Jump to content

Roaas

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  557
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  68

Everything posted by Roaas

 1. Starta stillevann sesongen her forleden sjæl. Da var myggpupper og maur hard valuta. Ble en søt en. Var sprek som bare det. VID_20220508_203052.mp4
 2. Og med dette åpner jeg årets "elv- og bekkefiske - 2022" tråd. Samtidig årets første på tørt for meg, og at jeg i tillegg lurer den på en Rhodani imitasjon gjør euforien hakket drøyere enn om det var på mygg, i alle fall for min del. Det er noe helt spesielt å bedrive tørrfluefiske med døgnflueimitasjoner etter vakende fisk 28. April. Den tok på flyt nr tre, etter at jeg måtte justere lengden litt. Hadde noia for å skremme den... En Baetis Rhodani i grå toner var medisin, tilslaget satt og jeg ble nok litt kram. Hele denne gledelige opplevelsen ble foreviget med @Daniel L. Takk for trivelig tur, guiding og samvær!! Den veide neppe et gram mer enn 250g. Den var perfekt.. Hvis noen lurer på om det var lov å fiske der før 1. Mai, så er svaret ja.
 3. Noen ganger er det ikke lett å si hva de vil ha. Kan ha vært døgnfluer? Lepto tatt rett under filmen? Mygg? Vanskelig å si.. Er bare å prøve igjen! Har fått trynet mitt slæppa mange ganger i myra..
 4. Vaket det? Jeg fisker biller på vak selv om jeg ikke har sett det på vannet og det funker det.
 5. Jeg vet ikke om dette innlegget er godt for noe, men det er noen tanker jeg har om vest vs hip pack. Jeg har ikke rukket å teste all verden, men jeg har hittil vært vekselsvis hip pack og vest dude. Jeg aner ikke hvordan jeg har bestemt meg for hvilken det jeg har tatt på de gangene jeg har måttet velge en av de til en tur, men jeg har det på god tro at det ikke er noe mønster. Jeg liker begge deler veldig godt, men ikke sammen så klart. Eller, er det klart? Uansett, jeg synes begge deler funker like godt på hver sin rare måte. Det jeg har savnet med packen har jeg fått med vesten, og vice versa. Jeg heller oftest mot pack tror jeg. Etter innlegget til Ørjan så har jeg bestilt meg en lanyard, nettopp for å se om jeg kan eliminere vesten. Dette er bare fordi jeg synes det er lettere med hip pack og jeg føler jeg får med meg mer og har mer oversikt. Samtidig synes jeg det er deiligere å ha håven "fast" på ryggen festet i packen, istedenfor slengende på ryggen festet i vesten. Ved å ha en lanyard kan jeg ha mesteparten av det jeg bruker foran, som klipper, litt tippetmateriale, impregnering, en lettvekts flueboks med et sortert utvalg for den aktuelle dagen/situasjonen, plukket fra de andre boksene. Trolig blir det også de fluene jeg bruker mest gjennom sesongen. Da kan packen være bak og inneholde det jeg trenger av drikke, kamera, ekstra fluer, forceps, ekstra fortommer osv. Samtidig kan jeg bruke sekk istedenfor pack om ønskelig på en lengre dagstur, da vil jeg ha alt lett tilgjengelig rundt halsen, men samtidig et ekstra arsenal i sekken. Dette blir jo virkelig ikke et svar verdig spørsmålet ditt ser jeg, men heller et lite slag for hip pack + lanyard som jeg tror kommer til å bli mitt "go to" setup i år. Mistenker vesten blir støvete. For ordens skyld kan jeg nevne at vesten er en Simms Freestone vest og packen er en Fishpond Thunderhead Submersible Lumbar.
 6. Tusen takk for det! Elsker hvor lett de er å surre opp. Det som også er sjukt med de små gutta her er jo hvor horribelt bra de flyter. De har en oppdrift som ikke ligner grisen. Her er en video, uten impregnering. VID_20220417_110113.mp4
 7. Jeg har surret opp en del biller, har både med og uten gummiben. Fisket med en helt enkel imitasjon i fjor som fisket veldig bra. I år tenkte jeg å prøve ut med Straggle String for å skape litt mer liv og kanskje den vil bli mer iøynefallende på litt grå dager. Slenger ved noen bilder. Begge disse er i størrelse 16.
 8. Det er så rått! For en kubbe. Nydelig start på sesongen. Går og verker i bena nå, venter så grådig på at isen skal slippe i nærområdet her..
 9. Det der er ikke noe å tulle med!! Jeg synes absolutt vi burde hatt en egen maur-tråd. Rett ned i kaninhullet.
 10. Jeg har ett Rio Gold liggende her i klasse 4 hvis du er interessert? Strøken tilstand, kun hatt fortom og backing på, prøvekastet.
 11. Tusen takk! Om jeg gjorde. Hørte den først på Spotify og så den på YouTube senere. Balsam for øra.
 12. Hva er livet uten maur? Ikke stort, særlig hvis du fisker i skauen. Jeg tror det er en av de fluene jeg liker best og fisker altfor lite. Sikter på å bruke det mer i sesongen som kommer og en av variasjonene jeg har i boksen allerede er en slik: Bundet i strl 14 og 16. Flyter som en kork med en veldig naturtro silhuett synes jeg. Nå er jeg altfor klar for sesong...
 13. Enkle fluer for enkle hjerner går det i her. Princeps. Binder de i hele spekteret av klekkende døgniser. Blir fine horisontalt liggende imitasjoner av døgnisene. Her en oliven variant i strl 16. I tillegg liker jeg shuttlecock og i år blir det fiske med en variant jeg har hørt mye om, litt mer flashy enn de jordfargene jeg liker ellers. Det dreier seg om en "Martin-klekker". Fluen er i seg selv som å sparke inn åpne dører, men at det er litt flash i og uten haletråder gjør at den skiller seg litt ut i min døgnis boks i alle fall. Strl 18
 14. Roaas

