Jump to content

yardbird

Members
 • Posts

  282
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by yardbird

 1. Nå er jo alle elvene i området rotenonbehandlet. Skulle tro at det har negativ innvirkning på mulighetene for å få sjøørret i fjorden?
 2. Takk skal du ha. Da prøver jeg det.
 3. Skal i gang med research vedr britisk fluefisker Rupert Bromley som oppholdt seg en del i Norge i mellomkrigstiden. Han hadde to døtre som begge døde barnløse. Prøver likevel å finne info. Noen tips om hvilke(t) britisk online fluefiskemag ( eller andre fora) det er best å legge ut tråd med forespørsel i?
 4. Rupert Fitzroy Bromley, gravlagt på Lesjaskog, f 1858, d 1933, gift, to barn. Kan ligge en interessant historie her, i tillegg til fiskeriet jeg egentlig skal skrive om.
 5. Mange takk for svar. Det var faktisk Bromley jeg hadde i bakhodet, men fant altså ikke noe da jeg googlet. Trodde da jeg blandet sammen med Bromley Davenport, den engelske lakselorden på Fiva ved Rauma. Det kan selvsagt mulig det er en sammenheng der, det får jeg prøve å finne ut av.
 6. I forbindelse med skriving av artikkel: på seksti/syttitallet (tror jeg det var) ble jeg fortalt at en engelsk fluefisker hadde komponert noen fluer spesielt beregnet på Lesjaskogsvatnet, og to (tror jeg) av disse var en periode en del av Mustads kolleksjon. finner ikke noe ved å Google. noen som har peiling?
 7. Kjøpte treer for noen år siden, og nå bruker jeg femmeren bare til sjøørret/smålaks og hvis jeg må fiske dypt med tunge fluer/synk fortom. Treer gir en ny kasteopplevelse, så lett og lite kraftkrevende, og overgangen fra femmer går greit. Tar forbehold om vanskelig vind.
 8. yardbird

  Lesja

  Kaldt med sur nordavind, regner jeg med?
 9. yardbird

  Lesja

  Lesjaskogsvatnet gikk ned 30 cm fra mandag til torsdag, det er ikke uvanlig mye snø i fjellet, så det begynner å bli fiskbart i elvene.
 10. Vedkommende uttaler seg til avisa i dag, og beklager episoden. Han hadde ikke kort på valdet der han ble ferska, og hevder at han bare ba om å få ta to kast til. Merkelig nok insisterer han på å være anonym.
 11. Dagens hendelse viser at uansett hva du gjør kan du ikke temme naturen hundre prosent - hvis man ikke skal asfaltere hele Gudbrandsdalen og legge alt vann i rør. Inngrepene det nå snakkes om kan da ikke vedtas med et pennestrøk?
 12. Stå på. Hele komplekset Lågen/Ottaelva/Rostenfallene er under press pga ulike reguleringsforslag tilsynelatende uten at noen legger opp til helhetlige vurderinger. Men engasjerer man seg ikke fra grunneierforeninga, altså Lågen Fiskeelv, lokale J&F-foreninger og NJFF? Vet at NINA har gjort registrering av fiskevandringer/gyting i området Sel/Otta, så miljøavdelinga hos fylkesmannen er vel også i bildet. Noen må koordinere motstanden, og jeg synes det er naturlig at en organisasjon som NJFF gjør det. Hallo NJFF, hører dere?
 13. Jeg kakker all harr jeg får der, og har opplevd å få over hundre på et par tre timer i bekkeos på våren. Det er selvsagt en pølse i slaktetida, og du kan tro jeg har mast på grunneierne om vårfiske med garn i osene, men de gjør ingen ting.
 14. Så vidt jeg vet er ørret fiskespisende i større grad enn harr. I et vann jeg kjenner, er forholdet ørret/ harr ca 50/50. Hvorfor utvikler ikke dette forholdet seg i ørretens favør, og hvorfor øker ikke snittstørrelsen på ørret (ca 250 g med kondisjonsfaktor i underkant av 1), når det går yngelflak av harr omtrent som det skulle vært ørekyt? Det går noen ørreter på pluss/minus kiloen i vannet, men de er ikke mange (selv på garna bøndene setter er fisk over seks/sju hekto sjelden.)
 15. yardbird

