Gå til innhold

New Zealand


leifmorten

Anbefalte innlegg

Forholdene for lange fjellturer er glimrende...En kompis gikk noen uker i Abel Tasman nationalpark for noe år siden...Han hadde bra fiske og var også mye alene når han kom et godt stykke unna allfarvei...Er bra utbygd med ubemannede turisthytter langs rutene...Sjekk denne linken: http://www.doc.govt.nz/explore/001~National-Parks/

Vi snakket også med mange som kom fra lange turer når vi lå på en slik hytte ved Lake Rotoroa på sørøya og de hadde hatt kjempeopplevelser oppe i fjellene...

 

Wolly.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En av mine drømmer er å utforske mer av Fiordlands. Men jeg tror jeg skal bli bedre kjent med bushen i NZ først. Den ligner ikke Norge i det hele tatt. Tett bush der nede får norsk vierkratt til å virke som en autostrada.

En annen ting er at du kan gå i to dager for å komme til headwaters av en elv, for så å bli møtt av rike turister med guide og helikopter.

Men hvis du legger ut på en lengre fottur og gjør litt research vil du garantert være alene mesteparten av tiden. Og hvis været står deg bi kan du ha et fiske som vil være festet i sjelen i mange liv fremover :) .

 

Men jeg legger til at jeg er sjelden mer en 45 min unna nærmeste fastfood sted, og jeg treffer sjelden folk der jeg fisker. Selv rett ved siden av hovedveier kan du få fisk på 2-3 kg. Derfor har jeg ikke lagt ut på noen lange fotturer ennå, slik jeg lett kan gjøre her hjemme for å være alene.

 

Forfatteren av fiskeguide bøkene for nord og sørøya, John Kent vandrer selv mye i bushen, og bøkene gir nyttige tips. Et av mine mål for neste gang jeg drar ned er en tur inn i Urewera for å fiske i noen av elvene der. Det er en forholdsvis lett tur da, rundt 8 timer inn langs stier. Der er det 4-kiloser! Slik er det ofte. Jo lenger opp du kommer desto større er fisken.

 

Tore

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann.

 

Ja, Tormod det er absolutt lettere sagt enn gjort. Problemet er også at man må jobbe som f... på sommeren for å få tak i nok penger. Da får man jo ikke nok tid til fiske!!!! :(:(:(

 

NZ-tur blir det på meg, uten tvil, men det blir nok ikke før om noen år... :cry:

 

 

Mvh

Gulars

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tenkte å ta MED meg dama jeg :roll: Leie en guide og la han lære henne og kaste og meg og spotte :D Hun betaler og jeg kan ha god samvittighet ;)

 

Er det dumt?

 

Dumt? Skrekk og gru!! :shock: To ting som er galt med det: 1. å ha med dama til et ørreteldorado, 2. å lære dama å fiske. Ideen er god i teorien, ha dama som fiskekompis. Men bare vent til dere drar på fisketur og hun vil hjem etter 2 timer, og du har knapt begynt :? . (ja, jeg snakker av erfaring)

 

Kjøp en billig sydentur til henne er mitt råd. Du får en tur og hun får en tur.

 

Fra spøk til seksløper, det er mange som tar det som en 'pakketur'. Fiske, sightseeing, opplevelse og badeferie. Men det er sjelden disse gutta har hatt kanonfiske, for å si det slik. Men for all del, det er bedre enn å ikke dra i det hele tatt :) .

 

Tore

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble invitert med på tur til New Zealand av modern jeg :-) Hadde selvfølgelig innvirkning på fisketida, på den annen side betalte hun turen (og det var vel den eneste muligheten jeg slapp hjemmefra på :-) Så jeg klager ikke jeg :-)

Til moderns ære skal det sies at når hun var med ut var hun veldig tålmodig (mye mere enn kona hadde vært) og klagde ikke selvom sandfluene forsynte seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tenkte å ta MED meg dama jeg :roll: Leie en guide og la han lære henne og kaste og meg og spotte :D Hun betaler og jeg kan ha god samvittighet ;)

 

Er det dumt?

 

Dumt? Skrekk og gru!! :shock: To ting som er galt med det: 1. å ha med dama til et ørreteldorado' date=' 2. å lære dama å fiske. Ideen er god i teorien, ha dama som fiskekompis. Men bare vent til dere drar på fisketur og hun vil hjem etter 2 timer, og du har knapt begynt :? . (ja, jeg snakker av erfaring)

 

 

Tore[/quote']

 

Eller enda verre at hun får mye mer fisk en deg....Er kanskje gøy på de første turene, men ikke hvis hun blir bitt av basillen, lærer seg det og begynner å håne...

Wolly ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

når vi er inne på dette med damer og fisketurer og slikt..... har noen av dere hørt noen teori om at damer oftere enn menn får store fisker? og at dette har noe med at de store hannfiskene tiltrekkes av div "duftstoffer" fra damer?

 

Har til og med hørt om laksefiskere som har bunnet laksefluer av kjønnshår fra kona fordi dette skulle være mer effektivt enn noe annet :shock:

 

Noen som har noen kommentar til dette? :?:

 

PS..... Å ta med dama er eneste måte å slippe unna 3 unger i 3 uker... og samtidig ha god sammvittighet.... har hørt at det skal være en by med masse ekstremsport aktiviteter der nede så jeg tenkte å finne en farlig akitvitet til dama første dagen :twisted: :idea: (om nå noen skulle ta dette som en trussel mot dama mi, så var det en spøk :arrow: (den var til Tor))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...