Jump to content

Roaas

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  590
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  69

Everything posted by Roaas

 1. Jeg har som Rune kvittet meg med fluer fra mine bokser. Dette er fluer som jeg bare ikke har brukt, hatt for mange av eller endte opp med å ønske litt endring på. Deretter er planen å binde opp alt nytt for å «sette opp boksen» ordentlig og fylle på med fluer jeg har blitt fan av. Blir også noen raringer jeg ikke har prøvd før vil jeg tro. Er det noe jeg har lært de siste år er det at en god idé ved stikka ikke alltid er en god idé når sesongen kommer... men, nye mønstre gir jo motivasjon og glede mot ny sesong, i alle fall for en ferskis som meg! Inspirasjonen min er hovedsakelig Instagram, FFS og YouTube.
 2. Kan være lokale variasjoner, så kan være greit å opplyse hvordan de ser ut de du skal imitere der du fisker. Der jeg fisker er de litt mørke og grå i tonen. Marginata strl 12 og vespertina i strl 16-18.
 3. Tjena, @micke.agren! Jeg har en Sage Spectrum C i klasse 5-6 om du er interessert kan du sende meg en PM. Den er veldig pent brukt og i "mint" condition.
 4. Spurte en del rundt stenger i fjor for å kjøpe ny stang. Var innom Sage ONE, dog i klasse 4. Det var som å kaste med spett. Null feeling, mye punch, men for meg altfor upersonlig. Hørt ekstremt mye bra om Helios 3F, så for min del er det ikke tvil om at jeg hadde valgt den fremfor Sage One.
 5. @Even Axelsen https://www.facebook.com/groups/268538503283169/permalink/2831332260337101/?sale_post_id=2831332260337101
 6. Regal Medallion uten stainless jaws kan nok oppleves som litt klumpete på de mindre fluene, i alle fall for min del. Jeg valgte stainless jaws av den grunn. Om jeg var deg ville jeg nok gått for en Renzetti Traveler, du får mer for pengene der tror jeg. De lå mellom 3000-3500kr på SkittFiske.
 7. Roaas

