Gå til innhold

havard

Members
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Jeg tror faktisk at Heimsila er et av de stedene hvor en regel med maksmål med mindre det er uforsvarlig å sette den tilbake ville fungert. Det er jo slik at prisnivået der fordrer at du skal være godt over middels interessert for å kjøpe kort. De som innehar en slik interesse vil også som regel inneha tilstrekkelig med kunnskap og forståelse for hvordan det hele fungerer, og derfor tror jeg ikke de ville uthule regelverket slik mindre kunnskapsrike gjerne vil gjøre. Dersom det virkelig er slik at man skal sette ut fisk som man vet overlever i høyden en dag, kanskje en time eller to, synes jeg at det er tid for å gjeninnføre debatten om reglene. En slik praksis er i beste fall inhumant, og i verste fall er det lovstridig. Fra viltloven: § 19. Jakt og fangst skal utøves på slik måte at viltet ikke utsettes for unødige lidelser og slik at det ikke oppstår fare for mennesker eller husdyr eller skade på eiendom. Om det kan overføres til fiske vet jeg ikke, jeg er ingen jurist. Men dersom det kan, så anser jeg i allefall den regelen du her peker på som direkte lovstridig. Det som jeg synes er hakket værre enn å bryte en paragraf eller to, er konsekvensene av en slik praksis. Allmenheten, dvs, de som ikke nødvendigvis kjenner og forstår behovet for gjenutsetting som et nødvendig kultiveringstiltak, ser ofte på dette som både barbarisk, unødvendig, og inhumant. Fiske er tross alt en matauk, vil nok mange si. Og dersom det kommer ut at vi blir tvunget til å sette ut fisk som har 10% sjangse for å overleve tror jeg ikke man trenger å vente lenge før vår idyll ved elven eller vannet blir alvorlig forstyrret av dyrevernsgrupper og lovgivende organer. Og det med rette. Min personlige samvittighet ville iallefall ikke tillatt meg å sette ut en fisk jeg visste ikke ville overleve. På samme måte som jeg heller ikke ville ha latt et skadeskutt dyr gå når jeg driver jakt. Som jeger så presiseres det ofte at man skal oppføre seg på slikt vis at man fremmer respekt for sitt virke, og at man aldri skal oppføre seg slik at almennheten får vann på mølla i motstanden mot jakt. Dette er til og med en del av opplæringen man får når man tar jegerprøven. Er det da feil å anta samme holdning til fisket? Jeg synes ikke det, tvert imot så anser jeg det for å være viktig for å beskytte vår "rett" til å drive det sportsfisket vi er så glade i. Puh, det ble langt. Men nå ser dere kanskje hvorfor jeg lot meg provosere? Og for å understreke, jeg er ingen motstander av gjennutsetting, tvert imot, men jeg forlanger av meg selv at fisk jeg setter ut skal ha muligheten til å overleve. Dersom jeg ikke gjorde det, kunne jeg like gjerne ha kjørt skytteltrafikk mellom matbutikken og avfallsplassen, og lempet god mat rett på dynga. Bortsett fra at ved å sette ut døende fisk mer tilsvarer å dumpe søppel i elva.
  2. Nå er ikke jeg så bevandret i maksmål-verden, men i minstemålsverden pleier det å stå noe om at den skal slippes ut med mindre den er kroket på en slik måte at den ikke kan settes ut på forsvarlig vis.. Jeg nekter å tro at du blir straffet for å kakke en fisk som ikke ville overleve gjenutsetting.
  3. Bedre enn hva? Enn å nappe den ut? Eller bedre enn å slå den hardt i hodet og få seg et godt måltid? Jeg er ingen motstander av C&R, jeg benytter meg av det ofte. Men å slippe ut en fisk som ser ut som en krokfabrikk, det ville jeg ikke gjort. Enten kan kroken tas ut på en forsvarlig måte, ellers blir fisken middag. Har dere virkelig glemt hvor godt den smaker?
