Gå til innhold

Mikronymfing


persa

Anbefalte innlegg

Leste noe interessant på fiskernett.com om det norske laget i VM i år, mellomeuroperene drev veldig suksessfylt med en ny trend innen nymfing, mikronymfing. Teknikken er som jeg forstår det en videreutvikling av tsjekkisk nymfing men med ørsmå nymfer godt vektet. Beskrevet som fiske med to opphengere med mikronymfer, str 18-22, med en tung ankerflue på spiss. Kastet kort inntil ti meter skrått ut og oppstrøms og driftes ned med kontakt med nymfer i driften hele tiden, avsluttes med kort nedstrøms sving. Rasjonale bak dette er vel at hard fisket/presset fisk, evt delvis inaktiv fisk ofte går over til ”sikrere” føde, dvs små insekter driftet innenfor liten føderadius. Derfor tyngden og str på nymfer. Dette må prøves !!! Bilder på mikronymfer.

post-368-13949845180046_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må være rask å ikke ta kredit for fluer, dette er bilde fra fiskernett. com. Ellers er det vel plundret å binde så smått, men man trenger kanskje ikke overdrevne detaljer her. Siman selger også ferdige bakkropper til slike mikronymfer om man vil komme enkelt i gang...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Erik Eikre

Fluene ar utrolig enkle å lage, bare materialene er tynne og smale nok. Selvsagt bør heller ikke bindetråden være for tykk. Det er faktisk morsomt å binde disse små fluene. De du ser på bildet er i str. 18-21, men i Norge vil nok samme type fluer fungere aldeles utmerket de fleste steder i str. 16-18.

 

I Slovakia var det store klekkinger av døgnfluer i disse små størrelsene og lite annet. Dette var nok hovedgrunnen til at fisken var rimelig fokusert på disse små fluene, men fiskepresset hadde nok sitt å si det også.

 

Det var flere måter å fiske disse småtassene på. Som beskrevet tidligere i tråden, som rent tsjekkisk eller med 3 micronymfer på veldig grunnt vann. Den siste teknikken var meget interressant siden det er svært sjelden at vi fisker på så grunnt vann i Norge. Det er liksom ikke mulig å komme tett inn på fisken - FEIL! Det er her vi skal smyge og lure - minst like spennende som tørrflue etter storfisk!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...