukker. Varm opp så den er ca 60 grader og tilsett en pose sursildkrydder og noen løkringer. Trekk gryta til side og tilsett ørret terninger som får trekke i ca 4-5 min Helt knall!!! det hørtes digg ut! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nico K Skrevet 15. mai 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 15. mai 2013 Fin tråd kompis, problemet mitt er at jeg skjeldent får fisk, så da blir det en pølse i bua på vei hjem Hehe. Har blitt en pølse eller ti på On the run i Moss ja Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg