Jump to content
  • 0

Endre line


Go to solution Solved by RolvS,

Question

Hei!

Nybegynner i fluefiskeverdenen her! 

Har gått til innkjøp av en 

. Har fisket mest i havet med denne.

Mitt spørsmål er: Er det vanlig å gå til innkjøp av flere sneller/spoler med forskjellige typer liner, eller er det mer vanlig å bare bytte fortom om man tror det er nødvendig å fiske dypere? 

 

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 2
  • Solution

Helt vanlig - i alle fall ikke uvanlig - med flere sneller og snører. Gjerne snører med forskjellig synkegrad. Men det er ikke uvanlig å ha flere stenger i samme klasse osv heller :34_rolling_eyes:

Til fiske i sjøen er det vanlig å bruke liner med forskjellig synkegrad for å fiske på forskjellige dyp. Du kommer langt med en intermediate-line for å fiske i den øverste meteren eller så, og en line med høyere synkegrad for å fiske dypere. Om du fisker en litt fortynga flue som en clouser eller jiggy kan du fiske veldig dypt med en intermediate line også.

Å bruke fortom/polyleader for å variere synkegrad har i mine øyne et par avgjørende bakdeler: De litt tyngre greiene kaster litt keitete - det blir gjerne en «knekk» i snørebukta i overgangen line/fortom. Dybde er begrenset av lengden på polyleaderen, så i alle fall i ikke-elve-situasjoner mener jeg disse har lite for seg.

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...