Jump to content

Tormod Wie

Members
 • Posts

  1108
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tormod Wie

 1. Tormod Wie

  Bensinprisen

  Ja, det har du nok delvis rett i. Der er nok langt hissigere på å sette opp enn ned. Mulig de finner dette som en god unnskyldning for å øke fortjenestene sin... Samme som bankene når renta synker. MEN, råvareprisens innvirkning på konsumentprisen som du kaller det er ikke så stor som man skulle tro, da prisen på råvaren utgjør en veldig liten del av den totale utsalgsprisen/konsumentprisen.
 2. Tormod Wie

  Bensinprisen

  Det er nok litt sammensatt. For det første må man huske på at det er prisen på råolje som har sunket. Denne må tross alt foredles ganske kraftig før man får bensin/diesel. Foredlingskostnaden er fortsatt den samme. For det andre omsettes olje i dollar. Mens oljeprisen går ned svekkes også krona mot dollarn. Med andre ord får man plutselig mindre for pengene. For det tredje er selve kostnaden pr.liter bensin en relativt liten del av den total bensinprisen. Sist jeg sjekket utgjorde denne under 30% av den totale summen. Resten er særavgifter, MVA og dekningsbidrag. Om råoljeprisen blir halvert betyr ikke dette all verdens for bensinprisen. De få prosentene i nedgang bryr ikke den jevne forbruker seg nevneverdig om.. Ref. det Knut R.S skriver.
 3. Hadde jeg møtt noen med en såpass enerverende språkbruk ville jeg kastet vedkommende på elva. Dagens ungdom ass...
 4. Caddisflies av Gary LaFontaine. Den boka som har gitt meg klart mest utbytte rent kunnskapsmessig.
 5. Slå til på den pakken her: http://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php/topic/23587-flott-fluebindepakke-selges/ Så kan du binde dine egne
 6. Hehe, noe slikt ja. Brukes i parfymeindustrien. Den pakka så langt mer suspekt ut enn den jeg kjøpte :-) Jeg fikk faktisk selger til å skrive en lapp som spesifiserte hva det inneholdt. Uansett, drevene tollere tror jeg ikke løfter på øyenbrynene av dette uansett. Kjør på!
 7. Kjøpte 1l med silica-pulver for en del år tilbake, så jeg har til jeg dør, pluss sønnen. Har vel et tyvetalls bokser av TMC liggende som jeg etterfylle. (tørker i micro først). Har ikke merket noen forskjell fra TMC og Loon på effektivitet.
 8. Hehe, nå jobber ikke jeg i XXL, så du må ikke spørre meg. Men av erfaring så selges jo disse Nordmarka-teltene til både 999,- og 499,- rett som det er.
 9. Helsport sin Nordmarka-serie er spesiallaget for XXL, så den synes jeg isåfall det er merkelig at du finner hos andre butikker /kjeder...
 10. Tok åt meg av kommentaren din og researchet litt rundt sulphurean. Som nymphe holder den til i raskeren rennende vann til forskjell fra aurivillien som gjerne er i de lugnere strykene. Da vet jeg ikke om det er det du syfter til Tormod Wie? At selve klekkeprosessen går ganske raskt? Når man ser på nymphene så har de ikke så mye av sulphurn i seg hva jeg kan se, men fargen kommer når den klekker - om jeg nå skjønt det rett. Så om man nå skal envises med en klekker i flaten så tenker jeg at den ser noe slikt ut, MEN, jeg kan være fullstendig på bærtur. Ikke første gang. Lagd på en Knapek Pupa #14. Kan jo svar skikkelig på denne Fredrik. Det jeg siktet til var at jeg aldri har sett en Sulphurea henge i filmen på samme måte som eks. Aurivillie, Vulgata osv. Oliver Edwards hevdet at Sulphurea kvittet seg med nymfehuden før den begynte oppstigningen. Med andre ord at den steg i vannmassene som ferdig dun. Det samme synes jeg å huske ble til dels bekreftet empirisk av Robin Fjelldal som tok med seg Sulphurea-nymfer inn i akvariet sitt. Dette danner i og for seg mening når man tenker på (som du