Jump to content

.JB

Members
 • Posts

  6976
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Everything posted by .JB

 1. .JB

  Skifte navn.

  Hold inne Ctrl + Alt + V og rop navnet ditt høyt!
 2. Og når først musikkpreferansene er satt under lupen, så startet nok min svakhet for det intense og offensive med AC/DC og Iron Maiden. Når jeg poster dette eksempelet, så slår det meg for øvrig at min senere tids dragning mot sykling fremfor fluefiske kan ha noe å gjøre med ønsket om å trekke på meg tettsittende benklær. Kanskje det rett og slett er dette som har ligget i underbevisstheten i over 30 år og som gjør at jeg nå tilbringer stadig mer tid i lycra fremfor vide og saggy goretex-bukser? Du milde. PS! 15. juni braker det løs igjen i Telenor Arena!
 3. Enig med Lars (naturligvis) når det gjelder heavy classics og jeg skal nå kjøpe meg nytt anlegg med platespiller slik at jeg kan kose meg med heavysamlingen fra 80-tallet på vinyl (mange skiver gitt ut på 70-tallet) til jeg tar plass blant jomfruene. Heavy'n døde ut på slutten av 80-tallet (men stod opp igjen:), og ble avløst av grunge og jeg synes fortsatt at Kurt Cobain klarte å dra sammen både heavy metal og punk på en fantastisk måte. Jeg bruker ikke ordet "episk" om mye innenfor musikk, men Smells like teen spirit er enestående i sin akkumulasjon av aggresjon og intensitet. En låt som er fullstendig overspilt, men som jeg likevel lar meg rive med av hver gang.
 4. ...og ikke minst denne fra samme lite verdsatte album, Flick of the switch. Kjøpte den på kassett da den kom ut. Hadde ikke fått platespiller ennå. Begynner å bli noen år siden. Back in Black hadde jeg også på båndformatet.
 5. Må bare si det til noen, synes dette er en av de beste og mest undervurderte låtene til AC/DC
 6. Da nærmer vi oss slutten, og jeg vil benytte anledningen til å takke for meg. Jeg har hatt masse moro her inne, men vet også at jeg har tråkket på noen tær og gjort enkelte (spesielt i konkurransefiskemiljøet) forbanna. Har alltid ment at en god dose selvironi er nødvendig når man bruker så store deler av livet på noe så sært som å fange fisk på flue for bare å slippe den ut igjen. Likevel har jeg nok dratt til mer enn noen kan tåle, men til mitt forsvar må jeg si...ehh...nei, det kan være greit å runde av med et unnskyld. Utover alt tullet håper jeg mange har sugd mye av all den kunnskapen jeg har delt med dere. Selv har det selvsagt handlet mest om å gi her inne, men takk også for de små tipsene som har kommet meg til del opp igjennom årene. ;-) So lomg!
 7. Jøss, her kom det på mange gamle kjenninger som har vært borte en stund. Stokkebekk'n ordner opp han.
 8. Kjempebra initiativ, og veldig hyggelig om miljøet får en ny plass og nye sjanser. PS! Pga manglende kapasitet og en vaklende interesse for fluefiske, så vil jeg nok la Lars representere meg. Så da får vi bare håpe han tar seg litt sammen!
 9. Seriøs undersøkelse ble dessverre sabotert av nettroll. Vi gir opp og kaster kortene.
 10. Slapp av. Denne tråden kommer med 99% sannsynlighet til å holde åpent for innlegg, så lenge siden for øvrig er lesbare og tilgjengelig i browser. Lars og jeg kan jo ett og annet om internett også, og vi startet en gruppering som holder på med slikt og holder kurs for dem innimellom. Mvh De anonyme
 11. Saksopplysning: Sluttet i Telenor august 2014. ;-)
 12. Nå har over 20 svart på undersøkelsen , og dermed kommer det en rapport i løpet av helgen som oppsummerer funnene og peker ut retningen videre. Om du fortsatt ikke har svart så benytt muligheten. Det er tross alt fredag og da er det lov med litt adspredelse eller "lande før helgen" som det har blitt så populært å si.
 13. Feil, Jan. Ingen sjefer over meg i rett linje mot toppen sykler! Du baserer dine antagelser om andre på stereotyper. Det stemmer ikke alltid, ser du ;-)
 14. Gjør oppmerksom på at det er tre spørsmål i undersøkelsen. Ser at en gjøk har glemt å svare på spørsmål tre, og det ødelegger litt for analysealgoritmene mine.
 15. Fluestenger og vadebukser hadde de ikke, men flotte cowboyhatter til Ruffen og maurimitasjoner var det nok av. Crocodile tippet var heller ikke til å kimse.
 16. PS! Minner om undersøkelsen. Trenger noen svar til før jeg kan trekke bastante konklusjoner og oppsummere det hele i en rapport.
