Gå til innhold

devi

Members
  • Innlegg

    192
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    6

Alt skrevet av devi

  1. Hei og velkommen! Vedrørende buzzer/myggpupper så har Rune en strålende artikkel som kan leses her: https://www.fluefiskesiden.no/artikler/buzzerfiske/ Håper det hjelper deg.
  2. Nok en blanketur i boka. 2 Netter i telt ved ett vann ikke så langt unna Bagn. Krevende forhold til tider, men det er nok fiskeren det står på. Sliter med å få nettkjenning når det ikke er vak og oppdrive, så må nok lese meg opp i vinter. Fikk knust telefonen om man absolutt skal nevne noe.
  3. devi

    De "beste" fluene?

    Har du noe tips på hvordan du får fibrene så fint skrått bakover mot kroken? Har prøvd å snu hacklet både med bøyen opp og ned. Mine fibre skrår seg natrulig mot krokøyet
  4. devi

    De "beste" fluene?

    Den skal jeg klare å kopiere! Tusen takk for att du tok deg tid! Takker!
  5. devi

    De "beste" fluene?

    Vil noe sånt funke tru Morten? TMC100 - #12, Påfuglhearl i bunn, kobbertrådd ribb, vanlig brunt hackle, litt sort selhår i front. Klippet på undersiden.
  6. devi

    De "beste" fluene?

    Takker, har ett brunt hanehackel og ett i grizzly. Skal prøve på en liten egenversjon idag.
  7. devi

    De "beste" fluene?

    Snerten sak! Krokstørrelse ville du lagt deg på nå i høstmomanget?
  8. devi

    De "beste" fluene?

    Akkurat prøvd meg på min første zonker, det går lukt til helvette, øynene jeg har kjøpt er typ 4 ganger for store..
  9. devi

    De "beste" fluene?

    Skal banke innom lokale kneipa i morgen å kjøpe øyne, også rød kaninpels, til skjeggene, tips til alternativ om dem ikke har rød kaninpels inne?
  10. devi

    De "beste" fluene?

    Vil den ikke fungere litt som mark og søkke hvis jeg fortynger den litt tror du? Håper så klart på enkle forhold med uselektiv ørret som rydder overflata for alt som kan minne om mat. Men, det bruker ikke helt å bli slik når jeg er på tur.
  11. Hoi, skal på fisketur med svigers til helga, da vil det bli en innbitt konkurranse mellom sluk og fluefisking. Jeg nekter å tape uten en kamp, er klar for å selge alt av sjel bare for og vinne. Så nå skal jukseboksen få ett realt løft. Hva anbefaler dere? Nå er det ikke snakk om pene entomologiske(?) fluer, nå snakker jeg om at man selger bestemor for å nappe opp 200grammere så det joomer. Det som står på lista for å bindes er foreløpig: Squirmies, i en jævlig grell farge. Zonker, hørt mye godt om disse. Flere tips mottas med takk. Edit: Vi skal til ett vann, i Aurdalstraktene. Så antar ørret, abbor og muligens sik/røye. Men ingen båt.
  12. Begynt å bunkre opp materialer til vinterens sysler. CDC div merker. Kobberhoder til nymfer Div biots Div påfuglefjon Bly, 0,10 og 0.15 håper dette blir OK til vårfluepupper Selull i div forhåpentligvis vårfluefarger Og no perletinsel.
  13. Blanket i dag også, ikke ett eneste vak og se. Vanskelig å bedømme ukjente vann, får prøve på nytt om 4 ukers tid, og håpe at det er mulig å komme i kontakt med noe fisk da.
  14. Da er valget tatt, har endt opp med "åttetallsknuta." deilig å slippe stygg ende på fortommen/spissen som jeg fikk enkelte ganger med clinch. Eneste plassen jeg kommer til å beholde clinch blir nok overgangen mellom fluesnøre og fortommen, der har jeg stortsett bare brukt vanlige slukknuter da jeg yderst skjelden har fortommen så alt for lenge. Grunnen er att clinch lager en fin "tapering" slik at lina glir fint ut og inn igjennom stangringene.
  15. Prøver å teste ut ett nytt vann, blanket 4 turer på rad, knekt stangtuppen (Hektet i myrkanten når jeg skulle vippe inn flua.) Neste gang gidder jeg faen ikke å ta med håven engang.
  16. Ny stangtupp til min trofaste kompis, Eikre Venator #4.
  17. Det er mulig dette er en oppskrift på en real debatt, men vurderer sterkt å bytte ut min så langt foretrukne knute. Da jeg ofte opplever at enten fortommen (inn mot microringen), eller spissen blir veldig stygg en liten cm før flua eller microringen. Dette er forøvrig knuten jeg har brukt til nå: Hva er deres favoritt? Kjørr debatt Edit: Snakker da i all hovedsak om "vanlige" fluer, altså strl 14-22.
  18. devi

