Jump to content

Roaas

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  416
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

Roaas last won the day on February 24

Roaas had the most liked content!

About Roaas

 • Rank
  Ivrig

Recent Profile Visitors

1489 profile views
 1. Surret litt diverse landinnsekter i det siste. Først ut her er en stimulator/steinflue sak. Den er for de som er glad i hackle og hjortehår. Bundet på Ahrex FW531 Segde dry strl 12. Så var det noen flyvemaur i dubbing med ett lite hotspot i strl 14. Her på Ahrex FW521. Og sistemann er dyret. Kan jo være alt mulig, men tenkte at den også kan funke på steinfluer i litt mindre skala. Strl 14 på Ahrex FW501. Farken nå nærmer det seg karer!!! Ouffff klør.
 2. Kom over en artig måte å binde spent spinner med hackle på. Veit ikke om det er flere av dere som kjenner til det allerede, men genialt var det uansett. Hale og kropp bindes på vanlig måte, men selve vingen er annerledes. Istedenfor å binde åtte-tall surringer til djevelen tar deg, så binder du inn enten en foam bit, polygarns bit eller en CDC fjær. Deretter fester du hacklet som ved paraloop, og binder det ned. Deretter bruker du den foam biten, polygarnet eller hva du valgte til å splitte hacklet. Tar kort tid, blir fyldig med hackle på hver side og det blir fine og holdbare vinger. Sk
 3. Er stretch tubing noe av det samme som f. Eks Veniard Ultra Lace?
 4. OG ja, jeg hadde en liten nattevakt i forrige uke. Endte opp med noe Mistpool-stuff. Jeg må bare si at VOEC merkingen var upåklagelig. Hvis ikke systemene oppfatter dette så er jo det forbi utrolig.
 5. Prøvd å lage noen dansefluer. Strl 14. Lange bein på de som er i skauen her hjemme, så da ble det slik på disse også. Lagde to med sight spot også, så jeg får sett fandenskapen.
 6. Betyr dette at mine daddys med fire bein egentlig er en ganske så habil flue??
 7. Tanken har streifet meg... Har en i chartreuse og oransje...
 8. Trooooor jeg har funnet en løsning på det med kroken under ved tusj. Jeg legger ett lite lag med sort UV lim på undersiden av kroppen før jeg går over alt med gjennomsiktig UV lim. Blir som på bildet under. Føler det skjuler kroken, sikrer den en ekstra gang og liker at det blir clean rundt hele. Som du påpeker har jeg også liten tro på at det har noe å si for fiskbarheten.
 9. Jeg aner ikke om dette har noe for seg what so ever, men uansett, tok det som en challenge. Noen Griffiths Gnat i størrelse 22. Ahrex FW507. Blir nok å klippe undersiden av hacklet for ett litt mer tydelig krokgap.
 10. Jeg sleit lenge (og sliter fortsatt) med de hjortehårene. En greie lærte jeg meg underveis som hjalp veldig på å få hårene penere. Det er garantert at det finnes en opphavsmann på det her men jeg vet ikke sånn i farten hvem det er. Uansett! Hvis du vil ha hårene samlet oppå kroken og unngå at du spinner hårene, så legger du først en slakk turn med tråd rundt bunten med hår mens du holder det OVER kroken, og så fører du bunten med tråd rundt ned på kroken mens du holder tråden relativt stram så ikke noe stikker av. Når du har fått denne samlede bunten ned på kroken legger du to-tre løse tu
 11. Veltrente pølser, si. Hvis det er lov å si i det hele tatt... TMC dry wing eller CDC er det stort sett det går i her, synes det holder seg i boksen, samt lett synlig på vannet. Dægg
 12. Jeg binder i all hovedsak med elk eller hjort. Liker også å bruke cdc på de mindre krøplingene da jeg håndterer det bedre enn hjortehår med de pølsefingrene mine. Liker hjortehår, synes det blir litt mere buggy enn med CDC. To eksempler fra min boks. Den øverste er i krokstørrelse 14 og den nederste i krokstørrelse 16, riktig nok to forskjellige kroker.
 13. Jeg kastet overhead og noe (les: lite) spey. Overhodet kast var veldig greit, men om stangen er ikke er så rask så kan nok snøret komme over som tungt, derfor foreslått en lineklasse lettere enn du tror. Jeg synes det slår over ypperlig om du klarer å tilpasse kraften i kastet, men for en ekstra uerfaren type slik som jeg var da jeg hadde snøret var dette litt i meste laget. Jeg byttet til Barrio SLX, og det leverte varene. Mye mer tilgivelig. Problemet for meg med dette snøret var at da jeg hadde ladet stangen (ladet dækla raskt) og skulle få mer snøre ut, så var det en hårfin balansegang før
 14. Hadde det som mitt hverdags-snøre på min 5'er stang. Ganske tungt snøre, så på min stang burde jeg hatt en vektklasse lettere, men veldig lettkastet og speyer (utrolig nok) ganske bra til tross for at jeg ikke er god på spey.
×
×
 • Create New...