Gå til innhold

Fiskeforvaltning i OFAland


Dag Ø.

Anbefalte innlegg

Denne tråden er på sin plass da det kan bli vanskelig å  rekruttere nye fiskere i fremtiden. Har sett en tendens til at folk klomper seg mere i få vann etter endel nettrapporter i forkant. Kan nevne Elvann,Langvann,Måsjøene hvor ørretfisket har gått tilbake,ja Måsjøene er bare en skygge av hva det var for 10 år siden mens andre vann nesten ikke får besøk av fiskere.

Generellt er det mye småfisk i marka og tilbudet andre steder på Østlandet blir bare bedre og bedre så noe må gjøres for å opprettholde god rekruttering av nye fiskere. Noen har nevnt utsetting av større fisk og det kan være veien å gå,det blir iallefall mer attraktivt.Sett denne fisken i andre vann enn de som blir hardt fisket slik at tilbudet blir bredere og dermed kanskje mer intressant for flere.

Fang og slipp av stor fisk(over 40cm) bør praktiseres i mye større grad men det er jo veldig mange sluk/markfiskere i marka og her er F&S dessverre nærmest fraværende tema.

Flere bellyvann bør også komme som vi allerede har vært inne på.

 

Knut

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Hei ja  :)

JEpp, har diskutert Grimsvann med lederen på kultiveringslaget og Områdeansvarlig og alle synes det er en veldig god idè. Så jeg legger til det vannet på belly-lista på fiskekortet til neste år. Blir isåfall gjeldene fra 01.04.09. Alle nye justeringer er alltid et prøveår i første omgang, men har aldri vært borti at det endres tilbake.

Har purra på grunneier ang. Daltjuven, men ikke fått noe svar enda (må avklare det med de på grunn av at de har krepseretten selv). Tror de er veldig redd for smittefare med krepsen der, men alle andre krespevann der er gamle båtvann, så ser ikke helt at det skal ha så stort å si så langt inne i Marka. Trenger forsåvidt ikke svar før jeg skal lage de nye fiskekortene i 2009, så de vet at det ikke haster å ta en besluttning.

 

Ellers så mener flere at det begynner å bli vel mye fisk i Østmarka. Jeg mener de forsiktige suppleringene vi gjør nå, ikke har så stor betydning, så den naturlige rekrutteringa må ha økt. Men det er jo ikke noe mål å ha stor konk. om næring heller, så går nok enda mer ned på utsettinger der. Alle de største ørretene på både sluk og flue er forsåvidt tatt i Østmarka i år, så det finnes noen storfiskvann også  ;D

Nå begynner det forresten å bli føre i Marka igjen! Ut å fisk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...