Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/07/19 in all areas

 1. Gå til fluen Sugga / Sands favoritt Når jeg ble kjent med denne flua en gang på begynnelsen av 90-tallet, kalte æ den for sugga. Fordi den minner om ei gråsugge. Det er vel en variant av Sands favoritt strengt tatt. Originalen har flat sølvtinsel og en mørkere brunfarge. [...Les mer] Fluebinder tomhenrik Publisert 26. February 2019 23:57:01  
  2 points
 2. Har helt sikkert sett den før, men glemt den bort. Takk for at du trekker den frem fra glemselen. Har mye mer tro på fluer som dette enn mer realistiske marflo imitasjoner!
  1 point
 3. 1: Fisk av myrkanten sideveis hvis det går.. 2: Som Truls sier: 1: Lær først underhåndskast med ankring foran deg så 2: lær deg tørrfluespey kast. Eller bruk "SnapT/"Se-på-flua-kastet" til å vippe opp og inn så sender du lina ut. Snap kan brukes til å få inn snøret, vinkle og smekke ut. Det gir en ganske fin energi og kontinuitet. Her er eksempel, ikke så elegant, jeg fisker og tenker ikke på kasting.. bare få flua ut! Bak meg er det 2 irriterende svær furutrær som jeg har vurdert å hogge ned flere ganger... Og dustefisken holder seg nesten alltid ganske langt ute på grunna der når disse store myggene klekker. Flua en Runes Myggklekker krok 14 holdt seg flytende. Apropos kasting... jeg har noen bekjente som ønsker å coaches litt i kasting, noen helt ferske andre som trenger litt veiledning. Jeg pleier å kjøre en runde med sånt i mars. Blir gjerne 2 økter på lørdag eller søndag med en uke mellom. Typ 6-8timer totalt. Jeg gjør det mest for moro skyld... De som ønsker å betale noe kan ta med ei flaske vin. Du/evt. andre må kontakte meg via facebook for dette eller legge inn en melding her så kan jeg sende til deg på face. Oppretter en gruppe der for de som skal være med. Datoer for dette kommer plutselig... så man må kunne prioritere..
  1 point
 4. Pål Hedenstad

  Impregnerings middel

  Dersom du skal grunnimpregnere ei flue når den forlater bindestikka, er Water Shed bra. Det er ikke så mange fluer som trenger å grunnimpregnering, men jeg bruker det på noen. F. eks vårfluer hvor jeg bruker ekorndubbing for å få et litt rufsete look. Ekorndubbing har underull som samler en del vann, så der er det fint å grunnimpregnere. Water Shed funker også på Cdc. Videre så har TMC et godt impregneringssortiment. Helt klart det beste av det jeg har testa ut. Mye annet som er hypet er geriljamarkedsføring av "pro-teamere" som har fått noe greier gratis ;-) I tillegg til TMC produktene så vil jeg anbefale Cdc olje eller gel på cdc fluer. Man kan faktisk grunnimpregnere litt med cdc olje for å "samle" f. eks en comparadun vinge før den plasseres i boksen - om man er veldig nøye.
  1 point
 5. Rune Stokkebekk

  Impregnerings middel

  Dip er egentlig forbudt å selge slik det gjøres uten norsk faremerking og tekst på flaska. Videre skal korken være barnesikker. Og ikke minst! Innholdet er ikke bra for hverken deg, fisken, vannet eller insektene. Gjelder Dip og Sprayen også. Det er en grunn til at vi (guideline) kuttet ut å importere dette etter å ha kjørt full gjennomgang på kjemiprodukter med eksperter for flere år siden. Enig Jarle, forimpregnering er ikke nødvendig, de aller fleste fluer som skal flyte flyter godt nok til noen kast etter rett type inpregnering ved vannet. Og gjør de ikke det... vel da har fluebinderen gjort dårlige material/krokvalg. Eller rett og slett klint på for mye som også er feil på f.eks cdc og annet som klistrer seg sammen.
  1 point
×
×
 • Create New...