Gå til innhold

Gris

Members
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Gris vant dagen sist 14. mai 2014

Gris hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

9 Neutral
  1. Lars Monsen fisket mye med flue før i tiden. Det har jeg sett i artikler og bøker han har skrevet.
  2. Det lurer jeg også på. Har hatt kronisk magebetennelse og forstoppelse nå i ukesvis pga. at jeg ikke har fått svar. (Edit: Og dette til tross for at jeg er en gris...)
  3. Gris

    Ulovlige fluer!

    http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article9820855.ece Hvorfor i h..... synes folk at det er greit, og ikke minst nødvendig å drive med slikt?! Jeg koker...
  4. Og jeg har ventet over et døgn, og må snart på do. Trenger svar da jeg røyker konstant.
  5. Jeg vil tro at også sure vadere full av en lang dags fjert også medfører en viss fare. Men tenker kanskje spesielt på faren ved å røyke på f.eks. en utedass der man plutselig kan bli forvandlet til en mellomdistanserakett, og de edlere deler raskt blir forvandlet til en grillet og velsmakende rett for fugler og rovdyr, samt at landingen medfører letal fare.
  6. Dette har jeg lurt på veldig lenge nå. Jeg har forsåvidt også testet det en del ut i praksis, men: Er det farlig å røyke når man sitter på dass? Jeg tenker da først og fremst på eksplosjonsfaren.
  7. Her diskuterer man tørre og våte fluer, og en forferdelig avart som blir kalt streamere. Det er greit, men så blander man inn et uttrykk som kalles fiske! Hva er egentlig dette "fiske"? Jeg slo opp på wikipedia, men som kjent så er ikke alltid slike kilder pålitelige. Jeg fant egentlig to alternativer: 1. Man ikler seg klær, fortrinnsvis av merket "Simms", til en verdi av minst NOK 40.000,-, står i kø ved en elv, kaster av og til, hvis man får plass mellom de andre i køen, et snøre til ca. NOK 1.000,- ut i vannet, etterfulgt av en såkalt "fortom" som må være gradvis tynnere ("tapert") (denne må væra laget av fluorcarbon til NOK 25,- pr meter), etterfulgt av en imitasjon av et flytende insekt med en skjult krok i. Denne kroken må for all del ikke ha en mothake slik kroker tradisjonellt har hatt, da kroken kun er ment for å plage fisken en kort stund, for så å bli løst fra kroken uten å skade fisken, slik at neste "fisker" i køen kan plage fisken på samme måte. 2. Fiske betegner fangst av viltlevende fisk og krepsdyr i saltvann og ferskvann. Fangst av muslinger regnes også tradisjonelt til fiske, mens fangst av sjøpattedyr benevnes som fangst (hvalfangst, selfangst osv.). Akvakultur, dvs. oppdrett av fisk, krepsdyr og muslinger i tilrettelagte anlegg, regnes vanligvis ikke til fiske. Kommersielt fiske kalles vanligvis fiskeri. Fiske som form for friluftsliv kalles sportsfiske. Det finnes mange ulike fiskeredskaper. For fiske i liten skala brukes gjerne en fiskeinnretning (fiskestang, oterfjøl m.m.) med snøre og en eller flere fiskekroker i enden. Alternativt kan man bruke et stikkvåpen, som en lystregaffel, men dette er nå forbudt i Norge. Etterord: Stå gjern i kø og "fiske" i fire-fem enkelte elver i Norge. Men noen av oss er faktisk priviligert med å kunne "fiske" i vann, elv og sjø der det er et overskudd som vi kan høste av med god samvittighet. Kanskje eliten med god råd burde se litt lenger enn nesen (tre timer med bil) peker?
  8. Er det bare hos meg (bruker Chrome...), eller har det skjedd noe rart med formatet her? Postene har blitt skviset sammen til venstre, og jeg har fått en god del dødt område til høyre på siden.
  9. Gris

    Skjera?

    Og en ting til. Kjøp skikkelige kurrong-sko! Med billige sko kommer du aldri til å vinne en eneste match. Du får gode nok kurrong-sko for rundt 4000 kr.
  10. Gris

    Skjera?

    Ikke kjøp disse billige slaske-kø'ene til under 5000 kr. Du vill ha langt bedre utbytte av en ordentlig kø med en gang. Når du har trent en stund (20-30 timer) kjøper du en ordentlig signature-kø til rundt 15.000 kr. Disse vil være langt bedre til hopp-slag og slag med fe og skru. Uten dette utstyret kommer du neppe særlig langt som kurrong-spiller.
  11. Elektrikere bruker vel egentlig ikke sånne så ofte. Elektronikkreparatører derimot bruker dem hele tiden. De skaffes enkelt hos f.eks. www.elfa.se eller rs-components. Clash Ohlson har også en utgave: http://www.clasohlson.com/no/Testpinner-med-gripeklo/36-1031
  12. Gris

    Gode fjellsko

    Helly Hansen?? Viking har sko med dette navnet, men Helly Hansen klarer ikke jeg å finne vertfall...
  13. Jeg fant et utrolig bra tilbud på bøker nylig! "Fiskerens Flueguide" til kr 49,- inkl. frakt "Mine beste fluer til laks og sjøørret" til kr 39,- inkl. frakt "Ørretfluer" til kr 50,- inkl. frakt "Fluefiske fra A til X" til kr 49,- inkl. frakt. Sistnevnte er jo Pål Krogvolds bok som mange anbefaler, og de fleste andre bøkene er store, fine innbundne bøker. Prisene gjelder kun for medlemmer, men det koster kun kr 99,- i frakt for en gratis velkomstbok (flere fiske- og fluerelaterte bøker der også). Eneste forpliktelse er at man er medlem i ett år. HER finner man innmeldingsbøkene osv. Jeg vil nevne at jeg ikke har noen interesser i Bokklubbene, og det er heller ikke mulig å verve nye medlemmer i Bokklubben Villmarksliv for å få noen fordeler. Dette er kun ment som et tips om et helt vanvittig tilbud. Flere av disse bøkene koster mange hundre kroner vanligvis. God lesning og påske! PS! Det er sikkert lurt å være førstemann til mølla osv...
  14. Hellenic: Hva har du brukt i kroppen på disse? Kanskje noen andre som vet også..?
  15. Gris

    UV lykt

    Ingen som bruker bug-off?
×
×
  • Opprett ny...