Gå til innhold

Feltbok i entomologi


Gjest JB

Anbefalte innlegg

Er det noen som vet om en god feltbok med vanlige døgnfluer, nymfer og evt vårfluer? Helst en illustrert sak, med opplysninger om farge, størrelser, vingearrangement osv. Har kjørt ut en del print fra Fluefiskesiden, og takk for det, men det kunne være artig å ha en liten bok å bla i der ute når det blir litt stille, og man heller kan pugge litt kryp ved siden av kaffen.

 

Jørn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Der findes to felthåndbøger fra "Fluefiske i Norden" - de er lavet som felthåndbog, du kan have med i lommen på fisketuren.

 

Nattsländor i öringvatten av Kenneth Boström.

Bok i fältboksformat med läderomslag. Sanningen om nattsländorna, hur man artbestämmer och imiterar dom både i flugbindning, fisketeknik och fisketaktik. Boken är rikt illustrerad med färgbilder och teckningar. Steg för steg bilder beskriver flugbindningen. För flugbindningen står Tomas Olson som tillsammans med Kenneth Boström tagit fram imitationerna för nattsländorna.

 

 

Kenneth Boström & Tommy Bengtsson, "Dagsländor i Öringvatten"

Bok i fältboksformat med läderomslag. Sanningen om dagsländorna, hur man artbestämmer och imiterar dom både i flugbindning, fisketeknik och fisketaktik. Boken är rikt illustrerad med många färgbilder.

 

De kan begge købes her: http://www.flugfiskeinorden.se/

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar og linker, da er jeg nærmere. Og som sagt og for all del: Informasjonen på fluefiskesiden er både omfattende og god. Et veldig godt utgangspunkt for en feltbok på norsk! 

 

Jørn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...