Jump to content

Roaas

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  590
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  69

Roaas last won the day on November 16

Roaas had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2716 profile views

Roaas's Achievements

 1. Jeg har som Rune kvittet meg med fluer fra mine bokser. Dette er fluer som jeg bare ikke har brukt, hatt for mange av eller endte opp med å ønske litt endring på. Deretter er planen å binde opp alt nytt for å «sette opp boksen» ordentlig og fylle på med fluer jeg har blitt fan av. Blir også noen raringer jeg ikke har prøvd før vil jeg tro. Er det noe jeg har lært de siste år er det at en god idé ved stikka ikke alltid er en god idé når sesongen kommer... men, nye mønstre gir jo motivasjon og glede mot ny sesong, i alle fall for en ferskis som meg! Inspirasjonen min er hovedsakelig Instagram, FFS og YouTube.
 2. Kan være lokale variasjoner, så kan være greit å opplyse hvordan de ser ut de du skal imitere der du fisker. Der jeg fisker er de litt mørke og grå i tonen. Marginata strl 12 og vespertina i strl 16-18.
 3. Tjena, @micke.agren! Jeg har en Sage Spectrum C i klasse 5-6 om du er interessert kan du sende meg en PM. Den er veldig pent brukt og i "mint" condition.
 4. Spurte en del rundt stenger i fjor for å kjøpe ny stang. Var innom Sage ONE, dog i klasse 4. Det var som å kaste med spett. Null feeling, mye punch, men for meg altfor upersonlig. Hørt ekstremt mye bra om Helios 3F, så for min del er det ikke tvil om at jeg hadde valgt den fremfor Sage One.
 5. @Even Axelsen https://www.facebook.com/groups/268538503283169/permalink/2831332260337101/?sale_post_id=2831332260337101
 6. Regal Medallion uten stainless jaws kan nok oppleves som litt klumpete på de mindre fluene, i alle fall for min del. Jeg valgte stainless jaws av den grunn. Om jeg var deg ville jeg nok gått for en Renzetti Traveler, du får mer for pengene der tror jeg. De lå mellom 3000-3500kr på SkittFiske.
 7. Roaas

