Gå til innhold

Thomas

Members
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Thomas

  1. Gratulerer.. Artig å se litt annet enn bare ørretfiske her også, selv om jeg fisker mest ørret selv. Har ikke fått prøvd gjedde med flua enda, men virker jo rått.
  2. Thomas

    ATH snelle

    Det er flott, da skal jeg klare å finne ut av det... Takk skal du ha..
  3. Thomas

    ATH snelle

    Takk for svaret. Jeg har den danske utgaven. Leste i en brosjyre en gang at Torkil Damm skulle utføre service på alle modellene, men finner ikke hvor jeg kan kontakte han, eller andre som gjør det. Er det noen i Norge nå som fører ATH i det hele tatt.? Er det no nettside eller tlf til Jagt & Fiskerimagasinet jeg kan bruke?
  4. Thomas

    ATH snelle

    Har desverre vært litt uheldig med ATH snella mi, og skulle gjerne fått reparert den. Lurer på hvem som fører disse i Norge nå.? Eller no plass i Danmark eller Nederland. :?: Har ikke funnet no egen nettside heller, noen som vet hvor? Håper noen kan hjelpe meg.
  5. Dette er ikke akkurat noe direkte svar på spørsmålet ditt, men noe som kansje er enda viktigere enn forskjellige teknikker er at du ikke skremmer fisken. En kammerat begynte med flue i fjor, og han forstod det med å snike seg ned til fiskeplassene, stå i skjul inntil steiner og busker, eller sitte på huk. Ta de første kastene mens du enda er 5 meter fra vannkanten osv. Han fikke mye bra fisk selv om han egentlig ikke har peil på fluer i det hele tatt eller er så flink til å fiske. Som nybegynner kaster man gjerne ikke så langt, og da er det jo spesielt viktig å ikke skremme de fiskene som står innen rekkevidde. Blir du flink til dette vil du fort oppdage hvor mye fisk som står inntil land og innunder myrer rundt om i vannene. Det kan jo godt hende du vet dette fra før, men det er så viktig at jeg bare måtte si det. Lykke til...
  6. Dette er jo klin umulig for deg å få et fornuftig svar på siden det er så mange meninger ute å går. Folk har jo rett og slett forskjellig smak. Syntes selv at Sage har gode stenger, og SLT er jo en bra stang i den klassen. Trur den koster rundt 5ooo og det blir kansje litt voldsomt men de forrutsettningene du fortalte om. Sage har jo også noen billigere serier, men de vet jeg ikke hvordan er. sikkert bra, men vet ikke om aksjonen er den rette på de.. Lykke til...!
  7. Da er ikke det helt lik klemme du tenker på, som det jeg har. Min festes på vanlig måte, men er med roterende hode. Er det ikke engelsk type de kaller det tru(mener å ha hørt det).
  8. Fungerer greit det. Liker den godt selv vaffal. Syntes den er litt lettere å jobbe med en vanlige klemmer, men det er jo ikke akkurat no stor revlusjon. Utgjør liksom ikke no enormt stor forskjell.
  9. Det er klart det finnes stangsett til under 3000 kr som fanger fisk. Men det går jo fort 1000-1500 kr til ei god snelle som er beregnet for saltvannsfiske. og hvertfall det samme for ei stang. Blir selvfølgelig ikke no bedre fisker, og jeg skulle klart å ta like mye fisk med billig stang, men det er snakk om fiskeopplevelsen. Det går jo ann å få fisk på hassel kjepp også vel?
  10. Man må jo fort opp mot 3000 kr for å komme over de værste nybegynnersettene. Har ikke no problem med å svi av litt penger til fiskeutstyr.. det er noe jeg vet jeg kommer til å bruke mye... Har ikke no vanskligheter med å forsvare en stang til 5000kr heller jeg, bare det blir brukt nok.. men mye brukanes til en billigere penge ja, alt etter bruken...
  11. Har ikke anledning til å reise inn på den messen, får heller ta meg en god runde i butikkene hær... Nå har ikke jeg sjekket prisen på SAGE, men regnet med det er litt over min prisklasse i dette tilfellet.. Har en SP-490 og er utrulig fornøyd med den, da er det fort gjort å favorisere et merke forran et annet... Trur det er vanskelig å få annbefalinger ja.. Er kansj ikke så mange stenger som er dårlige, men det er så mye forskjellige ettersom hva en liker av aksjoner osv... Men i dag er det kanon vær her i Grenland, så nå reiser jeg ut og prøver lykken.. .png' alt=':lol:'>
  12. Alternativ: Etter å ha vært i en elv med gyro ? :?: Fisker forresten veldig sjelden i elv selv.
