Jump to content

Roaas

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  467
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

Roaas last won the day on July 17

Roaas had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1651 profile views
 1. Roaas

  Knottballer

  Bruker egentlig bare en litt heavy dresset svart CDC mygg til denne imitasjonen jeg..
 2. Kom hjem fra en 3 dagers fisketur nå, før jeg sporenstreks dro opp i fjellet. Den skulle vært 5 dager. Det var særs vanskelige forhold i den første elven. Lav vannstand, grisevarmt vær og sol. Jeg var optimistisk til tross for værmeldingen siden jeg hadde hørt om at vi var der perfekt timet til Danica action. Vel fremme ved elven gikk vi til noen kjente plasser vi har vært før og nye som vi ble tipset opp. Stod og spottet fisk, fant en som vaket steady og det var Danica i luften. Jeg kunne knapt tro det. Jeg tenkte, kan det være? Ere endelig min tur?? Jeg får vadet meg i posisjon, presenterer en velvalgt klekker og etter to tre kast så tar den. Jeg bomdrar. Kjenner den ikke. Nervene er i helspenn. Inspiserer flua, all good. Den vaker igjen etter kort tid og jeg er på ballen. Denne gangen sitter tilslaget og fisken kjennes sterk ut. Anslå størrelse føltes håpløst. Jeg får tauet den inn etter noen korte utras og til min overraskelse er det en liten tass i rimelig god kondisjon. Antiklimaks er ett faktum. HwVideoEditor_2021_07_15_234711073.mp4 Dette ble den ene fisken den dagen. Videre fant vi mye vakende fisk, men alt var smått, altså størrelse 100-250g. Ikke noe du ofrer fluer for når du vet at det går langt større eksemplarer der. Det ble Danica spinner fall på kvelden men ingen action fra de store gutta. Vannet var såpass klart at man kunne spotte fisken som vaket. Vi gikk vel totalt 12000 skritt første dagen, fisket fra 10:00 - 23:00 med litt sporadiske matpauser. Første dagen er alltid fullstendig overtenning. Fant noen virkelig pene fisk som beitet på mygg sent på kvelden, typ 23:45 til 00:10. Denne var utenfor kastehold men var vakkert å se på før vi inntok posen. Dag to var preget av like dårlig vær. Vannstanden sank med omlag 20cm siden gårsdagen. Vi brukte mye tid på å gå langs elvebredden og spotte fisk. Fant noen ordentlige rugger men disse flyttet seg hyppig og vaket ikke. Dog spennende og se så stor og fin fisk. Denne dagen tok jeg en harr, den var ikke så svær men vaket steady på lyse døgniser og tok duns. Den glapp en meter fra håven. Totalt sett fikk vi vel tre ørreter denne dagen utover den ene harren, men alle var små. Dag tre satte vi kursen hjemover. Dog gikk ryktene om svømmepupper i Rena så vi tok en tur innom der. Siden vi hadde hatt så elendig fiske hittil tenkte vi at vi kjører på med guide og drifter. Leide via John Bond og det var en helt glimrende opplevelse. Han leverte seriøs kundeservice og ga gode tips underveis. Vil anbefale han på det varmeste. Vi så mye fin fisk som vaket. Jeg fikk en harr på 1.1-1.2 sånn *røffly* estimert. Røyk en gris av en ørret i tippetringen. John sa den var mellom 1-1.5, noe som svei godt. Den røyk når jeg prøvde å samle inn line. Amatør. Synes turen alt i alt var veldig bra. Befinner meg i skrivende stund på Hardangervidda. Mulig det blir en post til etterhvert.... Skitt fiske videre til alle her!
 3. Så kult å høre at den funker! Grattis med første harr, @Testicular Momentum
 4. Høres ut som du burde ta en runde i boksen, rydde litt og skaffe deg fluer som er i den størrelsen i det du skal imitere. Might help!!
 5. Har du kun fluer i strl 12?
 6. Den så spinnvill ut. Helt nydelige farger. Det er noe NZ over den. Virkelig pen! Jeg skal slå ett slag for ett merke på stanga på 47 cm. Det er trist at vekt har blitt så viktig at folk runder løgnaktig oppover ved hver anledning. Det finnes også tydeligvis veldig mange fisk som akkurat har klart å bikke kiloen og veier typ akkurat 1.1. Merkverdig. Var ved en elv for noen år siden hvor en kompis og jeg stod og så på en som fisket. Han fikk en pen fisk, rett i håven, rett i været, mens han fysisk jenker håven opp og ned så roper han ut "kilos fisk! Deilig!". Det er må være bra slitsomt å være så gramkåt at en fisk på 900g skal bli kilosfisk om det så betyr at håven må bøte med livet. Det er bare så... Ja.. Dust.
