Gå til innhold

edguy

Members
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Du trenger vel egentlig ikke noe annet enn en hvit sildeimitasjon bundet med kaninstrimmel,tre stk Runars deciever i hvit,blå,grønn og en rekeimitasjon!! Så trenger du ikke drasse på en stor flueboks heller....he he.
  2. En god stang takler alle typer snører.End of story.
  3. Jeg er glad jeg bor på sørlandet for her har vi jo norges beste kastere.Bare sjekk resultatlista for nm i casting.Til neste år blir det fulstendig dominert av AGDER-BENKEN...... Lurte jo litt på hvorfor det ble spurt om hvilken del av kroppen man kastet med.Jeg bruker alltid armene(stort z høyreslegga!!).Når man snakker om teknikker her så er det etter min mening det samme hva man gjør bare man får presentert flua der man vil.Som kaster må man hele tiden skifte teknikk og taktikk under en fisketur. Når det gjelder det rent tekniske så er det jo samme prinsippet som gjelder uansett hvordan man fører armen.Det er jo stoppen i bak og framkastet som er avgjørende for om man får en bra snørebukt.Jajja nok om det,var vel litt utenom tema også.... Min kastestil er en kombinasjon av mange avhengig av hva slags kast jeg bruker. Skal man kaste langt er det selvsagt best med en smal bukt,men så spiller jo glattheten på snøret,eventuelt tykkelsen på runninglinen også inn.(regner ikke med vinden her,he he,det er jo alltid motvind...).
  4. Du finner jo det meste av den infoen du trenger på Grøthes hjemmeside:hemsila.no Det er det jo også et forum der du kan få oppdateringer på når det er klekkinger og andre ting.Var selv i hemsedal i fjor,men hadde da veldig dårlige forhold med veldig lite vann.(Var jo mere en guttetur enn en fisketur da).Fikk bare noen småfisker.Nå er det blitt så dyrt at det ikke er interessant for min del lenger og fiske i elva,men det er jo glimrende muligheter på fjellet der oppe også.Naturen er jo fantastisk!Hvis det er flere som skal på tur kan jeg anbefale hemsedal hytte og feriepark :www.hytteogferiepark.no som har nye(2002) utrolig flotte hytter til en billig penge sommerstid.Vi betalte bare 2800 for ei uke i fjor og det på ei hytte med badstu,boblebad og TRE dasser!!!! Stikk den GOD TUR OG SKITT FISKE
  5. Hmmm,er forsåvidt enig at det er for dyrt med 6-7oo for et snøre for som du sier så er det jo ikke så mange produsenter,men det er vel noe vi må leve med.Det har jo dessuten klart mest og si under ørretfiske så hvis det er stort sett laks du fisker så er det muligens nok med et billig snøre.Blir det ikke langt nok er det jo en greiere sak og lage en skyteklump av et 300 kroners snøre enn av et til 800.Uan Z så velger jeg og bruke relativt dyre snører siden jeg føler det er best og så får vi sikkert den fisken vi trenger begge to
  6. Hva mener du forresten med ekstraordinære kasteteknikker?Mener du egentlig ulike typer kast?Det er jo ikke så veldig mange måter og kaste ordentlig på.Det finnes jo en masse bøker om dette,men stort sett er det jo samme teknikken bare forklart på ulike måter. :idea: Noen er jo bedre til og forklare og lære fra seg enn andre og noen har faktisk litt fysikkunnskap og det er heller ikke dumt når man skal få et snøre til og "flakse" lengst mulig igjennom lufta. Blir spennende med boka til Lilleheim.
  7. Gjør det enkelt og bruk et High Water snøre fra Guide Line.Har brukt dette i to år på min #5 GLX og det passer glimrende til mitt fiske.Det er et langtkastende snøre som allikevel presenterer flua meget pent selv på lange kast(kommer jo litt an på kasteren også da...hmph).Snøret har en relativt lang fronttapering til et wf-snøre og være,men det er jo bare en fordel under tørrfluefiske.Det beste wf-snøret jeg har prøvd i hvertfall.Ikke sikkert det passer for alle,men til mitt fiske som ofte foregår på fjellet på stille vann der lange kast ofte trengs så er det perfekt.Snøret er riktignok litt dyrt(er jo fra Aktiv Fritid),men det får så være. For dere som er ute etter enda bedre presisjon(lettere snøreklasse) så er det muligens andre alternativer som er aktuelle.
  8. Må si meg enig med Ronny herja.Er glad jeg ikke er noen kranglefant.Fisking skal være fred og ro på heia eller i fjellet eller hvor man nå er.Denne kranglinga som veldig mange laxefiskere driver med er helt uakseptabelt og gjør at lysten til og fiske lax ikke akkurat øker!!Har opplevd et par ubehagelige episoder her i Otra der en "jævla" markfisker denger hele stasen 2 meter fra meg selv om han ser at jeg fisker.På toppen av det hele stod han på andre siden av elva!!!!!!!Fektet og ropte at han skulle fiske der fordi det var der laksen stod.Er det mulig?? Gleder meg til neste helg for da skal jeg til Hovden og Haukelifjell og teste det jeg liker best-ørretfiske på fjellet.
  9. he he...helt i orden Dryflyfool.))))
  10. kan alle som legger inn innlegg her være så greie og ha en overskrift som samsvarer med det tema de vil snakke om?overskrifter som "jippi" og "da er det ikke så gæernt" er helt intetsigende og fanger ikke interessen.dessuten blir det mye ryddigere på forumet.er ikke surt ment,men sjangsen for at mange hopper over et inlegg med overskriften "jippi" er vel ganske stor??
  11. Hei.normalt er det alt for tidlig hvis du vil unngå islagte vann,men det kommer jo an på hvor på vidda du vil.hør med turistforeningen.de har ofte peiling på hvordan det ligger an.Skal du på vidda så anbefaler jeg østvidda da været ofte er litt mere stabilt der,f.eks. kalhovd.da kan du kjøre helt inn på vidda og du trenger ikke gå langt for og komme til gromme vann med gode muligheter til fisk over kiloen.send meg en PM hvis du vil ha flere detaljer.
×
×
  • Opprett ny...