Jump to content

Roaas

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  369
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  41

Roaas last won the day on September 21

Roaas had the most liked content!

About Roaas

 • Rank
  Ivrig

Recent Profile Visitors

1369 profile views
 1. Føler endelig jeg har knekt koden ordentlig på parachutes. Begynt på neste sesong de dagene jeg kjeder meg litt. Baetis in the making. Ahrex FW500 i strl 14.
 2. Bundet opp litt flere vårfluevarianter. Noe mer realistisk og betydelig mer praktisk. Dette er for meg ett par av de fluene jeg har mest trua på og de jeg fisker mest med. Streaking caddis av typen eggleggende. Bundet med CDC som undervinge. Ahrex FW524 i strl 12. Caddis klekker eller bare en caddis. Med CDC og bleached Elk med oliven quill til kropp. Bundet på Tiemco 2487 i strl 14. Renaflua med hjortehår som hackle. Synes de imiterer forben ganske bra. To stk tvinnet CDC fjær som kropp. Bundet på Ahrex FW500 i strl 12 - 18.
 3. Bare noe for moro skyld. Men, jeg kommer nok til å prøve den under aktivt fiske. Klekkende caddis puppe. Bundet på en J:SON Ultimate Grub strl 12.
 4. Nylig kom det noe fancy i norske fluebinderbutikker som heter dry fly polyyarn, fra Semperfli. Jeg vet ikke om dette er noe nytt for dere, men jeg synes det var noe stilig med det. Det flyter naturlig på grunn av sin letthet og selv om Semperfli skriver at man skal surre det rundt kroken for en buggy effekt, så tror jeg også det kan fungere som forlenget kropp på døgniser. Det er fleksibelt, men nok til at det står på egenhånd. Prøvde på en Aurivilli micro dun (jeg bestilte dette i utgangspunktet til caddis men fargen var rå). Bundet på Tiemco 212TR strl 15. Jeg liker materialet og jeg liker den "flekkete" effekten kroppen får. Det blir ikke så segmentert, men det gjør heller ikke polychenille så jeg vet ikke om det er helt avgjørende på forlengede døgnfluekropper. Tanker?
 5. Suverent. Nå var de jeg bestilte fra meget streite på kundeservice, så de sender meg den spolen med Ocra gratis, jeg bare betaler for den. Så da blir jeg sittende med to stk. poster bilde av den andre når jeg får den.
 6. Fikk pakka med stæsj i dag. De hadde sendt med feil farge, nemlig oransje, så det ble ett forsøk med den istedenfor. Den var ikke så skarp oransje, slik jeg først trodde. Hva tenker du, @Rune Stokkebekk? Til sammenligning av farge heter den dubbingen der cinnamon caddis. Krokstørrelse 18 på den her. Makan til mysing for å få kroppen jevn har jeg neppe bedrevet før tror jeg.
 7. Lagde en liten puppe på 113 BLH i strl 14. Det var greit, men syntes skaftet ble litt for kort..
 8. Takk. Jeg syntes også det ble noe smalt, men følte puppa mistet litt av fasongen om jeg kappet for kort. Fint med tips, skal vurdere dette videre! Tenkte å binde på en krok med større krokgap også.
 9. Det kan hende jeg har kommet over noe som kan fungere som kropp til cinnamon maur. Hva tenker du om denne, @Rune Stokkebekk? Det er floss fra Textreme, fargen er Ocra. Til sammenligning la jeg ved fargen som heter Cinnamon. Kode #D2691E. Etter litt googling kom jeg frem til en farge som heter Ochre, det er noe indiske greier, men det betyr; "an earthy pigment containing ferric oxide, typically with clay, varying from light yellow to brown or red.". Det virker som det er samme greia som Ocra skal være. At det går an å bli så gira på farger...
 10. Skulle til elva i dag, det blei ikke noe av på grunn av været og tight timeplan. Ble noen vårflue pupper av hjortehår istedenfor. Ahrex FW500 i strl 12. Har også. Laget disse her som er med polychenille. De er tiltenkt Rena i all hovedsak og er inspirert av André Brun sin foam svømmepuppe. Bundet på Tiemco 212TR strl 15.
 11. Den var faktisk lættis enkel. Likte thvor lite tippet materiale som blir brukt i tillegg til hvor sjokkerende enkel den er. Må nok prøve den ut.
 12. Jeg bruker Improved Clinch Knot både på microringer og inn mot flua. Den er enkel, sterk, bygger lite og er lett for fingrene mine. Ett fluebytte tar ofte kort tid med denne knuten. Det eneste minuset jeg har med den er at den fort kan bruke litt mye tippet pr knute på grunn av at pølsefingrene mine ikke klarer å jobbe smått nok. Utover det har jeg aldri hatt noen grunn til å bytte den ut. En knute med så mange fordeler (for meg) trumfer prisen jeg må betale for mer fortom gjennom året. Har erfart at fortommen inn mot flua kan bli stygg som du sier, altså litt bølgete, men dette lot seg løse helt fint ved å stramme knuten roligere og ha nok spytt på. Denne knuten har aldri røket for meg annet enn når jeg har festet flua i ett tre og må ryke snøret aktivt. Tror bruddstyrken på denne sånn pr test er 96%, og det kan jeg leve med. Jeg tror knuter med 100% bruddstyrke er en myte. Anbefaler å se på rutinen når du strammer knuta.
 13. Superpuppa er en flue jeg liker. Synes den har såpass mange fiskemuligheter at den fortjener plass i boksen. Bundet opp noen forskjellige. Noen skal til meg, og andre skal til noen andre i landet. Bundet PÅ Ahrex FW500 i strl 12.
×
×
 • Create New...