 7. For en utrolig vakker fisk, Rune!!
 8. 8 gr CDC fra villand🤤
 9. Gudene vet. Minner ikke nevneverdig om de Vulgata og Danica som finnes i line trakter hvertfall. Den øverste kan minne om Danica i fargen, hva i alle dager de oransje der skal forestille.
 10. Vill gjetting herfra. To medium tapre forsøk på extended body av usikker agens, en Adams parachute variant som også kan være en Baetis, litt vanskelig å si på grunn av lyset. Videre en Aurivilli parachute variant og en spent spinner.
 11. Kan jeg få ta to ord om dette? Jeg skal ikke ta livet av hele tråden. Lover. Det er bare noe så utrolig kult med å lese sånne referater innimellom. De referatene som ikke har de største fiskene. Den gleden med to fisk på totalt i underkant av 50g er så nydelig. Den skinner så tydelig i en hverdag hvor Instagram og andre medier flyter over av det som ser ut som en unison konkurranse i hele verden om å få størst fisk. Dette innlegget viser hvorfor vi fisker. Gleden. Jeg, og snakker selvfølgelig helt for meg selv, trenger slike innlegg i ny og ned. Når jeg leser det så mimrer jeg tilbake til hvordan jeg ble hektet. Takk, Runar. Sånn, da kan tråden fortsette!
 12. Hatt flere turer i skauen i det siste. Ved siden av full jobb og en hel haug med greier så er jeg godt fornøyd med å kvittere ut rundt 12 fisketurer og omlag 20 skogsturer her siden isen gikk. Jeg har også fått fisk på omtrent hver eneste fisketur, noe som har vært utrolig digg. Fisk på tur er ikke ett must, men det er en fin bekreftelse på at man gjør noe riktig. Jeg har til og med tatt abbor på tørt. Da vurderte jeg oppriktig å hive meg i tjernet. I går var viss herremann fra dette forumet og jeg ute i skauen i mine trakter og det ble ett par kubber. Han kvitterte ut en nydelig fisk på 700g og jeg selv fikk en på 500g. Begge på CDC mygg. Fisken er bra sprek til tross for ganske varmt vann. Av bugs så har mygg og knott virkelig kommet på banen. Det er ellers mye daddy og jeg har faktisk sett en og annen flyvemaur hjemme, men ikke i skauen enda. Dansefluene har roet seg betraktelig og jeg har ikke sett noe Lepto nylig. VID_20210625_224814.mp4
 13. Jeg har hittil i år ikke fisket noe særlig i elv foruten noen små turer til noen småelver i området uten nevneverdig action. Kort oppsummert var jeg på jobb i helgen, hadde nattevakter som for meg er tiden på døgnet hvor alt mulig kan skje. Bestiller jeg nye vadere? Nytt fiskeutstyr? Nytt fluebindeutstyr? Sovepose? Hotell? Trivago? Jeg bestilte for øvrig sovepose. Det hører til en annen tråd. UANSETT!! Jeg så på været og fant ut at det var hull i kalenderen, og en elv jeg lenge har hatt lyst til å besøke hadde en værmelding som skrek "kom og ta meg". Konfererte kjapt med en fiskekompis som fikk grønt signal og vi dro. Kjøreturen tok snaue tre timer med forsvarlig ferdsel. Vi var ved elven klokken 11. Det var masse insekter å se, fisken vaket litt sporadisk men steady mange steder. Jeg fant to stykker som vaket jevnt og trutt(a). Det var klin umulig å vite hva de spiste. Det klekket baetis, marginata og mygg. Det var massevis av daddy, dansefluer og steinfluer. Jeg prøvde utallige av "match-the-hatch" fluer på begge fiskene men det var ikke snakk om. Jeg var fullstendig rådvill. Prøvde caddiser uten hell. Jeg stod og glante ned i flueboksen uten ett snev av anelse for hva jeg skulle sette på. Jeg tittet på tilfeldigvis på raden min med "Arnes bille" i strl 16 og tenkte "Tenk om...". Knøyt den på, kastet av sted, perfekt flyt, og tok på første. Fisken gikk bananas. Går klar av vannet to ganger og jeg holdt fast i stanga som om det var det siste jeg eide. Fikk den omsider i håven og lykken var komplett. Den var smelltjukk og litt kort. Smørgul og vakker. Jeg veide den og den tikket inn på 700g. Fortsatt tviler jeg på om det var riktig til tross for at jeg kontrollveide håven ved bilen senere. Jeg har sett flere på SoMe som garantert hadde kalt dette kilosfisk. Heldigvis betyr ikke vekt alt. Knakanes fin opplevelse!!
 14. Jeg har en ekstra CF boks liggende her om du vil kjøpe!
 15. Jeg liker veldig godt CDC myggen slik Rune binder den. Rune sin twinklepuppa er også en "må ha" i min boks. Fisker meget godt.
×
×
 • Create New...