  Bushcraft

  Det @Eirik Rusten skriver. Det er rett på penga. Min toxic trait er at jeg så og si alltid tenker «jeg får det til denne gangen. Denne gangen sitter det». Gjør sjelden det og frustrasjonen over at jeg aldri lærer blir et faktum. Dette med ro, tålmodighet og tilnærming har blitt med sesongene som har gått kjenner jeg, men hjelpes det er et par solide meter igjen før det er der der burde være. Mye av det @Truls sier her har vært ting som jeg har jobbet med Ila sesongen og har hjulpet meg til å bedrive mindre bushcraft og lande flere fisk. Det er dog en lidelse å beholde roen når det vaker pen fisk på kastehold og du må finne ut hvor du skal plassere deg med to stanglengder og 0.10 spiss. Artig tråd med et tema det ikke snakkes nok om!
 8. På Facebook ville jeg fulgt med, desidert best deals der vil jeg påstå. Billige fluer er ikke alltid best bare fordi det er billig. Tenker på holdbarhet eksempelvis. Hvis du må kjøpe 3 billige fluer for å matche holdbarheten til en som er litt dyrere ville jeg gått for den som er litt dyrere. En annen faktor jeg mener er viktig er arbeidsforhold etc til de som binder disse fluene som er så billige. Skal ikke være slavedrift bare så jeg kan fiske billig.
 9. Jeg hadde bare lyst til å prøve meg på reker. Synes de er så ekstremt lekre å se på, særlig de litt glassaktige variantene. Har derfor en klasket sammen en rad med reker i tan på Ahrex NS150 i strl 6. Det blir neppe de siste, for dette var artige greier! Kommer aldri til å fiske de da jeg ikke fisker i sjø, men moro uansett.
 10. Vi er på tampen av sesongen og jeg har til nå fått brukt lanyard og hip pack på veldig mange turer, så føler jeg har et og annet jeg kan si om det. Til å starte med er det kan det oppsummeres med at det har vært veldig digg med en løsning ifht dette å ikke måtte rote i hip packen hyppig, ha det meste lett tilgjengelig rundt halsen og det minimalistiske har vært ganske komfortabelt. Jeg har dog noen negative ting å si om dette oppsettet også. Pros; - Minimalistisk. Det føles lett og behagelig å ha på. Ikke så klumpete. - Enkelhet. Det å ha alt det essensielle tilgjengelig foran uten at det blir for mye har vært ganske digg. Det går raskt å impregnere, tørke, klippe og ordne. - Oppbevaringen. Du får med deg ganske mye i et sånt oppsett. Sekken kan du derfor la stå hvis du planlegger å være i et område, og du får med deg kamera, drikke, flere fluebokser og ja, det viktigste. - Dette oppsettet passer veldig bra om du skal gå med turbukse og fjellstøvler. - Om du er på fjellet, skal ha med deg flere fluebokser og mtp plass/vekt ikke tar med hip pack, så er lanyard helt klasse for å ha det du bruker mest lett tilgjengelig, mens resterende fluebokser ligger i sekken. Det fungerte ekstremt bra for min del i sommer. Cons: - Jeg synes plasseringen av håv er veldig knotete. Den sitter, men har en lei tendens til å skli opp om du beveger deg mye, veklser hyppig mellom å sitte/stå. - Packen blir tung og kan skli ned om du har veldig mye oppi der, og om den strammes veldig godt føles det litt i overkant trangt. - Ved bruk av vadere bruker jeg heller vest for å gjøre meg mer mobil. Nå som vi er på høstparten og det er mer regn, kjøligere og våtere terreng, fisket er mer tregt, mer venting etc så blir det mest vadere. Så nå har jeg begynt å ty til vesten igjen. Det er mindre klumpete med vadere og føles mer befriende enn hip pack og lanyard av en eller annen grunn.
 11. I hvilke vann jakter du 2kg ørret på tørt? Trenger ikke si navnet på vannet, men hvis du kan si ca område og litt om hvordan vannet ser ut så holder det altså! Hvis du vil si navnet på vannet også så tas det selvsagt imot også! 😁
 12. Simms har sin egen greie som de kaller Insect Shield, det er en permetrin i stoffet fra fabrikk som skal vare i hele produktets levetid. Jeg har vasket min en god del, innimellom har jeg reimpregnert med permetrin og hengt den til tørk ute. Bare sånn for sikkerhets skyld. https://www.insectshield.com/pages/technology
 13. Jeg er ikke spesielt plaget av mygg og knott. Dog bruker jeg bugstopper hoodie veldig mye. Utrolig fornøyd med den, lett og god genser. Veldig deilig å kunne ta hetta over hodet når det er mye mygg og knott. Har kombinert hoodie med en sungaiter også de gangene det har vært mye knott. Kan absolutt anbefales.
 14. Roaas

  Vakende fisk mm

  1. Dette kan være tricky. Selv har jeg slitt veldig mye med det samme i det siste. Jeg mistenker at de enten vaker på mye mindre fluer enn jeg kan imitere, eller at jeg ikke klarer å finne hva de tar. Har prøvd omtrent hele flueboksen uten hell. 2. Ja, en flueline med litt kort klump kan være å foretrekke, f. Eks SA SBT, Rio Single Hand Spey eller tilsvarende. 3. Jeg personlig hater pulver. Bruker enten gel eller flytende væske. Her er det kun et merke som gjelder for meg og det er High n' Dry. Den impregnering herjer med alt annet jeg har prøvd. Latterlig bra faktisk. Loon og andre kunne like gjerne lagt opp salg av impregnering om det var opp til meg.
×
×
 • Create New...