    Fiskeplasser høsten

    Tror mange av de med erfaring kommer til å svare ja, samme vannene som på våren, men på høsten så går det nok mer i daddy's og mygg, evt maur. Så får heller en rutinert fisker korrigere meg om jeg er helt på vidda Også tror jeg vanntempraturen styrer "starten" for høstfiske mer enn selve datoen. Men nå synser jeg no jævlig.
    Hva slags tykkelse er fint å bruke til rib? Meget gode videoer, takker.
  19. Ser den, tanken er at siden jeg uansett skal bytte ut den helvetes kinasnella til 4er stanga så hadde det vært gøy å hatt ei snelle som gikk til begge stengene (#4 og #5). Så er tanken att det er like greit / rimeligere og bare kjøpe med spoler som rekker til de linene jeg har, og en evt SØ stang jeg vurderer å kjøpe ila året. Man sparer også kanskje noe vekt I sekken med å ha ett spole/kasset system kontra flere sneller?
  20. Som den amatøren jeg er: hva er forskjellen på kasetter og løse spoler? Ett element jeg tror/innbiller meg at er viktig er att man kan kjøpe flere løse spoler / kasetter etter som sykdommen brer seg over meg med tiden. @Trulser det lettvint og bytte de spolene?
  21. Spørsmålet var om de snellene med utskiftbar spole er like gode som de med fast spole.
  22. Tok ei helt tilfeldig snelle: https://stonefly.no/produkt/fluesneller/waterworks-lamson/lamson-liquid-4-snelle-og-2-ekstra-spoler
  23. Tjohei. Er det noen her på forumet som har erfaring med sneller som har disse spolene? Innbiller meg at det er mer praktisk å ha flere spoler med forskjellige snører, kontra helt egne sneller for hver gang jeg kjøper ett nytt snøre. De snellene jeg har hatt til nå er helt basic sneller av stål/alu, ikke skamdyre greier, men hakket dyrere enn sånne "kinasneller" som er delvis av plast. Første snella mi var en sånn en, har den enda, men hater den like mye hver gang den er i bruk. Det skrangler og harker, plutselig så står du der med flokefaen fra helvete. Men, tåler de snellene med flere spoler litt juling? Jeg er veldig brå med utstyret mitt, det er ingen vits for meg å kjøpe ei dyr fin snelle eller stang med vakker lakk, jeg gir faen, utstyret skal fiskes med, og det skal funke. Må tåle att jeg kan legge snella ned på en stein / bakken, litt uvøren behandling, jeg kaster ikke snella til skogs, men det skal tåle litt mer enn de kinasnellene. Klasse på snører er 4 og 5, primært tørrflue i elv og vann. Sikler dog på ei SØ stang i noe tyngre klasser, sett for meg att kl 7 er mer enn tungt nok til streamer/reker. Så finnes det ei snelle som dekker alle mine ønsker? Noen tips kjære godtfolk?
  24. Kjører en sånn Patagonia hip pack-sak, rommer alt jeg behøver til selve fisket. Snelle, fortommer, ruller med spiss, div flytemiddel, 3-4 fluebokser, flaske med vann/kopp. Tang og "negle klipperen" har jeg fest til 2stk sånne snorerer som trekker seg selv inn igjen. Sydd på en bit skumgummi hvor jeg fester 2-3 aktuelle fluer / brukte fluer. Håven stapper jeg i mellom hip packen og vadebuksa / evt fester den i fiskejakka om det ikke er T-skjorte føre. Det som er genialt syns jeg er den stroppen du kan ha rundt nakken - Altså du vrir den rundt til en chest-pack. Veldig kjekt hvis du er glad i å bytte mye fluer (mister alltid tro på myggpuppene mine) Eller som en ren avlastning når du har stått med taska i 4-5 timer.
×
×
  • Opprett ny...