Gå til innhold

Vaskebjørn


Jarle TL

Anbefalte innlegg

738-vaskebjørn-1.jpg Steg 1:
Sett kroken i stikka, fest bindetråden midt på krokskaftet og bind tilbake til rett over der mothaken starter.
738-vaskebjørn-2.jpg Steg 2:
Finn en passende grizzlyfjær fra nakken. Fibrene midt på fjæra bør være et par mm lengre enn kroken. Stripp av dun og myke fibre og bind inn flatt oppe på kroken med tre-fire surringer mot krokbøyen.
738-vaskebjørn-3.jpg Steg 3:
Her er fjæra bundet inn og strammet skikkelig opp. Stopp surringene et par mm etter krokspissen, og klipp av fjærrota. Her skal kulekjedeøynene sitte.
738-vaskebjørn-4.jpg Steg 4:
Surr hackelet 3-4 runder avhengig av fjæra. Sørg for å ikke binde ned fibre. Fest med bindetråden, og klipp av tuppen av overkytende fjær. Ta vare på denne, resten skal benyttes for to hackle til på flua.
738-vaskebjørn-5.jpg Steg 5:
Sikre innbindingen og orienter hackelet bakover mens bindetråden surres stramt bakover mot innfestingspunket av fjæra. Ikke bind for mye over hackelet. Da vil det vinkles for mye bakover. Forsterk gjerne hackelet med en god dråpe lakk. Før bindetråden til rett foran krokspiss, der øynene skal festes.
738-vaskebjørn-6.jpg Steg 6:
Fest kulekjedeøynene skikkelig på undersiden av krokstammen. Sørg for at de sitter rett og sikre gjerne med litt lynlim (Zap el.). Bind deretter inn en crystal flash, brett dobbelt og bind tilbake til hackelet.
738-vaskebjørn-7.jpg Steg 7:
Dub triggerpunktet fra kuleøynene til hackelet og tilbake. Selull kan være tricky å dubbe, sørg for å dubbe hardt på tråden og bruk små mengder.
738-vaskebjørn-8.jpg Steg 8:
Bind inn resten av fjæra fra første hackle rett foran kuleøynene.
738-vaskebjørn-9.jpg Steg 9:
Surr hackelet 1-2 runder rett i forkant av kulekjedeøynene. Sikre med bindetråden og klipp av overskytende. Spar på denne tuppen også, den brukes i steg 12.
738-vaskebjørn-10.jpg Steg 10:
Fordel hackelet over og under kuleøynene med fingrene. Gå mot kuleøynene med bindetråden for å tvinge hackelet bakover. Surr bindetråden fram mot krokøyet. Stopp 2-3mm før krokøyet for å sette av plass til avslutning av flua.
738-vaskebjørn-11.jpg Steg 11:
Dubb kroppen med selull. Prøv å få til en avsmalnende kropp fram mot krokøyet.
738-vaskebjørn-12.jpg Steg 12:
Bind inn siste resten av hackelet fra samme fjæra flatt oppe på kroken, helt oppe ved krokøyet. Surr hackelet 1-2 ganger og fest med bindetråden. Klipp av overkytende.
738-vaskebjørn-13.jpg Steg 13:
Sikre hackelet ved å tvinge det bakover med bindetråden. Bygg opp et konisk hode og whipfinish.
738-vaskebjørn-14.jpg Steg 14:
Legg gjerne på et lag med fluo.rød bindetråd som et ekstra triggerpunkt.. Whipfinish og lakker hodet i to omganger for god holdbarhet.

Vis full flue

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...