Gå til innhold

Stangbygging


fishe

Anbefalte innlegg

Jeg har vurdert og prøve meg på stangbygging i vinter. Og nå fikk jeg et tilbud på en stang som het "FishTec". Har noen hørt om dette før. Tror jeg kjøper dette byggesettet for å lære meg stangbygging. Er dumt å kjøpe noe dyrt på første.

 

Men hadde vært fint å fått litt informasjon om denne "FishTec" stanga.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...

Hei Moelvfisker!

Ble det noen stang på deg? Kom inn i forumet først nå og hadde lyst til å kommentere innlegget.

 

Satte sammen min første stang sist vinter. Hadde samme oppfatning som deg; nemlig lage en billig sak første gangen, bare for å få det i fingrene. Heldigvis gjorde jeg ikke det. Du har mange muligheter til å korrigere arbeidet underveis før du kommer til "point of no return". Valgte meg en klasse 3, sånn midt på treet (prismessig) og ble storfornøyd.

 

Mitt råd? Kast deg ut i det. Du kan jo risikere å bli 110% fornøyd med resultatet på en stang du synes er så dårlig å kaste med at du ikke vil bruke den. Det var ihvertfall det jeg fryktet..

 

Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har samme erfaring. Kjøpte for et par år siden inn 14 sett til en plattform i nordsjøen og satte i gang. Den første tok ble jeg ikke fornøyd med og måtte ta opp igjen alle surringene. Bygget etter hvert fem Loopstenger og ble meget fornøyd med alle.

Du bør vurdere å få noe hjelp med å å finne ryggen på stangen. Plassering av kork, snellefestet og ringer er avhengig av at du finner ryggen. Liming av snellefeste og kork er nøyaktighetsarbeid og du får bare en sjanse.

Lykke til

 

Mvh Geir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er i øjeblikket ved at finde en klinge til at bygge min første stang også. Jeg har i lang til nu kigget egter klinger på internettet og har do også fundet nogle rigtig billige klinger (15$) og er meget tæt på at bestille dem; men som GeirB er inde på er jeg bange for at købe noget som jeg ikke kommer til at bruge.

 

Jeg har derfor været på kig i de lokale fluefiske butikker og har kikket på klinger til en ny kyststang (9fod #7). Jeg er blevet lidt forelsket i to forskellige nemlig en Thomas & Thomas Helix og en Burkheimer.

 

Er der nogle af jer der har prøvet de to stenger og kan give mig jeres bud på hvilken af dem jeg skal købe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig lekre kanoer som dere har laget (imponert!)

 

-Selv har jeg anskaffet meg en Scott G 882/3 som jeg skal bygge utover vinteren, men vet ikke om jeg klarer å vente så lenge...

 

Valget stod mellom denne eller noen meget rimelige Kaitum blanks. Siden Scotten også var meget prisgunstig ble ikke valget så vanskelig ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil heller ikke anbefalle deg å bygge en stang som er så billig eller dårlig at du ikke kommer til å bruke den....

 

Faktum er at stangbygging er mye enklere enn de fleste tror, og så lenge du fester håndtaket godt og setter ringene på riktig plassering i hht det du har fått oppgitt, så er det kun det kosmetiske som kan bli "mindre pent" dersom man ikke er nøye på surringene og lakkeringen.....

 

Stygge surringer fisker ikke dårligere enn pene surringer..... ;)

 

 

 

Det var noen virkelig pene kanoer GeirB !!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanoene var jo litt på siden av emnet ,men siden det var snakk om bygging ... :) .

Alltid hyggelig å få skryt. Har testet både på flatt vann og i Verdalselva og er meget fornøyd med egenskapene. Det er disse som får skylden for at jeg har fisket lite de to siste somrene. Neste sommer derimot!! Gleder meg allerede.

 

Geir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Lenge siden dette emnet var oppe, men har først nå klart å få internett i leiligheta mi, Takker for mange tips, og har vel nesten ombestemt meg selv også. Kjøper ei litt skikkelig stang med en gang, typisk meg å ikke ha kommi igang med stangbygginga enda.

 

Men hvor lang tid må jeg regne sånn ca. Og noen som husker hva han stangbyggern som satt på villmaksmesa i vikingskipet 2004 het, snakka en del med han, og han sa han nevnte en del plaser han kjøpte klinger, men har glemt det nå. mvh Fishe.

 

Gratulerer med siden foresten, virker helt 100.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fishe !

Jeg har lavet min første stang nu, en 8"6´#4, 4 delt købt hos https://www.hookhack.com/ den løb op i ca 500 DKK alt inklusiv laugh.png' alt=':lol:'>

En anden god side er http://www.mudhole.com/ eller http://www.jannsnetcraft.com/Content.aspx?src=home.htm.

Hvis du vil have nogle rigtig billige klinger så kig her : http://www.rod-blanks.com/c206137.2.html - 15$ pr klinge.

 

Jeg er nu i gang med at bygge min stang nummer 2 en Thomas & Thomas #7 9fod. Den klinge fandt jeg hos http://www.jwtrout.com/ til langt under prisen set andre steder.

 

Jeg ved ikke hvor lang tid det tager, det afhænger af hvor omhyggelig du er med beviklinger og lakering, jeg vil tro at hvis d sætter dig ned og arbejder en hel dag er du færdig med beviklingerne. Så skal der lakeres og det tager ca 20 min pr del og de skal lakeret mindst 2 gange hvis du bruger Flex Coat.

 

Hvis der er noget du er i tvivl om kan du melde dig ind i det her forum , der har de svar på de mest mærkelige spørgsmål og der ligger nogle "topics" som er "step by step" guides med billeder og det hele, meget nemt at finde ud af.

 

http://www.rodbuildingforum.com/

 

MEN pas på - det er stærkt vane dannende og du får lyst til a fortsætte når du er færdig med den første :twisted: laugh.png' alt=':lol:'>

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...