  Bushcraft

  Det @Eirik Rusten skriver. Det er rett på penga. Min toxic trait er at jeg så og si alltid tenker «jeg får det til denne gangen. Denne gangen sitter det». Gjør sjelden det og frustrasjonen over at jeg aldri lærer blir et faktum. Dette med ro, tålmodighet og tilnærming har blitt med sesongene som har gått kjenner jeg, men hjelpes det er et par solide meter igjen før det er der der burde være. Mye av det @Truls sier her har vært ting som jeg har jobbet med Ila sesongen og har hjulpet meg til å bedrive mindre bushcraft og lande flere fisk. Det er dog en lidelse å beholde roen når det vaker pen fisk på kastehold og du må finne ut hvor du skal plassere deg med to stanglengder og 0.10 spiss. Artig tråd med et tema det ikke snakkes nok om!
 8. På Facebook ville jeg fulgt med, desidert best deals der vil jeg påstå. Billige fluer er ikke alltid best bare fordi det er billig. Tenker på holdbarhet eksempelvis. Hvis du må kjøpe 3 billige fluer for å matche holdbarheten til en som er litt dyrere ville jeg gått for den som er litt dyrere. En annen faktor jeg mener er viktig er arbeidsforhold etc til de som binder disse fluene som er så billige. Skal ikke være slavedrift bare så jeg kan fiske billig.
 9. Jeg hadde bare lyst til å prøve meg på reker. Synes de er så ekstremt lekre å se på, særlig de litt glassaktige variantene. Har derfor en klasket sammen en rad med reker i tan på Ahrex NS150 i strl 6. Det blir neppe de siste, for dette var artige greier! Kommer aldri til å fiske de da jeg ikke fisker i sjø, men moro uansett.
 10. Vi er på tampen av sesongen og jeg har til nå fått brukt lanyard og hip pack på veldig mange turer, så føler jeg har et og annet jeg kan si om det. Til å starte med er det kan det oppsummeres med at det har vært veldig digg med en løsning ifht dette å ikke måtte rote i hip packen hyppig, ha det meste lett tilgjengelig rundt halsen og det minimalistiske har vært ganske komfortabelt. Jeg har dog noen negative ting å si om dette oppsettet også. Pros; - Minimalistisk. Det føles lett og behagelig å ha på. Ikke så klumpete. - Enkelhet. Det å ha alt det essensielle tilgjengelig foran uten at det blir for mye har vært ganske digg. Det går raskt å impregnere, tørke, klippe og ordne. - Oppbevaringen. Du får med deg ganske mye i et sånt oppsett. Sekken kan du derfor la stå hvis du planlegger å være i et område, og du får med deg kamera, drikke, flere fluebokser og ja, det viktigste. - Dette oppsettet passer veldig bra om du skal gå med turbukse og fjellstøvler. - Om du er på fjellet, skal ha med deg flere fluebokser og mtp plass/vekt ikke tar med hip pack, så er lanyard helt klasse for å ha det du bruker mest lett tilgjengelig, mens resterende fluebokser ligger i sekken. Det fungerte ekstremt bra for min del i sommer. Cons: - Jeg synes plasseringen av håv er veldig knotete. Den sitter, men har en lei tendens til å skli opp om du beveger deg mye, veklser hyppig mellom å sitte/stå. - Packen blir tung og kan skli ned om du har veldig mye oppi der, og om den strammes veldig godt føles det litt i overkant trangt. - Ved bruk av vadere bruker jeg heller vest for å gjøre meg mer mobil. Nå som vi er på høstparten og det er mer regn, kjøligere og våtere terreng, fisket er mer tregt, mer venting etc så blir det mest vadere. Så nå har jeg begynt å ty til vesten igjen. Det er mindre klumpete med vadere og føles mer befriende enn hip pack og lanyard av en eller annen grunn.
 11. I hvilke vann jakter du 2kg ørret på tørt? Trenger ikke si navnet på vannet, men hvis du kan si ca område og litt om hvordan vannet ser ut så holder det altså! Hvis du vil si navnet på vannet også så tas det selvsagt imot også! 😁
 12. Simms har sin egen greie som de kaller Insect Shield, det er en permetrin i stoffet fra fabrikk som skal vare i hele produktets levetid. Jeg har vasket min en god del, innimellom har jeg reimpregnert med permetrin og hengt den til tørk ute. Bare sånn for sikkerhets skyld. https://www.insectshield.com/pages/technology
 13. Jeg er ikke spesielt plaget av mygg og knott. Dog bruker jeg bugstopper hoodie veldig mye. Utrolig fornøyd med den, lett og god genser. Veldig deilig å kunne ta hetta over hodet når det er mye mygg og knott. Har kombinert hoodie med en sungaiter også de gangene det har vært mye knott. Kan absolutt anbefales.
 14. Roaas