var inne på) at heptagenia er en klengende familie, og derfor veldig dårlig svømmere. Det skal sies at jeg aldri har sette dette selv (kanskje naturlig nok), men så har jeg heller aldri sett Sulp. henge i filmen heller. I mitt hode blir derfor en klekker ikke entomologisk riktig. Litt på samme måte som en spent spinner imitasjon av Rhodani. Når det skal sies vil nok helt sikkert en klekker funke under en Sulphura-klekking, men da tar nok fisken det for å være noe annet enn akkurat en Sulphura som...ja, klekker. (PS! Ikke noe galt med flua di. Meget pen! Den ser jeg for meg hadde funket glimrende til Rhodani f.eks)
 11. Mulig dette hører hjemme i en separat tråd, men har dere noen gang sett en Sulphurea klekke i filmen? Sent from my LT25i using Tapatalk
 12. Høres ut som noe for Trondheim sportsfiskeforening! Sent from my LT25i using Tapatalk
 13. Slenger meg på skryten av NetjoN, da sånn jeg har forstått det har du akkurat startet med fluebinding? Tatt det i betraktning har du et aldri så lite talent!
 14. Nå har vel aldri kommentarfeltfolkene representert et tverrsnitt av Norges befolkning
 15. Ja, helt enig. Tviler på at Magic Tool gjør jobben noe bedre. Mindre som kan gå i stykker er det å. Sent from my LT25i using Tapatalk
 16. Det enkle er ofte det beste, og det verktøyet du har laget det gjør nok jobben i massevis! Ikke for å være kritisk, men du har da vitterlig en klemme fra Marc Potetjan der... har du ikke resten av komponentene til Magic Tool også?
 17. Særdeles utidig oppdatering på en november-morgen!
 18. Spiller ingen rolle. Utmerket mulighet for å bli kjent med nye fluefiskefjes Velkommen skal du være!
 19. Minner om denne! Møt opp på Dublin Cafè kl.19:30 for store mengder Bayer og tilsvarende mengder løgn. Stemning!
 20. Ja, Schoeller NanoSphere. Patagonia bruker dette..skulle vel egentlig bare mangle at de benytter alternativer til PFOA med tanke på deres miljøprofil. Om de gjør det på sine GT-plagg er jeg ikke sikker på.
 21. Jeg har hatt alle tre (gammel og ny G3, gammel og ny RIO og gammel G4) Etter å ha brukt den nyeste RIO det siste året har mine G3 blitt forvist til backupvadere bak i bilen. Patagonia sine puster/ventilerer bedre enn noe jeg har hatt fra Simms. Dette tror jeg nok skyldes at Patagonia har en noe mer romslig passform og dermed gjør at dampen får steget før den kondenserer. Har brukt den gamle utgaven av RIO i temperaturer høyere enn noe vi har i Norge, og også her var de bedre enn Simms. Patagonia sitt ytterstoff (hvertfall det nye) trekker ikke like mye vann som Simms og tørker derfor hurtigere. (Nå snakker vi langvarig fiske og bush wacking i kraftig regnvær) Som flere sier er nok Simms hakket vassere på passform enn Patagonia, selv om siste års kolleksjon har blitt kraftig forbedret. Dette må du nesten prøve ut selv. Personlige preferanser avgjør her hvor vidt du vil ha tett passform, eller noe mer romslig. Holdbarhet har jeg ingen formening om da jeg bare har brukt Patagonia i to år. Simms har jeg brukt i over 10år, og de holder som kjent mål med litt smårep nå og da. Simms og Patagonia har ulike fiffige løsninger, så her er det kun personlig preferanser som avgjør. Jeg verdsetter ting som ullsokk/vanntett lomme/knebeskytter/regulerebare seler og velger derfor Patagonia. Simms har noe bedre passform, glimrende lommeløsninger (på de dyre modellene) og de beste anatomiske sokkene på markedet. Uansett hva du velger av disse tre får du "top of the line" saker. De er i praksis akkurat like bra. Sjekke hva som passer kroppen din, og hvilke løsninger du verdsetter mer enn andre.
 22. Gratulerer til Gisle! Dette er meget fortjent!
×
×
 • Create New...