Jump to content

Øyvind Jensen

Medlem NFF - 2017
 • Content Count

  393
 • Joined

 • Last visited

About Øyvind Jensen

 • Rank
  Ivrig

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser det ligger noen hele skinn på Finn for tiden. Det som kommer i posene til Veniard har i hvert fall jeg dårlig erfaring med hva angår mengde/ størrelse og innhold. Rett og slett for mye svinn. Neste gang går jeg for et helt skinn, alternativt Brahma høne (som ligner veldig mye). Husker jeg ikke feil var sist gang jeg kjøpte Veniards sine rapphøne på Stramline på Oslo S - mye rart man kan få i gram-poser på Oslo S tydeligvis :-)
 2. Nå spør jeg veeeeldig dumt, men hva gjør man i steg 2? Bare lurer. Flytter hele klossen opp til bindetråden? Det er jo der MP sitt utstyr er veldig fint. Det får man til med vanlig papirkylyper også, for den saks skyld.. Ser nytten hvis man skal lage såkalt "dubbing-børste", men da ville jeg laget sporene lengre for å spare arbeid (dvs. få en lengre dubbing-børste). Ellers er jeg helt på vidda nå (ikke at det er så galt..)?
 3. Er vel litt som skjæra - glad i blanke ting :-) Men pytt, hva er vel en fisketur uten i det minste et lite bål? Kjøpte derfor liten bålbrenner med kjele, som blir fast inventar i sekken heretter:
 4. Tror det er få "kirker" på FFS heldigvis, Trond. Synes du har et godt poeng, og du har funnet det som passer perfekt til ditt bruk/ fiske. Vanskelig å argumentere mot det!
 5. Det er fiske etter smålaks og sjøørret i elv, antar jeg? Hvis det i all hovedsak er en rolig elv med ganske små SØ og laks kommer du nok et stykke på vei med den stanga du har, men du får en tøff jobb med å få inn fisk på en kurant måte dersom det er bra med strøm eller fisk på 1,5-2 kg og oppover. De sparker ofte godt fra seg, og skal du sette ut er det fint om man får inn fisken rimelig kjapt. Hvis det er mulighet for litt større fisk så ville jeg valgt et par klasser opp, som du tenker, og gjerne med stanglengde på opp mot 10 fot, men 9 fot går også helt greit. Det kan jo hende at en s
 6. Helt enig Jan Ingvar - er en oppfordring og ikke et pålegg. Er det forsvarlig ut fra normal C&R vurdering (vanntemp, evt. skade på fisk/ kroking osv.) så er det ikke verre enn å bahandle fisken veldig fint og sørge for at den kommer til hektene igjen før den får gå. Høres for øvrig ut som en spennende elv å fiske i!
 7. Hørtes snodig ut ja Truls. Ser absolutt poengene de har med tanke på hvordan gjenutsetting skal praktiseres, men sliter litt med den mer overordnede logikken. Kanskje noe som er utelatt/ uteglemt av informasjon? Elva skal vel uansett rotenonbehandles en eller anneg gang i og med gyro? Kan det ha noen sammenheng med dette? Blir spennende å lese hva de svarer. Kanskje er det en helt kurant forklaring.
 8. Velkommen til forumet Eystein! Hvis du skaffet deg bindesett i går og klarte å lage en så fin rekeflue allerede nå - ja, så er jeg veldig imponert! Flua ser helt super ut den altså. Nå i sommermånedene med varmt vann så kan det være lurt å forsøke med mer duse/ nøytrale farger. Rekeflue bør fungere godt det altså. Tipper du er helt på rett spor angående valg av strategi for fisket. Forsøk når det mørkner hvis det er stille/ fint vær. Er det mer ruskevær kan det være lurt å prøve strømsatte områdene med oksygenrikt vann, både med rekeflue og rene fiskeimitasjoner. En rask/ enkel flue som k
 9. Søk på ordet "Fortomsmappe" på nettet så finner du mange forskjellige typer å velge mellom. Det bør sikre orden i sakene :-)
 10. Skjønner at du ikke vil la utstyret ligge i påvente av evt. bindekurs altså, og veldig fint å starte selv. Hvis jeg var det ville jeg tatt en titt på instruksjonsvideo fra Jon-Erlend Sundnes, for eksempel den om Superpuppan. Det er en moderne klassiker som man bør ha i flueboksen dersom man skal fiske i elv eller vann, og inneholder en del bindetekniske elementer man kan lære seg å mestre uten alt for mye plunder. Ser ut som om du har bra materiale til denne flua også etter det jeg kan se. Legg merke til proporsjoner på materialene og opparbeid jevnhet i dubbingen, så er du langt på vei kommet
 11. Dersom jeg ikke tar helt feil er dette trådvoks, så dette produktet har du bruk for! Det er hardere enn voksen som noen bruker for å få dubbingen festet til trår/ løkke. Noen bindetråder kommer ferdig vokset, andre ikke. Jeg bruker lignende voks konsekvent, rett og slett fordi tråden får mye bedre grep om både krokstamme og materialene man binder inn. Ta en titt på Davie McPhail sine bindevideorer; der ser du han konsekvent benytter trådvoks. Du kjenner det også på bindetråden når du har dratt den igjennom voksen et par ganger - den blir mye "seigere"/ gir mer friksjon. Er spesielt nyttig ved
 12. Smak og behag vil jeg si. Hvis du er ute etter syltynt dressa sommerfluer er kanskje ikke opossum førstevalget, da det har MYE underull og litt glissent med dekkhår. Det er hovedsakelig 2 måter opossum brukes på: 1. (Som vel er blitt den mest populære) kutte tynne skinnremser i hårets vokseretning. Dette passer fint til små og store tuber og kroker av en viss størrelse. Det går også an å velge seg den delen av skinnet som har kortest hår og kutte veldig små remser/ trekanter og bruke disse. Når skinnet kuttes på riktig måte blir det en veldig fin siluett/ form på hårene. Og de
 13. Høres ut som en god og gjennomtenkt plan. Slow int har jeg hatt lenge og liker den lina veldig godt. Vil du litt hurtigere ned kan du alltids sette på en fortynget flue som f.eks. Jiggy eller noe tilsvarende med kuleøyne, så er du godt dekket.
 14. Guideline coastal i lineklasse 6 vil sikkert passe stanga di bra. Hvorvidt du bør ha slow eller fast intermediate er litt avhengig av om du vil fiske helt i overflata eller lengre ned i vannsøylen. Slow intermediate er nettopp "slow" og legger seg fint rett under vannflata. Men ikke særlig mer. Er det litt dybde og/ eller en del bølger ville jeg gått for fast intermediate. Husk at man normalt trekker raskt inn ved SØ fiske uansett, så selv om lina oppleves å synke ganske raskt så er dette sjelden et stort problem (dersom det ikke er veldig grunt med tang/ stein på bunnen da).
 15. Delvis uenig (men bare delvis). For meg begrenser jeg bruken av såkalt "løkkeknute" ("non-slip loop") til laksefluer på krok til de krokene som har liten vinkel mellom krokskaft og øye eller for eksempel Ken Sawada spey kroker (svakt nedadbøyd øye). På f.eks en Partridge Patriot krok (eller Mustad SL53UBL for den del) bruker jeg aldri løkke, da øyet står ca 45 grader på krokstamme. Bruker du løkke på slike kroker går flua "funky" i vannet synes jeg. Da er det mye bedre å bruke en eller annen form for styrende knute. Se f.eks You Tube av Mikael Frôdin for ett eksempel:
×
×
 • Create New...