Gå til innhold

yardbird

Members
  • Innlegg

    282
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Nå er jo alle elvene i området rotenonbehandlet. Skulle tro at det har negativ innvirkning på mulighetene for å få sjøørret i fjorden?
  2. Takk skal du ha. Da prøver jeg det.
  3. Skal i gang med research vedr britisk fluefisker Rupert Bromley som oppholdt seg en del i Norge i mellomkrigstiden. Han hadde to døtre som begge døde barnløse. Prøver likevel å finne info. Noen tips om hvilke(t) britisk online fluefiskemag ( eller andre fora) det er best å legge ut tråd med forespørsel i?
  4. Rupert Fitzroy Bromley, gravlagt på Lesjaskog, f 1858, d 1933, gift, to barn. Kan ligge en interessant historie her, i tillegg til fiskeriet jeg egentlig skal skrive om.
  5. Mange takk for svar. Det var faktisk Bromley jeg hadde i bakhodet, men fant altså ikke noe da jeg googlet. Trodde da jeg blandet sammen med Bromley Davenport, den engelske lakselorden på Fiva ved Rauma. Det kan selvsagt mulig det er en sammenheng der, det får jeg prøve å finne ut av.
  6. I forbindelse med skriving av artikkel: på seksti/syttitallet (tror jeg det var) ble jeg fortalt at en engelsk fluefisker hadde komponert noen fluer spesielt beregnet på Lesjaskogsvatnet, og to (tror jeg) av disse var en periode en del av Mustads kolleksjon. finner ikke noe ved å Google. noen som har peiling?
  7. Kjøpte treer for noen år siden, og nå bruker jeg femmeren bare til sjøørret/smålaks og hvis jeg må fiske dypt med tunge fluer/synk fortom. Treer gir en ny kasteopplevelse, så lett og lite kraftkrevende, og overgangen fra femmer går greit. Tar forbehold om vanskelig vind.
  8. yardbird

    Lesja

    Kaldt med sur nordavind, regner jeg med?
  9. yardbird

    Lesja

    Lesjaskogsvatnet gikk ned 30 cm fra mandag til torsdag, det er ikke uvanlig mye snø i fjellet, så det begynner å bli fiskbart i elvene.
  10. Vedkommende uttaler seg til avisa i dag, og beklager episoden. Han hadde ikke kort på valdet der han ble ferska, og hevder at han bare ba om å få ta to kast til. Merkelig nok insisterer han på å være anonym.
  11. Dagens hendelse viser at uansett hva du gjør kan du ikke temme naturen hundre prosent - hvis man ikke skal asfaltere hele Gudbrandsdalen og legge alt vann i rør. Inngrepene det nå snakkes om kan da ikke vedtas med et pennestrøk?
  12. Stå på. Hele komplekset Lågen/Ottaelva/Rostenfallene er under press pga ulike reguleringsforslag tilsynelatende uten at noen legger opp til helhetlige vurderinger. Men engasjerer man seg ikke fra grunneierforeninga, altså Lågen Fiskeelv, lokale J&F-foreninger og NJFF? Vet at NINA har gjort registrering av fiskevandringer/gyting i området Sel/Otta, så miljøavdelinga hos fylkesmannen er vel også i bildet. Noen må koordinere motstanden, og jeg synes det er naturlig at en organisasjon som NJFF gjør det. Hallo NJFF, hører dere?
  13. Jeg kakker all harr jeg får der, og har opplevd å få over hundre på et par tre timer i bekkeos på våren. Det er selvsagt en pølse i slaktetida, og du kan tro jeg har mast på grunneierne om vårfiske med garn i osene, men de gjør ingen ting.
  14. Så vidt jeg vet er ørret fiskespisende i større grad enn harr. I et vann jeg kjenner, er forholdet ørret/ harr ca 50/50. Hvorfor utvikler ikke dette forholdet seg i ørretens favør, og hvorfor øker ikke snittstørrelsen på ørret (ca 250 g med kondisjonsfaktor i underkant av 1), når det går yngelflak av harr omtrent som det skulle vært ørekyt? Det går noen ørreter på pluss/minus kiloen i vannet, men de er ikke mange (selv på garna bøndene setter er fisk over seks/sju hekto sjelden.)
×
×
  • Opprett ny...