Gå til innhold

hansemann

Members
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Tur til Vinstra i morgen med brodern. Lite kjent, men veit at elva er der og at det finns harr i den! Har noen noen konkrete tips om hvor vi bør starte? Takk!
  2. hansemann

    Harrgyting!

    Harren går opp fra Mjøsa i småbekkene om dagen. Et flott skue for alle som er interessert i fisk! Bor rett ved Fjetrebekken i Ottestad(Hamar), og på ettermiddagens tur så jeg og minsten 25 flotte harr (35 cm pluss)på en halvtime. I en to meter bred bekk gir det gode muligheter for flotte observasjoner av fiskeadferd og kampen for å føre genene videre! Minsten på tre var begeistret og har lært seg et nytt ord; harr! Fiskerpotensiale!
  3. Junior på 11 med egen fluestang og veldig ivrig! Ønsker seg til Glomma i morgen med lavvo og mulighet for å få fisk. Har noen tips om hvor vi bør dra? Viktigst er en plass med ok baksleng, samt mulighet for å få fisk. Størrelse er ikke viktig, kun antall! Bor på Hamar og har Glommaguiden sitt kartverk! Alt fra Elverum til Koppang er interessant! Takk!
  4. Til Åddvar. Skjønner ikke helt hva du mener, men du har rett i at jeg mener at man bør si i fra. Men å protestere mot noe ved å bryte fylkesmannens regler er feil. Har vært ved den nye pålen i Åkersvika, og om den står noen meter feil er uvesentlig (fortsatt mulig å tråkke rundt i gjørma etter gjedder). Men det jeg vet er at det du skriver i frustrasjon(leste det før tråden ble sletta) leses av potensielt veldig mange. Og da bør man være litt kritisk til hva en skriver(på alle områder). Holdninger om at det er greit å bryte fiskeregler kan umulig være bra! Åkersvika er ett naturreservat, i Sverige har ikke mennesker lov til fiske i slike i det hele tatt. Ikke lag veien til et slikt vedtak for kort!
  5. Registrer at fiskereglene i Åkersvika ikke overholdes. Synd å se at personer som er meget aktive på dette forum ikke har respekt for regler som gjelder andre steder enn sin egen ørretelv(Renaelva). Dere kjemper en kamp for at Renaelva skal ha strenge regler når det gjelder baglimmit og for at forsvaret ikke skal ødelegge alt for mye, men hvordan kan dere forvente at andre enn fiskere skal få sympati for vår sak når dere driter i regler som gjelder for et naturreservat? Åkersvika er ett av norges viktigste våtmarksområder for trekkfugler. Fuglene trenger mat på veien videre og det finner de mye av i Åkersvika. Ro trenger de også. Det får de desverre ikke så mye av.... Vi fritidsfiskere tillhører en marginal (og for de fleste i Norge en sær...) gruppe av norges befolkning, og sympatien for vår sak er på vikende front (næringsinteresser, dyrevern, TV skjerm og playstation). Mer sympati får vi ikke når tusenvis av mennesker(på E6 og i Hamar) hver dag ser at vi ikke bryr oss om annet enn våre egne sære interesser! Bruk hue kjære medfiskere!
  6. Takk for tilbakemeldinger! Stang er kjøpt, og junior er meget fornøyd! Veldig gøy å se hvor lett unger tar ting. Blir ikke lenge før han slår meg på det meste....
  7. hansemann

    Juniorstang

    Har en 9 - åring som ønsker å begynne med fluefiske. Stolt far! Hva bør jeg kjøpe? Vurderer LTS X3 Junior kit. Denne er i klasse 5, 7,9 fot. Er det et godt valg, eller er det like bra å starte med en "voksenstang"? Alle erfaringer tas i mot med takk!
  8. Flott reportasje og ikke minst spennende døgnflue! Kan skrive under på at det var en flott kveld! Noen dager er det visstnok for enkelt, og i går var det endelig min tur. Fikk fem stk. (bomma på tilslag på tre og mista den største i tillegg så klart!) ørret på 30 meter strekke og to timer da regnet ga seg. Kunne ha fortsatt, men ga meg fordi det føltes som jeg hadd fått nok! En ny og god følelse for meg! Håper at ikke all klekking blir blåst for raskt, for dette var veldig gøy!
  9. Veldig bra Terje! Kopiert og sendt! Hans - Jørgen
  10. Angående mail til Sølvkroken. Fikk raskt svar på mail til Sølvkroken, men de aktet ikke å nyansere sitt syn på hva de mente om uttalelser på NRK-Østnytt angående Renaelva..... Kanskje de gjør det hvis flere sender mail! Hans - Jørgen
  11. Veldig synd at diskusjonen har tatt en slik vending. Har sendt mail til Sølvkroken og bedt om at de kommer med en mer nyansert vinkling angående Renaelva. Oppfordrer alle til å gjøre det samme! Vet ikke om det hjelper, men en må prøve! Mailadressen er denne: solvkroken@solvkroken.no Hans - Jørgen
  12. Hei! Hadde følgende dilemma. Min gamle pose var ikke varm nok for tur ut på vinteren(hadde max temp på -20), og hadde samtidig behov for en sommerpose. Tenkte tanken om å kjøpe to, men fant at Helsport hadde en ekstrempose som bestod av to poser! Tempelfjord er tilsammen en pose for bruk til sydpolen(-55), men hver for seg er posene henholdsvis en veldig bra vinterpose(-35), samt en bra sommerpose! Koster en del, men etter litt pruting rundt om kring kom jeg ned i 2700,- Prinsippet med to poser inne i hverandre kan selvfølgelig brukes uten å behøve å kjøpe den jeg anbefaller. To "halvvarme" inne i hverandre fungerer også bra. Slipper da også kondensproblemet. Dun er veldig bra, men dersom dunet blir vått er løpet kjørt. Posen kan du bla. finne her; www.skittfiske.no Lykke til!
  13. Hei! Mygga er bra mot mygg, men det fungerer ikke hvis det er mye knott. Er da avhengig av veldig tett nett. Var i Muggavassdraget(Femunden) for tre år siden, og hadde da kunn myggnett og Mygga rollon. Ble til slutt helt desperate. Hadde heldigvis ekstra superundertøy som vi klipte hull i til munn og øyne....
  14. Hei! Mygga er bra mot mygg, men det fungerer ikke hvis det er mye knott. Er da avhengig av veldig tett nett. Var i Muggavassdraget(Femunden) for tre år siden, og hadde da kunn myggnett og Mygga rollon. Ble til slutt helt desperate. Hadde heldigvis ekstra superundertøy som vi klipte hull i til munn og øyne....
  15. Opplevde sverming av stokkmaur i går.... En stor opplevelse! Hadde selvfølgelig ikke store nok imitasjoner, men bare det å se på var en stor opplevelse! Håper at den jeg tipset får samme opplevelse i dag, men da med store nok imitasjoner!
×
×
  • Opprett ny...