 17. Nå du slutte å være så "jantete" da, Jan! Det dreier seg om fart, spenning, risiko, måling og progresjon i fysisk og mental form (orke å ta ut det siste). Dessuten er det jo mye kult utstyr. Kombinasjonen av computere og carbon er skikkelig tøft. Jeg sykler også til jobben hver dag (mye nedover), men får en skikkelig treningsøkt på vei hjem. Det gir mye energi, og jeg kan vel ikke si at jeg merker så mye til sosial aksept av denne aktiviteten. Snarere mye tuting og sinte bilister.
 18. Ja, plystring er også en interessant aktivitet og innimellom blir jeg litt bitt av basillen. Plystring kan også utøves under nær alle værforhold, med et lite unntak for svært sterk vind. Når man ikke hører plystringen, så vil i hvert fall mange si at mye poenget forsvinner, selv om noen sikkert finner glede i det også. Det er jo faktisk en del som finner glede av å fiske med fluer man ikke ser heller, mener jeg.
 19. Vi begynner nå å leke med en teori om at de sanne lidenskaper er litt utenfor markedsøkonomiens kontroll. Det å finne glede i noe som ikke lar seg direkte påvirke av økonomiske rammebetingelser. Kurong er vel fortsatt det nærmeste man kommer den rene definisjonen på lidenskap. En lidenskapelig kurongspiller kan neppe sies å være påvirket av penger, sosial status eller anerkjennelse. Her snakker vi om selvrealisering i den ytterste forstand. Det sagt, så kan det være mange kutymer og koder i kurongmiljøet også. Vi er bare ikke tett nok på.
 20. Riktig det. Sykkel er likevel litt mer ekskluderende da det faktisk gjør vondt å skulle sykle fort. Golf er ekstremt lavterskel og man finner spillere i alle aldre og forfatninger. Den eneste grunnen til at det var eksklusivt en periode var mangelen baner og med den følge at medlemsskap i golfklubber var rårdyrt, men her ordnet markedet opp i velkjent stil. Markedskreftene vil aldri påvirke hverken sykkel eller fluefiske på samme måte. Man begynner ikke å fiske med flue fordi kortprisene i Hemsedal reduseres med 80% eller hiver seg på Trondheim-Oslo fordi man får kjøpt en karbonracer-sykkel til under 10.000 kroner. Golf derimot, det begynte langt flere med når klubbmedlemskap ble redusert fra 150.000 kroner pr. år til 3.500 kroner. Golf er jo bare minigolf på stor bane. Tidtrøyte i friluft som lett lar seg kombinere med overdrevet inntak av hveteboller, pappvin og grillmat.
 21. Du demonstrerer igjen hvor langt bakpå du er, Jan! Birken??? Det er bare to ting som gjelder Paris-Roubaix turritt og singeltur opp Zoncolan i de Italienske alper. Lillehammer-Oslo er også en fin tur om man klarer å ligge over 35 km/t. Ingen merker, bare pine.Og det skjer naturligvis på landeveissykkel. Birken, du. Pføy!
 22. Dobbeltposter denne fra fluefiskefabler.com-tråden, da den anses veldig relevant for det skakkjørte klientellet som frekventerer denne tråden:
 23. Apropos ubrukelig utstyr og total mangel på rivercred, ref. tråden "Noe du lurer på? Fyr løs!....." Den avdøde bloggen fluefiskefabler.com (ingen Gullkrok-nominasjoner, forstå det den som kan) har blitt kjøpt opp av et nettverksorientert mediehus som først og fremst er opptatt av mote, teknologi og avantgarde livsstil i sin helhet. Bloggen tar også mål av seg til å levere harde fakta om forbrukertrender og "what's hot and not". Første skritt på veien er å finne ut hva vi må skrive mer om før sesongen 2016. Delta i undersøkelsen og du vil mest sannsynlig få i retur produktomtaler og gode kjøpsanbefalinger som du kan printe ut, kaste i søpla eller ta med i butikken.
 24. Hiver meg på Lars. Dette var rett og slett grusomt. La meg si det slik: Jeg vil heller snuble over ille tilredte lik på skogstur enn å ramle over slik uhygge, som du demonstrerer her Emil, når jeg skal ut å kose meg med fluefiske. Snakk om å ødelegge for andre.
 25. Morsom at du nevner selfiestengene, Lars. Husker godt de ospegreiene, blitzene som knuste, når teleskopløsningen ble strukket til sitt ytterste og krakelerte, og ikke misnt den svært lite trådløse selvutløsermekanismen. Vi brukte den vel bare i en eller to sesonger om jeg husker riktig, men det var vel kanskje mest av alt fordi vi den gang var de eneste som var på internett (Lars og jeg hadde en egen løsning) og vi ble litt lei av å se selfiebilder bare av hverandre på den sosiale medieløsningen vi hadde den gang, men chatten brukte vi en del da. Ikke minst fra smarttelefonene våre, og til opplysning kan jeg nevne at vi hadd touchskjerm allerede den gang - så det er ikke så nytt som noen skal ha det til.
×
×
 • Create New...