  Vakende fisk mm

  1. Dette kan være tricky. Selv har jeg slitt veldig mye med det samme i det siste. Jeg mistenker at de enten vaker på mye mindre fluer enn jeg kan imitere, eller at jeg ikke klarer å finne hva de tar. Har prøvd omtrent hele flueboksen uten hell. 2. Ja, en flueline med litt kort klump kan være å foretrekke, f. Eks SA SBT, Rio Single Hand Spey eller tilsvarende. 3. Jeg personlig hater pulver. Bruker enten gel eller flytende væske. Her er det kun et merke som gjelder for meg og det er High n' Dry. Den impregnering herjer med alt annet jeg har prøvd. Latterlig bra faktisk. Loon og andre kunne like gjerne lagt opp salg av impregnering om det var opp til meg.
 15. Ta med deg Leatherman i strl 12-18 i alle fall. Flue som fisker veldig bra under de fleste forhold.
 16. Jeg har hatt en hel formidabelt ræva post-sommer sesong. Siste uken hatt 7 turer i skauen av 3-4t pr tur. Uken før det hadde jeg 4 turer på 4-6t. En god del vakende fisk, mange på kaste hold. Har klart å lure flere men har bomdratt alt som er. Bomdratt 15 fisk totalt disse turene.. Jeg fikk en tass på 400g ca på Tsjernobyl Ant for to dager siden som jeg nå anser som flaks. Utrolig frustrerende og vanskelig høst så langt. I dag fisket jeg på to stk som vaket steady, fluen lå i rett bane mange ganger. Prøvde klekkere, daddy, tsjerno, mygg og små hårmygg. Det var overskyet, fisket med muddet 6x. Regelrett drit vanskelig og uhorvelig frustrerende. Har nesten mistet motivasjonen fullstendig, men det går to dager så er jeg 100 igjen. Uansett, bare en oppdatering fra en bøyd fluefisker.
 17. Kan anbefale double davy også. Den er utrolig enkel, sterk, bygger lite og holder godt.
 18. Skal det brukes til tørre eller våte fluer? Har hørt at noen liker løkke til våtfluer for å gi den litt mer liv under vann.
 19. Jeg hørte noen en gang spørre en som hadde en Arctic Silver stang og hadde problemer med å få fisk om han hadde ladet Arctic Silver stangen sin. Det synes jeg var et fantastisk artig spørsmål!! For et mer usexy design på en fluefiske stang tror jeg neppe finnes. Det ser ut som en powerbank med antenne. Jeg har aldri tatt i en slik stang så hvordan den føles eller kaster aner jeg ikke. Den kan dog være så god den bare vil, men en stang med så lite sjarm, genuinitet, varme og lite preg av håndverk kommer jeg aldri til å kjøpe.
 20. Jeg som flere over her fisker ikke med så tung stang, men jeg ser ikke helt hvordan det skulle være noe problem å fiske med tynn spiss og tung stang. Her må noen veldig gjerne pirke på meg for jeg kan null og niks om de klassene der. Med det sagt, hvorfor skal du drive å klippe av ytterste del av den taperte fortommen? Det skjønner jeg ikke poenget med når du kan velge tykkelsen på siste del av fortommen når du kjøper pakka. Jeg bruker til vanlig 3 eller 4x tapert fortom som da ender i 0,20 eller 0,18, gjerne 12ft. Deretter setter jeg på en microring uten å klippe av noe først, og skjøter spissmateriale ned til ønsket tykkelse. Blir stort sett 0,15 eller 0,13 og total lengde blir omlag 16 fot, noen ganger lengre. Med dette slår det fint over. Jeg er ikke noen rå kaster eller en som presenterer ekstremt fint, men det går helt greit.
 21. Roaas

  Tellende fisk?

