Jump to content

Roaas

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  442
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  52

Roaas last won the day on May 12

Roaas had the most liked content!

About Roaas

 • Rank
  Ivrig

Recent Profile Visitors

1567 profile views
 1. Irritert meg over tippetspoler som slenger overalt og uten nevneverdig orden. Kom over denne fra SA, veldig fornøyd så langt.
 2. Jeg som relativt ny binder merket overgangen fra å kjøpe fluer til å binde selv. Spare penger er nok det siste jeg har gjort, men det er nok min egen feil... Hvis man er grisestrikt på utstyret, tar med en fungerende stikke til 500-2000kr ny eller brukt, kun kjøper det absolutt nødvendige og ikke bryr seg om farger på hackle etc, så tror jeg man "at best" går i null ila relativt kort tid. Kanskje ila noen år. Hvis jeg skulle kjøpt samme antall fluer som jeg har bundet selv nå til mine bokser, som jeg grovt estimerer jeg til rundt 300 fluer, så er det en kostnad på 9000kr gitt at hver flu
 3. Jeg er rimelig fersk innen dette. Er vel fjerde året nå. Den hobbyen her er dyrere enn jeg turte å drømme om, men sånn er det når man blir halvkram av nytt utstyr, stort utvalg av tilleggsutstyr og fluer. Jeg tror noe av nøkkelen her er å ikke bli helt merke og utstyrskåt. Ja, du får bra kvalitet og komfort fra Patagonia, Simms, Loop, Guideline etc, men det fanger ikke mere fisk å fiske i en Simms vader kontra Kinetic, selv om en vanntett og pustende vader selvsagt er å foretrekke. Du får dog ikke mer fisk fordi du har dyrt utstyr. Hvertfall ikke direkte. Av de løpende kostnadene k
 4. Tjena godtfolk. Nytt år, nye bilder. Jeg synes det er litt moro med bilder, og jeg ønsker gjerne ha en bildetråd som foregående år. Spennende innhold ønskes velkommen! Starter kalaset med en Rhodani fra elva i går. Utrolig vakre disse bugsa! Denne var snaut krokstørrelse 14.
 5. Roaas

  Grillbord

  Heftig!!! Digger det!
 6. Kan det egentlig kalles blindfiske om man ser vak og vet sånn ca hvor fisken står? Føler selv at det blir mer målrettet enn blindfiske. Jeg er usikker. Jeg ville satt på en myggklekker, og før du antar vakene begynner ville jeg kastet den ut der jeg hadde sett vaktene kvelden før og latt den ligge. Jeg har tatt fisk på tilsvarende metode når det har vært veldig stille og få vak. Du kunne evt laget en rigg også, med en buzzer hengende under. Rune har skrevet om dette blant annet her.
 7. Litt mævver. Kanelmaur strl 16 Svart flyvemaur strl 16
 8. Surret opp noen Bibio Pomonae i her om dagen. Litt fri inspirasjon etter å ha sett på flere bilder og fluer andre har bundet. Det var like mange versjoner som det er fluefiskere tydeligvis... Skal på fjellet i år og det hadde vært bra typisk om det smalt og jeg måtte stå med tynn boks, gapende og frustrert langs bredden. Så, det ble ett par. André Brun sin polychenille, dry wing til å imitere vinger. Svart foam, svart snowshoe hare dubbing og hjortehår i thorax. Ahrex FW525 i strl 14. La det smelle.
 9. Boksene begynner å fylle seg opp nå og jeg er gradvis mer klar for sesong. Endelig. Siden boksene begynner å bli fullført har jeg hatt tid til overs. Dette har resultert at jeg har viet en rad til noen utvalgte fluer som jeg har valgt å kalle for "Joker-raden🃏". Dette er en rad med fluer jeg har megatrua på men som jeg aldri prøvd før eller noe erfaring med. Vårfluer er noen av dem. Her de som har fått en plass denne sesongen. The Italian Goddard Neversink caddis Fluttering caddis Brun's caddis (bandt opp noen ekstra til kompis også)
 10. Roaas

  C&F nipper

  Takk for "styre-unna" tips! Jeg har en multiklipper fra Guideline med nåleknute verktøy. Helt suveren. 179,- var ikke noen upris. Ser Simms har nippet også til prisen av en nyre. Noen som har erfaring med den? Synes det er drygt hvor godt de tar seg betalt for ett så enkelt verktøy.
 11. Viktig med bløffetkast på Instagram/Facebook. Kan ikke tape ansikt med en litt kraftig 750 grams, må vite! Nei, men seriøst. Må OFA kultivere 450 vann? Er det nødvendig å kultivere alle vann i hele marka? Kunne man redusert antall vann og fått mer fokus pr vann? Det høres jo særs vanskelig ut å kunne holde tritt med de tingene Rune nevner her i så mange vann. Selv har jeg klokketro på Rune sin kultivering.
 12. Jeg antar kun at ut i fra 13895 solgte kort, derav eks antall personer som faktisk fisker aktivt og ikke er på familietur med høy moral for å fiske mort, så er det større fisk tatt enn største på 448gr, rapportert eller ei. Jeg mener det må det jo faktisk. Det kan ikke være største som er tatt. Det går ørret på 500gr i den lokale bekken her som ikke er under noen som helst form for oppsyn og har høyt fiskepress fra polakker. Sorry for flisespikkeri.
 13. Hvor mange løste kort, og hvor mange av de som løste kort leverte fangstrapport? Største på flue på 448gr kan jo umulig stemme.
 14. Kan det være denne du mener? Link til hvor du kan kjøpe den.
×
×
 • Create New...