  4. Jeg liker å gå ut med stanga og jakte ørret. er det stille, vel, så har jeg med kaffekjelen i sekken. kos å sitte ute og koke kaffe og slappe av også. jeg vil gjerne ha fisk, så stor som mulig, og så mange som mulig, men er det ingenting å hente, så blir jeg på ingen måte deperimert, da koser jeg meg med skaukaffe og utsikten. Sånn sett burde jeg kanskje melde meg inn i relaxteam? koker ofte kaffe mens kompisen min kaster og kaster og kaster og bommer på tilslaget. hehe! så kan jeg plaske og bomme på tilslaget litt seinere. livet er herlig!
  5. Dette er litt morsomt. Jeg er nemlig akkurat den du møtte! Jeg har skikkelig fin snelle, flott stang som jeg digger hemningsløst! Takk, Spenolsen! Men jeg har oppdaget at like mange fluer som før ofres til tregudene og underskogsrøverene, og jeg er fremdeles et aktivt medlem av den lokale flueplaskeklubben. Det er ikke utstyret, som ikke virker, det er han som rusler rundt med det. Det får jeg bekreftet en gang eller to i løpet av en fiskeuke når løkkene blir fine og flua til min store overraskelse detter ned omtrent der jg håpet. Likevel har den flotte stanga mi et problem. Den kaster ikke kort nok! Jeg liker den imidlertid så godt at jeg løser den utfordringen med å krype bakover, så kan jeg legge flua rett foran der tuppene på vadeskoene mine stod for bare noen få strakser siden. Og da er det muligheter for å få fisk! Svææær fisk på over to! Hekto! Da blir jeg så inderlig glad at jeg tar en dans så myrvannet spruter, og så setter jeg meg ned på ei tue og finner frem den knalldyre primusen min og koker litt kaffe. Og om det ikke vaker etter kaffepausen min, så spaserer jeg rundt vannet og plukker fluer fra trærne. Neida, fluer vokser ikke på trær, men de henger der fra min forrige tur til vannet, komplett med dryshake-pulver på, ferdig montert på en fluorcarbon-spiss. Er jeg riktig heldig får jeg med en komplett fortom. Så sniker jeg meg forsiktig ned til vannkanten igjen, ser på vaket, kryper tre-fire meter bakover og legger flua nesten fem meter ut. Slik koser jeg meg glugg i hel uten den minste dårlige samvittighet for at jeg har fine greier med meg. Jeg lurte faktisk litt på om jeg skulle ta et kastekurs, men jeg har ikke kommet så langt. Dessuten måtte jeg i så fall sikkert melde meg ut av flueplaskeklubben, og det ville jo være trist. Det er så mange trivelige folk i den klubben! Men en ting er det jeg ikke er bekymret for, og det er vesten min. Jeg siterer fra en gammel tråd: Jeg har trent med vesten. Og dessuten så har jeg funnet ut at når man ligger strekt på land ved siden av den fine, nye stanga mi, ikledd vesten, med en kaffekjele putrende på den andre siden, så slipper man å bli stemplet som jåle rett og slett ved å tilby den besøkende en kopp kaffe, og en trivelig prat. Så svaret er ja, folkens, kjøp det dere vil ha, man skal da tross alt ha en fin dag i skogen! Håvard, ikke fullt så bekymret lenger, men fremdeles fersk.
  6. Takk for at du delte det, Omland! Nyttig å vite!
  7. Jeg liker den greia der, merker at jeg ikke blir så sur når de ombestemmer seg lenger, hehe
  8. HAHAHA! Utrolig bra!
  9. Jeg er personlig for all del for at forsvaret skal få trene slik at de blir en effektiv og fungerende organisasjon. Det jeg har problemer med er at politikerene tillater dem å gjøre som de vil, som du beskriver, mens de samtidig ikke gir nok til at dette gir praktiske resultater. Det er en tap/tap-situasjon der forsvaret trener så godt de kan, og turer fram og ødelegger natur etter eget forgodtbefinnende, uten å midler til å trene slik at man får reellt utbytte av det. Jeg har veldig lyst til å påpeke at forsvaret pr i dag er i stand til å forsvare et område fra Slottet til Majorstua i et par dager, men jeg husker ikke hvor jeg har det fra, så jeg velger å la være. Poenget mitt er at vi må alle ofre noe for å ha et fungerende forsvar, og det er jeg forberedt på å gjøre, og gjør det riktignok ikke med glede. Men jeg ofrer gjerne litt. Men det er et stikkord der, og det er FUNGERENDE. Et forsvar som ikke engang er i stand til å forsvare en bydel i Oslo er etter mitt skjønn IKKE et fungerende forsvar. For å berettige et offer må det produseres resultater. Og da snakker jeg om resultater utover det å være i stand til å sende to hundre mann til formålsløse utenlandsoperasjoner.
