Gå til innhold

Vinnerliste

  1. bekkeslusken

    bekkeslusken

    Members


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      19


  2. Dryflyfool

    Dryflyfool

    Members


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      1 677


  3. Gavia

    Gavia

    Members


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      272


  4. Jan Erik Lund

    Jan Erik Lund

    Members


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      1 419


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. juni 2014 i alle områder

  1. Ser dessverre at det begynner å bli folksomt i øvre deler av elva. I øvre deler av elva er det grunneierne som skal spørres. Dette er et mer sårbart område, og det faktum at mange tar livet av småfisk på 20 cm og mindre, er ikke bra . En annen ting som er et problem er noe jeg har tatt opp før: Forsøpling!! Det har aldri før vært så dårlig som nå . Søpla flyter enkelte steder og et sted jeg kom til ,sto det et forlatt partytelt!! + at det var hensatte griller, plastposer mm.overalt. Det hele var toppet med at det var felt 2-3 friske grantrær, som var forsøkt brukt som ved. Jeg tror nå tiden er inne for å innse at dette ikke bør fortsette. Jeg oppfordrer til at man rydder opp etter seg, og at man sier i fra til de som ikke gjør det. Men som sagt , jeg mener uten å påberope meg ekspert status at området mellom Viul og Kistefos ikke tåler den utviklingen som ser ut til å være under oppseiling og at dette området sånn sett har stor påvirkning på området nedstrøms Viul. Om man allikevel "må" fiske oppstrøms Viul bør man vise både fisken og naturen den respekten den fortjener. Egentlig handler alt om å bruke sunn fornuft. Skitt fiske!
    3 poeng
  2. Det er kjempevanskelig å gi gode råd på slike forhold. Nymfer, ja. Men slett ikke umulig med tørt i hølene. Mitt beste råd er å bruke tid ved åa, observere og feile. Til slutt har du knekt koden. Akkurat det er en stor tilfredsstillelse, selv om de kun er 400 gram
    1 poeng
  3. Ovenfor Viul må en gjøre avtale med grunneier om fiske. Området nærmest ovenfor Viul er gjeddeland. Helt opp mot Jevnaker kan en treffe på ørret om forholdene er gunstige. Men her er det ikke mange områder som er velegnet for fluefiske. Det fiskes en del med mark og sluk/spinner på de øvre delene. Men totalt sett er ikke fiskepresset veldig stort bortsett fra et par steder. Det er nok lenger mellom de større fiskene i øvre del. Antagelig fungerer fisken her nærmest som en egen stamme. Utvekslig av fisk over demningene oppover forekommer jo ikke og forflytningen nedover er antagelig heller ikke stor. Fisken må bl.a. passere gjeddeland. Mye av fisken i øvre del blir kjønnsmoden når den er temmelig liten. Dette er ofte et tegn på overbefolkning eller en mer småvokst stamme av bekkørretypen. Det hender stor fisk fra Randsfjorden slipper seg ned til strekket mellom Bergerfoss og Kistefoss når vannet har gått over dammen. Jeg har fått fisk som er merka i Randsfjorden nede på dette strekket.
    1 poeng
  4. Jadda. Så sitter man atter i grønne enger, med beina sånn passe greit plassert på en stein nesten i vannkanten. Eller, heter det egentlig -vannkanten, når man sitter ved en elv? Vel. Det har vært noen ganske så glitrendes dager her oppe ved elva. Man har herved, blitt utnevnt til (trompetfanfarer i bakgrunnen) sjefshåver og hoff-fotograf. På den annen side lever jeg greit med det, da lønna er gourmetmat hver kveld. Jeg prøver å virke litt trist og sliten når jeg prater med Damen på fonen, men i dag røyk det da en tosk i bakgrunnen absolutt måtte høylytt spørre om det passet med grillet fil'et sånn rundt seks... Uansett har jeg det trist i det lille teltet mitt. I går gikk det fanden steike meg av en halvannends like ved håven. Forøvrig er det slitsomt å skrive på denne bittelille fonen
    1 poeng
  5. Første gangen jeg hørte denne låta syns jeg at den var knallbra, og den bare vokser og vokser desto oftere jeg hører på den. Knalllåt Monte Pittman "Before the Mourning Son"
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...