Gå til innhold

olav92

Members
  • Innlegg

    145
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

20 Excellent
  1. Da er ørretsesongen over for min del desverre, men lysten etter å prøve sjøfiske med fluestang frister veldig. Er helt blank på dette område, så lurte på hva slags utsyr man skal ha. Blir vel å fiske etter sei, torsk og lyr og den slags. Ikke sjøørett. Blir å fiske fra land hvor jeg tipper dybden varierer alt fra 1 m til 15m, litt vanskelig å si nøyaktig, men i det området der. Har ikke all verdens å legge i stang så har sett litt på noe billige alternativer som Guideline exp4. Uansett, jeg har svært lite peiling på utstyr til dette fiske så om dere har noen tips så hadde det vært supert!
  2. Ser mange av dere har hatt noen flotte turer. Er det bare meg som har blåst bort hittil i "sommer"? Tror det har vært 3-4 dager i løpet av den siste mnd hvor det har vært brukbart med tanke på vinden.
  3. Akkurat dette lurte jeg også på. Så om noen har noen erfaringer, tips å komme med så hadde det vært supert! Jeg har 4cast snøre, vet ikke om dette passer til Clearwateren, har ikke helt forstått dette med klumplengde vs aksjon på stang.
  4. Super video! Det er helt rått av å bare justere litt så får man et mye bedre kast og ikke minst følelse! Holdt på å gi opp hele greiene før i dag, begynte å se etter nye stenger og div. Også er det bare en liten ting egentlig. Fortsatt mye som må jobbes med og lære, men det er likevel fremgang. Fluefisking/kasting har aldri vært morsommere, og isen er fortsatt 30-40 cm tykk. For en sesong dette blir. Igjen, takk for hjelpen
  5. Takker, det var det jeg merket nå også når jeg hadde en jevnere akselerasjon frem til stoppunkt. Da er det bare å kaste og kaste og kaste til det sitter.
  6. Da har snøen såvidt smeltet og da var det på tide å tørrtrene litt. Jeg sliter med at flua smeller inn i fortommen. Dette skjer når jeg kommer opp i ca 10 meter. Vet det er kan være vanskelig å si hva som er feil når dere ikke har sett meg kaste, men hvis noen har noen tips så settes det stor pris på.
  7. olav92

    Ny bindestikke

    Tusen hjertelig takk for mange og gode tilbakemeldinger. Jeg gikk for en Anvil Atlas stikke, ikke så aldeles gæren pris og da tok jeg med en Whiting nakke i tillegg. Vil uansett være ett steg opp fra den jeg har hatt fra før.
  8. olav92

    Ny bindestikke

    Da er det på tide å gå til innkjøp av ny bindestikke. Har kun brukt en som var med i en nybegynnerpakke i 3-4 år nå og begynner å bli dritt lei av at kroken faller av. Litt usikker på hva jeg skal ha, men prisklassen jeg tenker er maks 2000 kr. Har sett litt på Anvil Atlas og DynaKing Trekker, men dette har jeg ikke peiling på, så om noen har erfaringer og anbefalinger å komme med så setter jeg stor pris på det. Binder kun til ørretfiske, så fra krokstørrelse 8-20, men i hovedsak 12-16.
  9. Skal handle på nett nå og er ute etter hår til streaking caddis. Men det er jo litt forskjellig å velge mellom. Hva passer til streaking caddis?
  10. Fortsatt en nybegynner så tilbakemeldinger settes stor pris på. Har lagd en cdc vårflue og en svømmepuppe?
  11. Tusen takk for god tilbakemelding! Da har jeg prøvd meg litt frem. Setter stor pris på tilbakemeldinger på hva som kan gjøres bedre og eventuelt om det er noe som er bra.
  12. Da har jeg kuttet ned lengden på vingene. Hvordan ser den ut nå?
  13. Takk for svar, settes stor pris på. Da skal jeg korte ned lengden på dyrehårene på de neste fluene. Sånn som den er nå, kan den oppfattes som en vanlig vårflue? Eller er det ingen vits å fiske med den? Er fargen i dubbingen også grei?
  14. Beklager å legge ut sånne fluer her også, men veldig innteresert i å høre hva dere syns og hva som jeg kan gjøre bedre. Har prøvd meg på en Rhodani, men har jeg truffet på fargene her?
  15. Burde vel egentlig ikke legge noe sånt ut i en inspirasjonstråd, men jeg har veldig lyst til å høre fra dere som kan dette om jeg har truffet på noe som helst med denne fluen og hva som kan gjøres bedre. Etter hva jeg har forstått er dette en vårflueklekker.
×
×
  • Opprett ny...