  Det du skriver her er regelrett fint, Rune og det beskriver egentlig veldig mye av det jeg selv kjenner på. Jeg er fortsatt ferskis og lærer stadig noe nytt på turene i skauen. Enten det er kasteteknikk, tilnærminger, fiskens aktivitet, insektsliv eller noe annet artig. For meg er fortsatt settingen det desidert viktigste, jeg vet ikke om det er noe som endrer seg med årene og erfaring, men jeg verdsetter settingen. Hva som er tellende fisk blir for meg et litt, i frykt for å tråkke noen på tærne, tullete begrep. Det er egentlig kun fordi jeg synes fokus på størrelse er noe som er et jag og om det jaget får styre vil det bare forkludre hele opplevelsen for meg de turene jeg er i skauen. For min egen del kan jeg alltids si at det var en større fisk som var drømmen eller det egentlige målet, men jeg finner ofte meg selv i å være veldig fornøyd så lenge jeg har lurt naturen og det er en fisk i håven. Er det en stor en? Selvsagt er det utrolig moro. Det er dog mest for lærdommen av å kjøre større fisk, opplevelsen av å ha lurt et større individ, at fluene funker på noen kanskje litt mer kresne enn de til tider litt vel opportunistiske småttisene som jeg føler tar alt og en form for mestring totalt sett. Jeg skal ikke sitte å påstå at jeg heller vil ha liten fisk enn stor fisk, men jeg håper dere skjønner hva jeg mener. Det Rune skriver om vekt og Instagram her synes jeg er så på merket. Det er mange som oppjusterer vekt og jeg har sett så mange innlegg av folk som sier de har fått kilos hvor det egentlig bare er en veldig pen ørret på 800g. Jeg har i alle fall lært etter å veie alt av større fisk jeg får at en ørret på en kilo er en stor fisk, mye større enn jeg trodde det skulle være.
 22. Jeg har prøvd å løse dette problemet for min egen del, men det er vanskelig og har tatt litt tid. Skal gå gjennom mitt oppsett og så får du se om du får noe ut av det. Nå fisker jeg kun tørt da, så skal du fiske alle vannlag og ulike metoder så blir det nok litt vanskeligere vil jeg tro. Jeg har totalt fire bokser. To av boksene er C&F 3308, en er en C&F lightweight og siste er en C&F magnetic hook pallet. Boks 1 - 3308: Skau Her har jeg maur, caddis, vårfluepupper, tsjernobyl, biller, daddy og andre skogsbugs. Inneholder ikke døgnfluer i skog. Her har jeg vel rundt 150-200 fluer totalt. Boks 2 - 3308: Døgniser Ikke sjokkerende så er denne til døgnfluer. Her har jeg valgt å bruke slit foam siden til klekkere, comparaduns, F-fly og spente spinnere. Rommene i boksen er fylt opp med parachutes i respektive størrelser. Jeg er ikke riktig så rigid på fargene som mange andre er, så jeg bruker stort sett nyanser av grå på både Baetis og Lepto. Rustfarget på ignita og aurivilli. Sulphurea er alene. Danica og Vulgata i samme rom. I denne boksen har jeg vel bortimot 250 fluer. Du får plass til veldig mange fluer på grunn av rommene. Boks 3 - C&F magnetic hook pallet Egentlig ment som en oppbevaring for bindekroker. Funker dog eksemplarisk til små fluer. Denne brukes derfor til mygg, utelukkende. Jeg har sikkert 150 forskjellige fluer til myggfiske i ulike størrelser og mønstre. Tar liten plass, veier lite, enkel å sortere fluene i, og at den er magnetisk er en gave. Boks 4 - C&F small lightweight Denne boksen er festet til min lanyard. Her har jeg utvalg av fluer som jeg sorterer ut etter årstid, planlagt fiske og hva jeg bruker mest. Det jeg har her er stort sett maur, daddys, vårfluer, mygg i ulike stadier og størrelser, samt døgnfluer. Stort sett vet jeg hva jeg bruker på flere turer etterhverandre og hva som funker "all round". Eksempelvis har jeg nå nylig byttet ut Lepto med Baetis og Sulphurea. Tipper jeg har mellom 70-80 fluer i denne. Dette systemet har funket veldig godt til nå. Det er utrolig digg å slippe å stå med 4 bokser i hip pack og rote rundt i ulike bokser under et fluebytte. Alle boksene er alltid med og jeg kan ha alle utenom èn i sekken eller i packen, men da har de som hovedfunksjon å være et "lager". Dette er for meg oversiktlig, enkelt og lite anstrengende. Jeg kan alltid hente frem en flue jeg trenger fra boksene om det blir nødvendig.
 23. https://www.inatur.no/fiske/53709c84e4b05f971738fe44 Ett enkelt søk på Google. Noe titting på kart må du nesten påregne.
 24. Uansett hvilket objektiv du sikter deg inn på så sørg for at det er 1:1. Da vil du få mye mer ut av linsen enn om du går for det som er "fattigmanns makro". Hvis du ikke vil bruke penger på et dedikert makro objektiv så ville jeg gått for old school makro og kjørt reverse rings. Da kan du bruke hvilket objektiv du vil, men vær obs på at du mister litt av automatisering og må skyte og kontrollere alt i manuell modus.
×
×
 • Create New...