  Insektnett

  En akvariehåv er ypperlig!
 15. Det er det jeg har fått inntrykk av etter å ha lest en del også. Jeg har dessverre såpass kort fartstid i fluefiske at jeg har lite å sammenligne med, må derfor ty til den informasjonen som er å finne der ute. Jeg har som nevnt her lite fartstid, men må si at kaste ferdighetene til den stangen kjentes helt nydelige ut. Den siste versjonen skal visstnok være mer stabil blant en del annet. Og når majoriteten i tillegg sier at det først er når man kjører fisk på stangen at den virkelig skinner. Vel, da er det bare å tørke tårene over at det fremdeles er vinger og glede seg til isen går, si.
 16. Takk for oppklaring, men såpass har jeg fått med meg altså. Jeg misforstod hva Jarle mente. Min oppfatning av ordet original var feil, men jeg skjønner hva han mente, han hadde riktig. Jeg har bevisst gått etter den siste utgaven av flere årsaker, tross tilbud om byttehandel av tidligere nevnte stang. Ikke at jeg skal forsvare hvorfor jeg har valgt en stang. Det er dust. Dog, jeg hadde mer tro på den siste utgaven, samt at man får med livstidsgaranti i motsetning til kjøp av "brukte" stenger. Det er en ganske digg bonus.
 17. Er ikke en stang fra G-series en original Scott stang? Det er en G-series i alle fall.
 18. Den er pretty stiff! Merket det med en gang. Nærmest ufølsom syntes jeg, ga lite feedback. Føltes nesten litt klinisk . Men som nevnt, en kastemaskin av de sjeldne.
 19. Ett lite sammendrag og wall of text: Etter å ha fått testkastet stangen jeg kjøpte ila vinteren, en Sage ONE 486 og fått prøvd den litt i en elv i nærheten her så måtte jeg konkludere med at jeg likte ikke aksjonen. Den føltes upersonlig, litt for rapp og for stiv. Det var dog en kastemaskin uten sidestykke. Jeg fikk den relativt billig i utgangspunktet, det var derfor det ble den. Litt manko på forarbeid på min part, dessverre. Ette r mye titting, konferering med flere folk, YouTube videoer, utallige artikler og forumbesøk fikk jeg i dag hjem en Scott G, 8'8 4wt. Jeg har testet den litt i dag og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har virkelig fått en ny turkompis. Dette virker som en fantastisk stang for slikt fiske jeg driver med. Det føltes riktig med en gang. Nå mååå bare isen ryke!!
 20. Gå til fluen X-caddis, vårflueklekker Jeg har ikke så mange rene vårflueklekkere i boksen, men X-caddis er en av de. Opphavsmann er Craig Matthews. Fluen er enkel og binde, og med litt CDC i vingen flyter den ekstra godt.

Fiskes lett strippet eller dead. [...Les mer] Fluebinder Roaas Publisert 08. March 2022 07:09:38  
 21. Gå til fluen Bionic Ant Det er en haug av maur imitasjoner der ute. Her kommer enda en. Dette er en relativt enkel imitasjon av flyvemaur. Denne flyter godt og er lett å binde i litt mindre størrelser. Binder den stort sett i strl 12-16.

Kan stripes eller fiskes dead. [...Les mer] Fluebinder Roaas Publisert 08. March 2022 01:40:35  
 22. Gå til fluen CDC caddis variant Forholdvis enkel CDC caddis med pen og tynn profil.

Fiskes stripende. [...Les mer] Fluebinder Roaas Publisert 08. March 2022 01:56:45  
 23. Gå til fluen Vingusmaurus Dette er en godflue. Dette mønsteret ble jeg klar over etter å ha fulgt Tommy Solberg/mine fiskefluer, en god stund. Dette er en imitasjon av flyvemaur. Bindes i strl 10-18. Kan fiskes stripende eller dead. [...Les mer] Fluebinder Roaas Publisert 08. March 2022 02:07:11  
 24. Gå til fluen Lium's Stanko Dette er en daddy imitasjon som har flere bruksområder og muligheter for modifikasjoner. Den har ikke vinger, men den fisker vel så bra som daddyer med vinger. Noen fisker den som spent spinner under Vulgata og som klekker. Men først og fremst er det en stankelben imitasjon. Dette mønsteret er Andreas Lium sitt og jeg har gjort mitt ytterste for å kopiere denne. [...Les mer] Fluebinder Roaas Publisert 08. March 2022 05:43:09  
×
×
 • Create New...