  Regnbue

  Jeg tror departementet må sanksjonene all regnbueetablering
 16. yardbird

  Regnbue

  Jeg trodde lav Ph medførte dårlig næringstilgang pga lav produksjon av næring fisken drar nytte av? Hvis det gikk ut over forplantningen, skulle vann med lav Ph ha stor fisk pga lite rekruttering.
 17. yardbird

  Regnbue

  Da jeg for ett år eller to siden sjekket med NJFF i forbindelse med en artikkel jeg skrev, virket som det der i gården ikke var særlig entusiasme for liberalisering mht til regnbue i Norge. Hvis både NJFF og angjeldende departement har den innstillingen, er nok dette et langt lerret å bleke.
 18. yardbird

  Regnbue

  Takk. Det finnes altså en reproduserende bestand i fjellelv ikke langt fra heimen - iallefall gjorde det da ninarapporten ble skrevet. Hm. Og ettersom den renner ut i romsdalsfjorden ikke langt fra Åndalsnes, kan man kanskje glemme å rotenonbehandle Rauma - hvis regnbuen sprer gyro? Men det er muligens meningen å kjøre rotenon i regnbuevassdraget og? Men det skal vel ikke være enkelt, når man først har begynt å tukle med naturen.
 19. yardbird

  Regnbue

  Hva vet man om hvorfor regnbue - med noen unntak - ikke formerer seg i Norge? Det er en fremmed art som ikke er tilpasset norske forhold, javel - den kommer opprinnelig fra nordamerika og nordøstasia - men den er innført til en rekke andre områder og land der den formerer seg og trives.
 20. yardbird

  Regnbue

  Det er veldig strenge restriksjoner på regnbue i Norge. Til og med rakfiskprodusenter i Valdres må importere ferdigslakta regnbue fra Danmark for å få nok råvare til raking, fordi de ikke får konsesjon til eget oppdrett. Men det er helt greit, og kanskje på tide, å ta en seriøs debatt om innføring av regnbue i norske tusenbrødrevassdrag.
 21. Hehe, nei sjuer på Tjønnan er å skyte spurv med kanoner. Men treer kan gi fin sport der oppe. Var i marka i dag - uten stang, med bikkje - og forholdene var strålende
 22. Ta deg heller en tur i marka og prøv fluestanga i Tjønnan, ikke stor fisk, kanskje opp mot halvkiloen hvis du er heldig, men fin tur. Hotellet bør kunne fortelle deg hvordan du kommer dit.
 23. yardbird

  Ørretkyss

  Sist helg opplevde vi noe vi også har opplevd tidligere, men kanskje ikke i så stor grad. Fjellvann på rundt 1000 meter, sol og vindstille, ingen aktivitet. Etter en stund la jeg likevel ut en feit stankelbein, og etter et snaut minutt kastet en ørret på 44 cm og 850 gram seg over den og ga god fight på treerstanga. Like etterpå kom en lett bris og det begynte å vake litt sporadisk. Vi fikk ikke flere fisker, men både kameraten min og jeg hadde fire , fem fisker borti flua, som nærmest bare kysset den uten å festes, enten vi ga tilslag eller ventet. Vi prøvde mindre fluer, men resultatet var det samme. Snittstørrelsen i vannet er mellom halvkiloen og kiloen, så dette var ganske frustrerende. Vi har fisket ganske mye og har et brukbart snitt på prosentandel fisk som tar flua og som vi greier å lande. Men her kom vi til kort, bortsett fra når det gjaldt den første. Andre som har opplevd lignende situasjoner som har gode råd å komme med? Jeg må legge til at kyssinga forekom både på fluer som lå stille og som ble satt i bevegelse.
 24. For meg som er omtrent like opphengt i både jazz og fluefiske er dette nærmest en ideell film. Har også plukket ut enkelte scener og vist hun som mener hun er sjefen i heimen, definitivt med positiv respons. Konserten ved Ransarån på stormkjøkken, teltbarduner og gitar med en enslig svensk fisker som publikum f.eks. - enestående surrealistisk filmopplevelse - og det swinger! Og aldri har vel en finsk president fått navnet sitt uttalt med slik følelse og entusiasme som i denne filmen!
×
×
 • Create New...