Jump to content

devi

Medlem NFF - 2018
 • Content Count

  173
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

devi last won the day on August 20 2017

devi had the most liked content!

1 Follower

About devi

 • Rank
  Ivrig

Recent Profile Visitors

2205 profile views
 1. Ser den, tanken er at siden jeg uansett skal bytte ut den helvetes kinasnella til 4er stanga så hadde det vært gøy å hatt ei snelle som gikk til begge stengene (#4 og #5). Så er tanken att det er like greit / rimeligere og bare kjøpe med spoler som rekker til de linene jeg har, og en evt SØ stang jeg vurderer å kjøpe ila året. Man sparer også kanskje noe vekt I sekken med å ha ett spole/kasset system kontra flere sneller?
 2. Som den amatøren jeg er: hva er forskjellen på kasetter og løse spoler? Ett element jeg tror/innbiller meg at er viktig er att man kan kjøpe flere løse spoler / kasetter etter som sykdommen brer seg over meg med tiden. @Trulser det lettvint og bytte de spolene?
 3. Spørsmålet var om de snellene med utskiftbar spole er like gode som de med fast spole.
 4. Tok ei helt tilfeldig snelle:
 5. Tjohei. Er det noen her på forumet som har erfaring med sneller som har disse spolene? Innbiller meg at det er mer praktisk å ha flere spoler med forskjellige snører, kontra helt egne sneller for hver gang jeg kjøper ett nytt snøre. De snellene jeg har hatt til nå er helt basic sneller av stål/alu, ikke skamdyre greier, men hakket dyrere enn sånne "kinasneller" som er delvis av plast. Første snella mi var en sånn en, har den enda, men hater den like mye hver gang den er i bruk. Det skrangler og harker, plutselig så står du der med flokefaen fra helvete. Men, tåler de snellene med flere spoler litt juling? Jeg er veldig brå med utstyret mitt, det er ingen vits for meg å kjøpe ei dyr fin snelle eller stang med vakker lakk, jeg gir faen, utstyret skal fiskes med, og det skal funke. Må tåle att jeg kan legge snella ned på en stein / bakken, litt uvøren behandling, jeg kaster ikke snella til skogs, men det skal tåle litt mer enn de kinasnellene. Klasse på snører er 4 og 5, primært tørrflue i elv og vann. Sikler dog på ei SØ stang i noe tyngre klasser, sett for meg att kl 7 er mer enn tungt nok til streamer/reker. Så finnes det ei snelle som dekker alle mine ønsker? Noen tips kjære godtfolk?
 6. Kjører en sånn Patagonia hip pack-sak, rommer alt jeg behøver til selve fisket. Snelle, fortommer, ruller med spiss, div flytemiddel, 3-4 fluebokser, flaske med vann/kopp. Tang og "negle klipperen" har jeg fest til 2stk sånne snorerer som trekker seg selv inn igjen. Sydd på en bit skumgummi hvor jeg fester 2-3 aktuelle fluer / brukte fluer. Håven stapper jeg i mellom hip packen og vadebuksa / evt fester den i fiskejakka om det ikke er T-skjorte føre. Det som er genialt syns jeg er den stroppen du kan ha rundt nakken - Altså du vrir den rundt til en chest-pack. Veldig kjekt hvis du er glad i å bytte mye fluer (mister alltid tro på myggpuppene mine) Eller som en ren avlastning når du har stått med taska i 4-5 timer.
 7. Må vell ut å ta noen befaringer når det nærmer seg. Ingen hast enda når jeg ser ut.
 8. Det er vell det som er det store spørsmålet. Hadde vært gøy å fått tall i fra klekkeriet og sett om det stemmer opp i mot det som står i nevnt liste. Uansett all ære til de som er med og rydder bekker og elver slik at reproduksjon blir en mulighet.
 9. Finnes det noe sted man kan vippse en slant istedenfor?
 10. devi

  #denfølelsen

  Kunne fort gått værre, om det er noen trøst.
 11. Satte i gang kronerulling i slekta for ei god, lett og tett jakke til vindfulledager, med øs pøs regn.
 12. Hva bruker du/dere til halefibre når dere ikke bruker microfibbets, har lyst til å våge meg uttpå noe annet enn de plastikktrådene.
 13. Den flueboksen din Håvard tror jeg det er relativt klasse over! Vakkert.
×
×
 • Create New...