Jump to content

knut

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  470
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

knut last won the day on December 18 2019

knut had the most liked content!

About knut

 • Rank
  Ivrig

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Skauen
 • Fornavn
  Knut
 • Etternavn
  Holager

Recent Profile Visitors

1077 profile views
 1. Ja, slamdumpingen var svært uheldig, spesielt med tanke på at prosedyrene ikke ble fulgt og giftskyene spredte seg utover i fjorden. Sprengningene av hele 30 grunner for å få de svært forurensende cruiseskipene inn til Oslo havn var en like håpløs beslutning. Dette skjedde midt i gytetiden for torsken, forstå det den som kan
 2. knut

  Nitelva

  Onsdag 27.november ble Nitelva Elveforum stiftet og elva har fått en stemme i det offentlige rom Det blir mye å ta tak i fremover, men det er godt å være i gang. Kraftverkene i Hakadal skal nå være justert for kjøring på mindre vann uten jo-jo kjøring slik NVE har pålagt grunneieren. Dette skal vi nok følge opp sammen med vannområdet, kommunen og miljøtilsynet i NVE. Minstevannføring må etter hvert også på plass.
 3. knut

  Hva skremmer fisken?

  Enig Rune, Vi kan se dette når vi er ute med bellyen under fjærmyggklekkinger. Mange ganger så opplever jeg at stimer med røye, sik eller abbor som kommer svømmende mot deg bryr seg lite om farkosten din. Utrolig fasinerende å se en stor stim som bare deler seg i 2 og svømmer tett inntil bellyen på begge sider. Dette forutsetter at du sitter stille og ikke bruker svømmeføttene. Et lite vift med fluestanga eller fluesnøre så skvetter fisken til og dykker/viker unna.
 4. knut

  Nitelva

  Ja, det nytter å klage, men man må være seiglivet og ta tiden til hjelp. Vi har gitt NIVA mer input som kan hjelpe dem i undersøkelsene. Håper det kommer noe positivt ut av denne kartleggingen. Grunneier holder nå på med justeringer av kraftverkene sammen med leverandør slik av denne vanvittige jojo-kjøringen opphører. Neste uke har vi startmøte i interimstyret for etablering av et elveforum, så dette blir spennende.
 5. knut

  Bibio Pomonae 2019

  Bekrefter det Rune sier om litt Bibio sist fredag. De ble observert flere steder på vidda, men helgas etterfølgende regn og vind satte nok en effektiv stopper for svermingen. Det er fortsatt gode muligheter helt frem til begynnelsen av september i fjellet, bare det kommer litt sol og varme. Man kan finne den helt opp i 1600 moh.i Sør-Norge så det gjelder å være ute. Synkende Bibio er nok aktuelt for ørreten som Kjell sier. I 2016 var jeg på vidda og bildene lenger opp i tråden og nedenfor viser enorme mengder på vannet, men nesten ikke vak å se på 3 dager. I magen på ørreten derimot var det sprengfult.
 6. knut

  Bibio Pomonae 2019

  Bibio i sitt naturlige element på fjellet;
 7. Det er bibio år og de første er observert i Valdresfjella, 1020-1050 moh. Blir spennende å følge utviklingen fremover. Håper på fortsatt varme i fjellet utover i august. ! Legg gjerne inn observasjoner her slik at vi kan følge hva som skjer Ut og fisk!
 8. knut

  Nitelva

  Endelig! Etter 6 år med klager kom svaret fra miljøtilsynet i NVE i dag etter påtrykk fra Vannområdet Leira - Nitelva. NVE har hatt dialog med grunneier vedr.kjøringen av de 2 konsesjonsfrie kraftverkene. Grunneier har skissert et opplegg for å unngå start/stopp kjøringen i perioder med lav vannføring. NVE vurderer tiltakene som foreslås som positive og forventer at start/stopp-kjøringen av kraftverkene opphører. NVE vil følge opp saken ved behov og det skal jammen meg vi også En annen nyhet er at et Elveforum er under etablering slik at vassdraget kan bli bedre ivaretatt på alle måter. Konstituering av styre vil skje i august og undertegnede er med sammen med Tørrflua. Det første vi går i gang med er saken ovenfor da rennende vann er essensielt i et fungerende vassdrag. Minstevannføring i elvestumpen mellom kraftverkene må også på plass så her er vi ikke i mål. Det blir mye å ta tak i , men så langt veldig positivt. Kommer tilbake senere da vi også ønsker medlemmer til elveforumet som kan bidra.
 9. I går var det en del Stokkmaur, men lite aktivitet ute på vannet. Fortsatt mye lepto og det er fasinerende å se hvor mye fisken greier å få i seg av nymfer. Dette var kun halvparten av totalt mageinnhold.
 10. Mye å glede seg til Truls
 11. De vannene jeg har vært på klekte det mer i starten enn det gjorde nå, og det er bare de aller grunneste partiene som er soleksponert hvor det klekker(sydvendte og på grunner ute i vannet). Sjekket ut de 2 siste dagene og det var klart mindre i dag enn i går. Ikke bare det kalde været , men også vinden spiller ikke på lag om dagen. 10,5-11 grader i vannet i dag. Har Leptoen først satt i gang så fortsetter den, men det går veldig tregt med klekking i resten av vannet(litt dypere partier). Dette er jo greit med lenger sesong og en sterk kontrast til fjoråret som bare brant bort.
 12. Nei Rolv, det er bare å sjekke under steinene langs land så kryr det med leptonymfer(og andre typer): Det begynte å klekke litt her og der, men det kalde været gjorde sitt til at vanntempen droppet slik at klekkingene stoppet opp.
 13. Hvert år prøver jeg å finne ut hva som finnes av døgnfluer i vannene i nærområdet. I og med at det varierer veldig fra vann til vann og ikke minst tidspunktet grunnet høyden over havet og størrelse/dybdeforhold, blir det mye sykling og trasking rundt omkring. I dag var jeg på jakt etter Marginata og av 6 besøkte vann var det 2 av disse som ga bra tilslag. Vi snakker om vann som ligger mellom 450 og 500 moh. Marginataen klekker ofte på mindre områder langs land og det blir mye leting etter disse plassene. I dag ble det full klaff og det var et utrolig visuelt tørrfluefiske hvor auren rullet pent og rolig over flua, akkompagnert av spillende orrfugl både bak meg og på andre siden av vannet. Måtte nærmest klype meg i armen at jeg fikk oppleve dette på så nært hold og så intenst! Jeg så faktisk ikke folk i det hele tatt på disse 6 vannene og det var nok grunnen til at jeg fikk oppleve all den spillende orrfuglen. Det ble 5 fine aurer i hoven og 1 som forsvant, og ikke minst minnerike opplevelser. .
×
×
 • Create New...