Gå til innhold

Rotvelta

Members
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Ingen dum teori det! Men hvordan kan nymfene vite om det er høy luftfuktighet eller ikke når de ligger nedgravd i mudderet?
  2. Hehe ..vaderne mine må ha vært borti enorme mengder vårfluer. Lukter ikke blomst akkurat :oops:
  3. Rune skrev: I noen elver kan man oppleve store klekkinger midt på natten. ->kjempe opplevelse Forøvrig er leptoene stort sett aktive fra kl 10 til 16/17 tida.
  4. Har drevet med fiske så lenge jeg kan huske og sikkert litt lenger. Startet senere med fluefiske i 1989 eller 1990, fluebinding et par år etter. Sykdommen har vært svært vanskelig å bekjempe og det er ingen tegn til bedring, snarere tvert i mot. Derimot har jobben og irriterende mye sosial virksomhet denne våren, gjort sitt til at jeg ikke har vært så mye ute som jeg synes jeg trenger. Er 29 i noen dager til og har vel da drevet med med fluefiske ca 15-16 år.
  5. Under en kjapp tur i Østmarka i går fikk jeg oppleve den store gleden av å se årets første Marginataer folde sine vinger ut av det våte element. Antallet var hele 3 stykker :shock: og lokket selvfølgelig ikke en eneste fisk opp fra dypet. Det gjorde derimot fjørmyggen som forårsaket godt med vaking før sola og vinden kom.
  6. Rotvelta

    DYRET!

    Er en meget god flue å bruke som rein attraktor når det regner hardt. Striper og bråker fælt. Gir mange morsomme slag. Flua har også vært i kontakt med grov Rena ørret under vårflueklekkingene. Også meget bra på kveld/nattfiske nå utover høsten. Landet to flotte på 48 og 55 cm på denne tidligere i måneden...
  7. Selv har jeg flere ganger hatt suksess med vanlige duns på spinnerfall om kvelden. Ofte legger ikke vulgataen seg spent med en gang den treffer vannet og ser derfor ut som nyklekket(bortsett fra farven!). Enda senere på kvelden når de fleste individene har forlatt sitt trygge svermeriopphold mellom trærne og har vært på vannet en stund/lagt eggene, legger de seg helt spent og dør. Man kan da oppleve mye stor vakende fisk som går og slurper halvdøde vulgatas helt inn i skumringen. Det er DA du ønsker å bruke en spent spinner.
  8. Rotvelta

    Fjærmygg

    Hmmm.... sinktip og vakende ørret? Ikke bra! Hold deg til vanlig flyt. Tror nok du hadde fått respons på atskillig mindre fluer enn du prøvde. På fjørmygg må man ofte bruke uforskammet små kroker. Gjerne mindre enn str 20. En annen viktig sak med tanke på fjørmygg: Tålmodighet!!!!
  9. Heisann! Tror ikke ph skal være noe problem. Har ikke målt selv, men den tror jeg er grei nok. Vannene er Gørjene og døgnfluene var store. På avstand kunne de minne om vulgata, men ved å se nærmere på dem så jeg at det ikke var den. Når er egentlig klekketiden for Aestivalis?
  10. hmm.. jeg har opplevd å treffe på noen døgnfluer i Nordmarka som var nesten like store som vulgata, ca str 12-10. Dette har vært i dagene rett før vulgata klekkingene i begynnelsen av juni. Har lurt lenge på hvilke art det var. Kan det ha vært S.A? Noen andre som har opplevd denne i Nordmarka? Var forøvrig ikke rare vakingen den eventuelt skapte, men så var den da heller ikke særlig tallrik.
  11. Både Vesperina og Marginata er i gang i Østmarka. Ingen store mengder, men de er der. Likevel var det ingen vak etter disse i går da jeg var innover. Trolig fordi de fleste holdt seg nære land og ikke var utpå vannet. Fortsatt er det mygg det går i. Med varmen som er meldt til helga vil vel mye skje!?
×
×
  • Opprett ny...