Jump to content

Roaas

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  263
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  27

Roaas last won the day on January 9

Roaas had the most liked content!

About Roaas

 • Rank
  Ivrig
 • Birthday 06/18/1991

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Fornavn
  Christoffer
 • Etternavn
  Johansen

Recent Profile Visitors

1043 profile views
 1. Roaas

  Fiskeveske/bag

  Men altså, du skal ha med alt dette, men ikke ha det på deg tenker du? Jeg skjønner ikke helt hvorfor du ikke bare kjøper en vest, dytter alt fluestæsjet i den, også har du med en liten sekk til mat, drikke etc. I en vest får du plass til alt det du nevner her, og det er merkelig å skulle ha dette ligge "utilgjengelig" under selve fisket. Plutselig knyter hele fortommen seg og du må bytte, eller du må bytte spiss fordi den gamle er for kort. Fluene bytter jeg i hvert fall ofte, så de MÅ jeg ha på meg. Liker du ikke vest? Da hadde jeg gått for en hippack, Patagonia sin Stealth er suveren.
 2. Okei, takk for tips, nok en gang. Skal holde test-fluene til ett minimums antall, høres ryddig ut det.
 3. Synes poly var greit å jobbe med tidligere, så det blir nok det. Kanskje i litt forskjellige farger til og med. Er vel ryddig med sighter i litt forskjellige farger? Tenkte på, vinge i en eller annen spacet farge, det plager ikke fisken, da den for det meste ser silhuett?
 4. Ålreit, da blir det nok poly. Kanskje begge deler...
 5. Va brå! Halesplittingen gikk, la surringer mellom og splittet i roughly 45 grader, kanskje litt mer. Vingene satt veldig bra og stabilt uten garn, mest fordi jeg har mistet garnet... Skal shoppe litt i morgen. Derfor uteble det på disse, men kommer til å bruke det i fremtiden. Hva med evt foam?
 6. Ble litt inspirert av No-hackle. Synes disse fluene veldig pene, og jeg får veldig trua på de når jeg ser dem. En annen ting er at jeg synes de er fete å binde, i allfall det lille jeg har prøvd. Har fulgt denne beskrivelsen: Forskjellen var at jeg dubbet hele veien da jeg ikke har hareøre e.l, og polygarn uteble. Ble faktisk litt fornøyd med resultatet, litt utfordrende å få spredt haletrådene i rett høyde, men det kommer seg. Bandt opp totalt 6 stk, 3 i strl 15 på TMC 102y og 3 i strl 16 på TMC 113 BLH.
 7. Okei, ser forskjellen da... Hvis du sier de brune er best så tar jeg det for ryddig fisk, også prøver jeg de brune. Jeg aner ikke hvilken av de to som er best..
 8. Ålreit! Dette var som, det meste, news for meg. Er nok dessverre ingenting annet å gjøre enn å shoppe litt, og se om jeg kjenner forskjellen! Er jo forbruksvare, si.
 9. Jeg finner det mye mer sjarmerende å binde fluer som senere kan (kanskje) komme til nytte, enn som du sier, stikke på buttan og plukke med meg noen. Får håpe det gjør meg til en bedre fisker. Hadde virkelig ikke gjort noe. Det føles "tryggere" å møte sesongen når man er "rustet" til å kunne surre sammen det man føler man mangler til enhver tid, og det er jo hyggelig! Skal investere i en slik en, tar'e på neste lønning jeg. så ikke damen jeg deler gateadresse med blir keitete! Av nysgjerrighet, hvordan er nevnte CDC'en kontra denne?
 10. Takk for supre tips! Dette var jo helt suverent. Skal prøve meg på disse! Du har så rett. De bikker litt nedover, selv med to surretråder under og over, så jeg bandt de inn litt for langt bak tror jeg (?). De andre ble litt bedre. Hyggelig å høre. Nå har jeg jo virkelig tatt på meg "the big boy pants" og trådd inn i de voksenes rekker. Fanken ikke bare bare.