  10. Bra at du evner å ta til motmele, Terje! Hadde politikerene enda turt å ta standpunkt.. Hadde vært artigt om du hadde fått et svar. Selv synes jeg det er betenkelig at et forsvar som i praksis er nedlagt skal få lov til å fortsette å utvide øvingsområdene sine. Som gammel sersjant synes jeg at utviklingen i forsvaret er skremmende. En gang i tiden var det meningen at forsvaret skulle ha en prevantiv effekt, det skulle synes, og det skulle virke i en kort periode intil storebror kom til unnsetning. Jeg synes at forsvarets aktivitet i stor grad var berettiget, da de hadde en tenkt reell funksjon. I dag er ting bygd ned i en slik grad at forsvarets evne til å løse oppdrag er tilnærmet ikke-eksisterende. De ytterst få som fremdeles innehar en evne til å løse et oppdrag benyttes som støtte for et NATO i områder der forsvaret selv uttaler at "denne krigen kan ikke vinnes med militærmakt, det må sivil oppbygning og sivilt hjelpearbeide til". Med andre ord, man irriterer på seg folk uten reelle muligheter for å lykkes. Så skal man atpåtil ødelegge norsk unik natur under fanen "vi må jo ha et forsvar"? Dagens situasjon har gått fra tragisk, til komisk, til enda mer tragisk, og trolig endt opp et sted hvor den eneste grunnen til at forsvaret fremdeles får en post på statsbudsjettet i det hele tatt, er at den norske stat ikke ønsker å legge ned forsvarsdepartementet. Og det er faktisk en ganske skremmende politikk. Resultatet er at det å søke å utvide eksisterende øvingsfelt ikke bare er latterlig, det er en hån mot det norske folk. Det påstås at man skal ha et "tidsmessig forsvar for nasjonal trygghet". Det eneste man kan være trygge på, er at forsvaret kommer til å søle bort skattepenger på resultatløs trening, og at de kommer til å fortsette å ødelegge den naturen vi er så stolte av og glad i. Hva vi egentlig skal med et ikke-fungerende forsvar er en gåte som det er utenfor min evne å løse. Eller jo, forresten - det skal trolig brukes som et middel til å sleike amerikanske stridshissere oppetter ræva.
  11. er ikke det stort sett eldreomsorg, da?
  12. Tungt å bære med seg fryser og agregat ut i skogen, da
  13. Kjøpte FC sist sesong, fordi nylonen min var pill råtten. Fikk det for meg at jeg kunne beholde og bruke av rullene i mer enn en sesong, og det plaget meg litt å kaste metervis med nylon som hadde råtnet opp. Så det er for så vidt en tredje side av historien. Hvor blir det av alle de spolene med råtten nylon fra året før som kastes i søpla fordi de ikke lenger er brukendes til noe som helst? Er det sånn at spoler med FC fra forrige sesong kan trygt brukes til våren?
  14. havard

    ingen vak

    Kan ikke dere som har en del kunnskap om dette med undervannsfluer dele litt av deres visdom? Ja, jeg liker best tørt, og ja, jeg har prøvd å pælme ut ting som synker. Greia er bare den at jeg er for dum til å få fisk på dykkefluer, men de som går opp, de hender det setter seg fast i fluene mine. Resultatet er at pr i dag er boksene mine tomme for alt som ikke flyter. Men det kunne vært litt spennende med denne kunnskapen satt i system, så om noen har lyst og kunnskap til å skrive litt om hvordan dere anngriper et ukjent sted der det ikke vaker, så føl dere meget fri og velkommen til å dele! Om det finnes gode linker så synes jeg også det ville vært morro å lese litt i vinterkulda...
×
×
  • Opprett ny...