Jump to content

Roaas

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  211
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

Roaas last won the day on June 28

Roaas had the most liked content!

About Roaas

 • Rank
  Ivrig
 • Birthday 06/18/1991

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nannestad
 • Fornavn
  Christoffer
 • Etternavn
  Johansen

Recent Profile Visitors

856 profile views
 1. Hadde ett par lekk vadebukser selv, også levert til Gero, jeg fikk den splitter nye modellen uten ekstra kostnader. Det er suveren service, både fra Gero og Guideline, men Gero på generelt grunnlag leverer veldig bra (null spons).
 2. Prinsippet er fint, men altså, det der kan da ikke være bra for fiskens ve og vel, eller? Innvollene blir jo milkshake i den hastigheten der
 3. Useriøs debut faktisk!! 1.2 kg etter så kort tid er jo helt mentalt! Masse gratulerer med flott fisk!
 4. Kjøpte her forleden ett nytt kamera, tenkt til hverdags og evt til fisketurer der man kan forevige litt minner. Ikke noe sjuke saker, men ett Nikon D7000. Blir moro å se om man kan trylle frem noen fine bilder.
 5. Jeg er selv fersk, nå litt over ett år i gamet, men allikevel blodfersk. Lærer noe nytt stort sett på hver eneste tur, og blanking? Ja, det hører med. Hittil i år tror jeg at jeg klokker inn på ett sted mellom 15-20 turer til stillevann, totalt antall fisketimer er grovt estimert omkring 120-140t, og utover det er reisetid rundt 20t, trolig en del mer som jeg ikke ønsker å ta innover meg. Poenget er; nyt naturen de dagene det ikke biter eller vaker. Selv forholder jeg meg til tørt +, altså tørt for det meste, også ypper jeg meg til å hive ut en libellenymfe her og der om det er helt stille. Fiskelysten river nesten av meg kastearmen til tider, men prøver så langt det lar seg gjøre å ta ett steg tilbake og bare observere de dagene det er sporadiske vak, evt ikke vak i det hele tatt. Dette er for øvrig dritvanskelig. Desperasjon etter kun to turer uten fisk tenker jeg er noget for fort. Hadde det vært tur nummer ti, så hadde jeg forstått. Hvis denne hobbyen (besettelsen om du vil) har lært meg noe hittil, så er det at tålmodighet er viktig, det kommer til å gjøre det morsommere, også er det at f.eks Instagram skaper en slags illusjon om at fisk, ja, det er bankers hver tur det. Mine to cents.
 6. Hva mener du med hvor lenge? Typ hvor lenge ila året du kan kaste på vakende fisk kontra elv, så er det vel restriksjoner i elv, mens på stillevann kan du fiske fra isen kommer til den går. Tolket jeg det korrekt?
 7. Da var jeg vel hjemme fra en tur i Skrukkedalsrenna. Det var utvilsomt en av de mest frustrerende og utfordrende fisketurene, kanskje opplevelsene også, jeg har hatt hittil. Vi hadde fantastiske forhold fra første sekund vi satte bena i vaderne og gikk mot elva. Vi ble møtt av en vindstille, saktegående elv, med spredte vak, og vi møtte noen fiskere som hadde spottet ørret på over 2kg. Det klødde i luggen og fingrene, vi måtte i gang. Det ble totalt nærmere 24 timer med aktivt fiske ila 3 døgn før været ble dårligere. Det klekket mygg, aurivilli, en lysegrå døgnflue i krok 14-16, en del vårfluer, det var daddy i lufta og forskjellige fluer. Det var mildt sagt vanskelig å si hva de tok. Noe vi fikk bekreftet av flere vi møtte der. Jeg bomdro fem fisk og mistet to stk de første 23 timene. Kompisen min halet opp totalt 6 stk, fra 500-800g ila samme tid. Misunnelsen var ekte. Jeg fikk virkelig testet meg i denne elva, den var krevende på mange måter. Stikkord som; keitete buskass hvor fluer ble sittende igjen ifra bakslengen, stripefri flyt at all cost, lange kast måtte til flere steder, sky fisk, mange ulike strømninger, bakevjer etc. Det er kort sagt mange ting som gjorde dette til en utfordring av de sjeldne for unge lovende. Det var dog en fantastisk tur i nydelige omgivelser. Vi koste oss og hadde det veldig fint. Og når vi runder av turen med at jeg sikrer meg en nydelig fisk i god kondisjon på 500g, 30 minutter før det blåste opp, så var all fortvilelsen glemt. For en følelse. Vi skal tilbake.