 11. Okei. Det er nok dette med vinkelen som jeg av en eller annen grunn synes er plagsomt. Helt håpløst. Jeg har bundet med biot fra kalkun, og jeg har prøvd både lang og kort side på fjæra uten at jeg har hatt noe mer suksess med hverken ene eller andre siden. Høres fornuftig ut med å sette biot og quill på vent til teknikken er bedre. Det blir nok slik.. Skal fortsette å jobbe meg ned i materialer. Takk for tilbakemelding, @Jarle TL! Det er denne dubbingen jeg har, mener du tipset meg om denne tidligere? Jeg har iallefall kjøpt den, også supplerte jeg med svart dubbing. Kjøpte også swix blå på lørdag i håp om å feste dubbingen tettere til tråden, og det hjalp synes jeg. Har surret noen duns nå nettopp, med swix, og det blir noe tightere. Kanskje placebo, men hei, whatever floats your boat. Sidenote: innfesting av haletråder begynner å sitte faktisk. Det sklir ikke rundt som Bambi på kroken, og jeg klarer å surre det inn uten å miste kontrollen på det, så det er ett pluss. Bare lengden igjen nå....
 12. Jeg følger mønstre, blant annet de du har lagt ut. Problemet oppstår om det mønsteret er vanskelig å få pent, enten det er 100 år gammelt eller laget i 2019, så er det lettere for meg som nybegynner å kanskje se etter løsninger som jeg føler jeg kan få pent. Med dubbing føler jeg at jeg kan kontrollere mengden, formen og tykkelsen bedre enn med biot. Som du sier, det er nok viktigere å etterstrebe en pen, jevn og fin underkropp uansett, og da kan det være bedre å prøve med dubbing enn biot, både for mestringsfølelsen og treningen sin del. Det var egentlig utgangspunktet for den teksten jeg først skrev, men så hadde jeg lest i en bisetning at biot hadde dårlige flyteegenskaper kontra dubbing, derfor stilte jeg spørsmål ved det. Det skal også nevnes at jeg har på flere fluer kun brukt bindetråd, og brukt minimalt for å feste de materialene som må festes før biot skal surres, og da blir det fortsatt ujevnt, på grunn av bioten. Det er der jeg synes det er vanskelig å få det pent. Kan fint være at teknikken for å feste materialene er feil, men det er de jeg har fulgt på diverse tutorials. Har fått nys om at det kan hjelpe det å fukte bioten, så det må prøves mer.
 13. I get the point. Det er som Rune sier, resten av materialene som veier opp og hjelper til. Jeg synes det er vanskelig å finne ut hva som lønner seg for meg sjæl, særlig nytte versus innsats. Får man bedre med fisk dersom man bruker biot kontra dubbing? I really don't knøw. Jeg forstår. Det er en vanskelig rundans, men samtidig, som du sier, de fisker for bra til å ekskluderes. Jeg synes biot er vanskelig å få pent, det blir enten for ujevnt, for korte mellomrom, klumper mot slutten av surringen som gjør fluen "tykk". Satt på spissen for min egen del; Strengt tatt er vel da dubbing det "beste", om jeg klarer å dubbe syyltynt, lite bindetråd, haletråder for å støtte opp flua og CDC vinge, da har du en flue som flyter lenge, er lett, og ikke tar inn vann? Spørsmålet dernest blir vel om segmenteringen er bra nok med dubbing alene, og det blir det vel neppe..
 14. Duns er lagt på hylla for ett kvarter. Tipper jeg begynner igjen snart, men har bundet opp en del F-fly istedenfor. Det er vel duns på ett vis, men uten hackle. Dette med biot synes jeg er køllevanskelig. Jeg har også stilt litt spørsmål ved dette med biot ifht flyteevne, er det bedre enn vanlig superfine dubbing, eller er det mest for øyet sin del og at man får tynn kropp av å bruke det? I mellomtiden surrer jeg litt CDC mygg og myggklekkere. Surret opp totalt 8 varianter av disse. Har litt trua på litt flash i kroppen. Strl 20, TMC 2487. Noen har fått dubbing, andre har kun bindetråd for å beholde "the slimness". Litt hvitt polygarn på noen for å illustrere vinger. Synes dubbingen og jevnheten blir gradvis bedre. Fortsatt masse å jobbe med, men det er moro å prøve litt.
 15. Hvilken flueboks er dette, @RolvS? Jeg TRENGER faktisk en ny en skjønner du!
×
×
 • Create New...