Gå til innhold

Veg4rd

Members
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Kommer fisken mot deg er det bare å begynne å rygge
  2. Velkommen til himmelen Mange gode tips til deg. Kan støtte opp om at Guideline Tricast er et fint snøre for en nybegynner (ettersom jeg har hatt det selv.) Et annet godt (og viktig) tips hvis du ikke skal sprenge banken er: "spar" penger når du kjøper snelle og ikke på snøret. Snella skal i utgangspunktet bare være et redskap for å holde snøret på plass. Men kjøp likevel ikke en billig plastmodell. Da blir du stort sett bare plaget. Fluer handler du billig på nett. Med mindre du er et kastetalent kommer du til å miste mange fluer i starten pga litt feilkasting, og da er det passelig bortkastet å bruke 20-30 kr pr flue. www.flue.no og www.fiskefluer.com har som regel godt utvalg, og fluer til 6-8 kr pr stk. De holder ikke like godt som litt dyrere fluer, men kjøp en flaske impregnering til tørrfluene, og litt fly-head cement til knutene, så har du rimelige fluer som holder en stund. Ellers er det bare å lese på forum, se filmer, lese bøker og det viktigste av alt: Ut å fisk! Lykke til!
  3. Håv er bare tull Fikk jevnt med fisk før jeg kjøpte håven, og mistet ikke en eneste pga at jeg ikke hadde håv. Men etter at jeg kjøpte håven har jeg ikke fått en eneste fisk! (Tør jo ikke legge ulykkeshåven igjen hjemme heller, for tenk om drømmefisken biter neste gang.. )
  4. Veg4rd

    Utras som mobillyd

    Hvordan gjør man dette? Har lasta ned programmet og alle tilleggspakkene, men får det ikke til. Skal man åpne filmfila i Audacity?
  5. Hei Toggi! Regner med du har fått testet ut snøret nå. Svarte det til forventningene?
  6. Hehe.. Du er ikke alene. Men man kan jo drømme om det ultimate. Sånn type ørret - steady vakende på en døgnflue
  7. Spennende tema. Som fersk fluefisker har jeg enda ikke landet min første røye på flue enda, selv om det har vært nært flere ganger. Må nok skylde på for raskt og hardt tilslag som grunn. Har prøvd flere fluer, men bare myggen har virket interessant. Likevel vil jeg dele mine erfaringer fra røyefisket. Har fisket mye røye i indre Troms, men det har vært med "amerikaner" fra båt. Tidligere brukte vi kun en krok med mark på. Etter litt prøving og feiling har det vist seg at røya liker Zulu Silver, helst med en bit mark på kroken. Marken må ikke henge løst, dvs at den tres på slik at hele kroken dekkes med mark. Det, av marken, som ikke får plass må tas bort. For meg virker det som om røya er noe "løs i kjeften". Virker, som det blir sagt, at den tar veldig forsiktig. Kom gjerne med flere erfaringer. Kan alt for lite om denne fisken.
  8. Min første ørret noen gang (på flue vel å merke) tok en døgnflue str12 (er en fersking, så vet ikke hva den heter) Etter to tilfeller av tilslagsproblemer tok den endelig under en Vespertina-klekking. Fikk ikke veid den, men målte den til 38cm. Fin fisk i god form. Ahh.. Lykke
×
×
  • Opprett ny...