  13. Er det noen nye tips om stenger.. Tenkte å kjøpe meg en til påske. Ca #7 (kansje en 6`er) Får holde med rundt 3000 kr til dette sjøørret fisket, hvertfall for en student. Glad i litt rolige stenger, halvaksjon. Tja, vet egentlig ikke helt hva jeg vil ha, men det er vel noen som har noen tips om hva som er hvert å teste ut.. På forhånd takk...
  14. Gratulerer med flott artikkel Flemming. Er fersk når det gjelder sjøørret, men virket som det var mye fornuftig der.. Var foresten bra fiske i Grenland forrige uke og i hælia. men nå er det blitt forferdelig surt hær.. men er jo lenge igjen te isen går, så det blir nok mere sjøørret..
  15. Takk for det Fishy skal få testa ut en del hær nå ja.. Har mærka at Whiting nakkane er ganske stive. Må prøve å få lagt de litt ordentlig. tidligere sesonger har jeg bare brukt hane hackel av dårlig kvalitet, og da er det ikke tvinning som har vært problemet. Har dårlig med høne hackel av god kvalitet, så da får jeg teste med bra hane og dårlig høne mix.. skal vel få til no..
  16. Det er kansje det lureste det du sier Rune, å sette opnere snørebukter. Skal prøve å tenke mere på det når jeg kaster. Går stort sett greit, men er jo iriterende når det skjer. Har selvfølgelig oppdaga at det er bedre med både fallskjerm hackel og cdc mot tvinning, men det hender jo en bruker fluer med palmer, også er jeg heller ikke så flink til å binde med cdc, men får vel trene på det i vinter så jeg har litt større utvalg av cdc til våren igjen.. Takk for alle tips.
  17. Skjønner ikke at det er så mye å klage over prisen på mud, det går jo ikke akkurat mange bokser på en sesong.. Og for de som syntes det er så dyrt med mud, så er vel kansje ikke fluorcarbon noe alternativ, det er det hvertfall ikke noen kroner å hente på.. mud gjør jo nytta når den trengs, men den holder jo ikke mange kasta, sånn ære bare.
  18. Legger en raport under østlandet, når jeg får tid. Grove trekk så var det ikke no voldsomt bra når vi var der.. Kvenna, Grisletjenan, Gjuvsjåen..
  19. Bare jeg får fiska så er jeg stort sett nøyd Eneste som var med den turen er jo at en håper på å få noe større fisk når en har kjørt i 3 timer opp til fjellet. Flott halvkilos fisk kan en jo få under 30min hjemmefra.. Stemmer at det er en Ari T`Hart ja.. Må være lov å være litt jålete i skauen.. hehe..
  20. Var i omerådet rundt Selstali 16-19 juli. Var masse fjærmygg, noen vårfluer og steinfluer. ikke noe store forekomster i regneværet. Fikk en del fisk 15-20 stk rundt 500g +/- 150g. Fleste tok Elk-hair. lang og tynn fisk, men det var te å fylle panna. Resten fikk slippe ut igjen. Skal ikke klage,var absolutt fin fangst, men det kunne vært morro med no større. .png' alt=':lol:'>
  21. Reiser faktisk til nedre deler av Kvenna i morra, men er ikke hjemme før 25. så da rekker du ikke få noe rapport fra meg hvertfall. Skal bare gå fra Mogen og opp till Vollevann, og deretter går turen inn på vidda. er det noen som har noen ferske rapporter fra omeråde så spytt ut.. Bør ikke bare være skryterapporter, er jo greit å vite hva som har vært dårlig også. selv om forholda forandrer seg like fort som været nå om dagen.. hehe
  22. Takk for det.. Da får jeg bare fortsette å klippe v-havkel de gangene jeg har tynn fortom og vanlig hackel fluer .. Sånn ære bare..
  23. Heisann.. Sliter litt med at tørrfluene tvinner fortomen. Kommer det av for mye, for langt, for kort, hackel eller noe i den duren.. Pleier bare ta fram saksa og klippe hacklet litt under så er det slutt på tvinninga, men er det noen andre ting som også funker, alltid kjekt å vite...
  24. Er mye bra på Lifjell, men poenget var å prøve litt i elv og da ser jo Bø-elva fin ut.. Skal gå pen fisk der også i den øvre delen , men det er bare no jeg har hørt.. var selv i ælva for første gang og fiska nå.. Det må jo prøves ellers er det jo ikke godt å vite hvordan det er.. Har aldri fisket på lifjell heller faktisk, har bare vært der på vinteren. Tjern og vann er det nok av i nærheten av grenland så da gidder jeg ikke reise helt opp dit, men det er kansje vært et besøk..
  25. har en ATH remco som jeg snudde selv, men det er ett par år siden så jeg husker ikke helt. men jeg fikklet ikke med noen lager hvertfall. Er ikke sikker på hvordan snella de er bygd opp, men jeg har jo brems bare den ene veien jeg også. Fikk det till uten no store problemer, satt faktisk å gjore det i bilen, med minimalt av verktøy..
×
×
  • Opprett ny...