Jump to content

Roaas

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  560
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  68

Roaas last won the day on May 12

Roaas had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2279 profile views
 1. Jeg har prøvd å løse dette problemet for min egen del, men det er vanskelig og har tatt litt tid. Skal gå gjennom mitt oppsett og så får du se om du får noe ut av det. Nå fisker jeg kun tørt da, så skal du fiske alle vannlag og ulike metoder så blir det nok litt vanskeligere vil jeg tro. Jeg har totalt fire bokser. To av boksene er C&F 3308, en er en C&F lightweight og siste er en C&F magnetic hook pallet. Boks 1 - 3308: Skau Her har jeg maur, caddis, vårfluepupper, tsjernobyl, biller, daddy og andre skogsbugs. Inneholder ikke døgnfluer i skog. Her har jeg vel rundt 150-200 fluer totalt. Boks 2 - 3308: Døgniser Ikke sjokkerende så er denne til døgnfluer. Her har jeg valgt å bruke slit foam siden til klekkere, comparaduns, F-fly og spente spinnere. Rommene i boksen er fylt opp med parachutes i respektive størrelser. Jeg er ikke riktig så rigid på fargene som mange andre er, så jeg bruker stort sett nyanser av grå på både Baetis og Lepto. Rustfarget på ignita og aurivilli. Sulphurea er alene. Danica og Vulgata i samme rom. I denne boksen har jeg vel bortimot 250 fluer. Du får plass til veldig mange fluer på grunn av rommene. Boks 3 - C&F magnetic hook pallet Egentlig ment som en oppbevaring for bindekroker. Funker dog eksemplarisk til små fluer. Denne brukes derfor til mygg, utelukkende. Jeg har sikkert 150 forskjellige fluer til myggfiske i ulike størrelser og mønstre. Tar liten plass, veier lite, enkel å sortere fluene i, og at den er magnetisk er en gave. Boks 4 - C&F small lightweight Denne boksen er festet til min lanyard. Her har jeg utvalg av fluer som jeg sorterer ut etter årstid, planlagt fiske og hva jeg bruker mest. Det jeg har her er stort sett maur, daddys, vårfluer, mygg i ulike stadier og størrelser, samt døgnfluer. Stort sett vet jeg hva jeg bruker på flere turer etterhverandre og hva som funker "all round". Eksempelvis har jeg nå nylig byttet ut Lepto med Baetis og Sulphurea. Tipper jeg har mellom 70-80 fluer i denne. Dette systemet har funket veldig godt til nå. Det er utrolig digg å slippe å stå med 4 bokser i hip pack og rote rundt i ulike bokser under et fluebytte. Alle boksene er alltid med og jeg kan ha alle utenom èn i sekken eller i packen, men da har de som hovedfunksjon å være et "lager". Dette er for meg oversiktlig, enkelt og lite anstrengende. Jeg kan alltid hente frem en flue jeg trenger fra boksene om det blir nødvendig.
 2. Ett enkelt søk på Google. Noe titting på kart må du nesten påregne.
 3. Uansett hvilket objektiv du sikter deg inn på så sørg for at det er 1:1. Da vil du få mye mer ut av linsen enn om du går for det som er "fattigmanns makro". Hvis du ikke vil bruke penger på et dedikert makro objektiv så ville jeg gått for old school makro og kjørt reverse rings. Da kan du bruke hvilket objektiv du vil, men vær obs på at du mister litt av automatisering og må skyte og kontrollere alt i manuell modus.
 4. Starta stillevann sesongen her forleden sjæl. Da var myggpupper og maur hard valuta. Ble en søt en. Var sprek som bare det. VID_20220508_203052.mp4
