Gå til innhold

Tur på fjeldet til sommmer


JimSindt

Anbefalte innlegg

 

Hej alle

 

Til sommer skal jeg og min kæreste på tur i fjeldet et sted i Norge med vores søn på 6 år. Mine kæreste,som er norsk har gået en del i fjeldet og det samme med mig. Men denne gang skal vi have vores søn med på tur i en uke. Det meste af min sommer kommer til at blive fiske i Norge (familien har hytte i Hemsedal  :)  og Sverige, men fluestangen skal også med på vores familie tur.

 

Har nogle af dere et godt forslag til hvor i Norge og eventuelt anbefale en rute så vil vi blive meget taknemlig. Vi er klar over at vi ikke kommer til at gå vanvittig meget, men ham den mindste klarer dog at gå en del. Vi vil gerne gå eller være i nærheten af vand (med ørret indhold  :) og gerne små elv.

 

Jeg har selv tænkt på hardangervidda, men har ingen anelse hvor der vil være godt at starte og hvor der er godt at gå.

 

Alle forslag har interesse. Jeg kan ikke betale dere med andet end lidt fiskeselvskap ved Hemsila i sommer eller næste sommer.

 

Tight lines

 

Jim

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefaler at du starter fra Tuva Turisthytte. Da har du kommet langt innpå vidda. På sommmerstid kan du kjøre helt til hytta, og fra den flotte turisthytta går det mange finer turløyper - korte og lange. Det er også mange fiskvann i nærheten og det er skiltet vei dit. Det meste kjente vannet er Skjerja - her tas det ofte ørret på mellom 2 og 3 kilo. Fiskekort kjøper du på hytta.

 

Se også:

http://www.hardangerviddanett.no/tuva/

 

Skjerja:

http://www.villmarksliv.no/fiske/innlandsfiske/article130624.ece

 

Det skal sies at fisket kan være fantastisk vanskelig. Det kan rett og slett virke helt fisketomt. Har vært der uten å se et vak på to dager, uten å spotte en fisk i småkanaler eller på grunna. Men treffer du på forholdene...  ;)  ;D ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En fin dagstur fra Tuva, hvis dere starter tidlig, er å gå til Hein Turisthytte! Her kan dere fiske i Heinelva og overnatte på hytta eller i telt. Fisket i elva er avhengig av vannstanden, som varierer med snømengde, smelting, nedbør osv. Men her er det også vann å fiske i. Veldig flott natur!   

 

Hein!

http://www.hardangerviddanett.no/hein/default.asp?hm=5&um=0&s=no

 

Anbefaler absolutt denne turen!

 

mvh

Jørn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Hei,

Så denne litt seint.... Jeg er selv på hytte i Hemsedal området det meste av året og har 2 barn, hvis du vil ha ltt tips om barenvenlige fiskeplasser så bare send meg en PM. der er mange steder i Hemsedal området som er mer barnevennlige end Hemsila.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest staffan@epost.no

dette er et lite område! dette området har et meget godt fiske med tildels store fjellerreder og ørreder, dessutener det ikke langt for å komme seg urbant dersom været skulle bli dårlig.....

 

http://www.gulesider.no/kart/#lat%3D6850306.54646%26lon%3D662250.62985%26zoom%3D13%26layers%3DB0000%26id%3Da_10000282619%26offset%3D0%26tab%3Daddress

 

beste fisketid....ca 10 juli

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...