 8. Halla. Kommer som regel over noen digge tilbud på fiskeutstyr sånn i ny og ned, både på nett og fysisk i butikk. Dette er tenkt å være en tråd for å dele nettopp dette; produkter som man tenker kan være aktuelle for flere, på tilbud etc. Den er som hovedsak tiltenkt fiskerelatert utstyr, evt turutstyr om man ønsker, men er åpen for innspill om noen har meninger! For meg spiller pris eeeegentlig ikke noen rolle, men samtidig vil jeg aller helst betale minst mulig for best mulig produkt. Dersom dere er enige, så kan denne tråden hjelpe mange. Fyrer av tråden med å dele f.eks dette; 10% avslag; RIO Single Hand Spey og Trout LT WF Flyt, SkittFiske. Ord. pris SHS 999,-, nå 899,-Ord pris Trout LT 799,- nå 719,-. LINK SHS LINK TROUT LT 25% avslag; Vision Kalu #5-6 sort/grønn, finnes også i #3-4 og #7-8 SkittFiske. Ord. pris 1295,-, nå 971,- LINK 48% avslag; Loop Multi #9-12, SkittFiske. Ord. pris 2490,-, nå 1299,- LINK 20% avslag; Orvis Battenkill III Nickel sort, SkittFIske. Ord. pris 1990,-, nå 1592,- LINK 40% avslag; Vision Tane 9' #5, Angler. Ord. pris 3195,-, nå 1917,- LINK 40% avslag; Vision Kust Magnum #8/10, Angler. Ord. Pris 2695,-, nå 1617,- LINK 55% avslag; LTS Hashtag 10/12, Angler. Ord pris 8999,-, nå 3999,- LINK Skal sies at det ligger mange andre tilbud på de aktuelle sidene, men var for å hente ut noen av de som hadde størst prosent avslag + enkelte tilbud som kan appelere til fler enn meg selv. Deldeldeldel
 9. Fant du ut hva som klekket?
 10. Kjapt søk viste Strandaelvi ovenfor Lønavatnet, der var det visst ypperlige forhold for flue. Der er det ikke strekke for anadrom fisk iflg inatur og deres hjemmeside, men ørret og mulig noe oppvandret røye fra Lønavatnet. Ca 2 timer kjøring fra Bergen og er åpent nå iflg nettsidene. Kanskje ett dårlig forslag, idk.
 11. På de turene jeg har vært på nylig så har det vaket ganske bra på tross av pollen. Lucky me!
 12. Så det jeg tror var vespertina 24/5, i 15-16 draget, dog det var like ved Østmarka, ca 200moh.
 13. Jeg har testet den på en eldre Fario CRS og det fungerte veldig fint, men Shadow’en bukket ganske enkelt under for tyngden. Å ha den lina i #4 på den stangen kan nok være en meget god kombo. At lina var litt tung føltes digg til å begynne med, ladet jo latterlig fort, men skal man holde den litt i lufta så føltes det ut som jeg måtte øke hastigheten på lina noe, men da døde fremdriften en del og jeg fikk griserumper herfra til Blåfjell. Vrient spill det her.
 14. Syntes min Hardy Shadow #5 var ett stykke meget lite tilgivelig stang. Det skulle ingenting til før den ble presset for hardt og mistet hele fremdriften eller lagde griserumper, eller for å si det på en annen måte; feilene mine ble mer åpenbare ved bruk av Rio Single Hand Spey #5 da det føltes som stanga ble overbelastet på grunn av snøret. Har nå kjøpt meg ett Barrio SLX #5, og da åpenbarer det seg to teorier; enten er placebo så bra som man hevder, eller så hjalp det faktisk å bytte line. Kastene fungerte hvert fall eksepsjonelt mye bedre med ny line. Det ble penere bukter, penere presentasjon, mindre griserumper til tross for at jeg presser litt og det er lettere å holde litt mer line i lufta som ny, og jeg føler det skyter greit. Kanskje de best investerte 300kr jeg har brukt hittil i fluefiskekarrieren.
 15. Ett OCD-utfordrende spørsmål; Matchende merke på stang og snelle, eller kombinasjon på tvers av merker?
×
×
 • Create New...