 5. Og med dette åpner jeg årets "elv- og bekkefiske - 2022" tråd. Samtidig årets første på tørt for meg, og at jeg i tillegg lurer den på en Rhodani imitasjon gjør euforien hakket drøyere enn om det var på mygg, i alle fall for min del. Det er noe helt spesielt å bedrive tørrfluefiske med døgnflueimitasjoner etter vakende fisk 28. April. Den tok på flyt nr tre, etter at jeg måtte justere lengden litt. Hadde noia for å skremme den... En Baetis Rhodani i grå toner var medisin, tilslaget satt og jeg ble nok litt kram. Hele denne gledelige opplevelsen ble foreviget med @Daniel L. Takk for trivelig tur, guiding og samvær!! Den veide neppe et gram mer enn 250g. Den var perfekt.. Hvis noen lurer på om det var lov å fiske der før 1. Mai, så er svaret ja.
 6. Noen ganger er det ikke lett å si hva de vil ha. Kan ha vært døgnfluer? Lepto tatt rett under filmen? Mygg? Vanskelig å si.. Er bare å prøve igjen! Har fått trynet mitt slæppa mange ganger i myra..
 7. Vaket det? Jeg fisker biller på vak selv om jeg ikke har sett det på vannet og det funker det.
 8. Jeg vet ikke om dette innlegget er godt for noe, men det er noen tanker jeg har om vest vs hip pack. Jeg har ikke rukket å teste all verden, men jeg har hittil vært vekselsvis hip pack og vest dude. Jeg aner ikke hvordan jeg har bestemt meg for hvilken det jeg har tatt på de gangene jeg har måttet velge en av de til en tur, men jeg har det på god tro at det ikke er noe mønster. Jeg liker begge deler veldig godt, men ikke sammen så klart. Eller, er det klart? Uansett, jeg synes begge deler funker like godt på hver sin rare måte. Det jeg har savnet med packen har jeg fått med vesten, og vice versa. Jeg heller oftest mot pack tror jeg. Etter innlegget til Ørjan så har jeg bestilt meg en lanyard, nettopp for å se om jeg kan eliminere vesten. Dette er bare fordi jeg synes det er lettere med hip pack og jeg føler jeg får med meg mer og har mer oversikt. Samtidig synes jeg det er deiligere å ha håven "fast" på ryggen festet i packen, istedenfor slengende på ryggen festet i vesten. Ved å ha en lanyard kan jeg ha mesteparten av det jeg bruker foran, som klipper, litt tippetmateriale, impregnering, en lettvekts flueboks med et sortert utvalg for den aktuelle dagen/situasjonen, plukket fra de andre boksene. Trolig blir det også de fluene jeg bruker mest gjennom sesongen. Da kan packen være bak og inneholde det jeg trenger av drikke, kamera, ekstra fluer, forceps, ekstra fortommer osv. Samtidig kan jeg bruke sekk istedenfor pack om ønskelig på en lengre dagstur, da vil jeg ha alt lett tilgjengelig rundt halsen, men samtidig et ekstra arsenal i sekken. Dette blir jo virkelig ikke et svar verdig spørsmålet ditt ser jeg, men heller et lite slag for hip pack + lanyard som jeg tror kommer til å bli mitt "go to" setup i år. Mistenker vesten blir støvete. For ordens skyld kan jeg nevne at vesten er en Simms Freestone vest og packen er en Fishpond Thunderhead Submersible Lumbar.
 9. Tusen takk for det! Elsker hvor lett de er å surre opp. Det som også er sjukt med de små gutta her er jo hvor horribelt bra de flyter. De har en oppdrift som ikke ligner grisen. Her er en video, uten impregnering. VID_20220417_110113.mp4
 10. Jeg har surret opp en del biller, har både med og uten gummiben. Fisket med en helt enkel imitasjon i fjor som fisket veldig bra. I år tenkte jeg å prøve ut med Straggle String for å skape litt mer liv og kanskje den vil bli mer iøynefallende på litt grå dager. Slenger ved noen bilder. Begge disse er i størrelse 16.
 11. Det er så rått! For en kubbe. Nydelig start på sesongen. Går og verker i bena nå, venter så grådig på at isen skal slippe i nærområdet her..
 12. Det der er ikke noe å tulle med!! Jeg synes absolutt vi burde hatt en egen maur-tråd. Rett ned i kaninhullet.
 13. Jeg har ett Rio Gold liggende her i klasse 4 hvis du er interessert? Strøken tilstand, kun hatt fortom og backing på, prøvekastet.
 14. Tusen takk! Om jeg gjorde. Hørte den først på Spotify og så den på YouTube senere. Balsam for øra.
×
×
 • Create New...