Jump to content

Håvard Stubø

Medlem NFF - 2017
 • Posts

  2108
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Håvard Stubø last won the day on July 21 2017

Håvard Stubø had the most liked content!

Reputation

714 Excellent

1 Follower

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.jazzandflyfishing.com

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Her kommer det en ny liten film, den første i en serie om sommerens fisketurer:
 2. Har erfart akkurat det samme med kobberhoder på små nymfer, som jeg bruker en del ved sightfiske på "flats" i fjellvann med stor ørret og røye. Jeg har ikke noen løsning på problemet, men har erfart ved sightfiske at det bare er fint at de ikke glinser så mye, ihvertfall under gode spotteforhold (sterkt sollys, vindstille, spritklart vann). Da er fisken ofte skeptisk til ting som blinker, og langt mer hissig på litt mattere ting. Men hvis man blindfisker i litt mer farget vann vil man jo gjerne ha litt "bling", så jeg ser absolutt problemet, men har som sagt ingen løsning.
 3. Min erfaring er at bare det er grønt og i noenlunde rett størrelse, så funker det som snus. Men viktig å ha noe som ligner, fisken blir skikkelig selektiv. I siste del av denne filmen er det litt bjørkemålerfiske:
 4. Ser veldig bra ut den pakken der! Størrelsen på sensor har litt å si, ja. Det går både på dybdeskarphet, lysfølsomhet, og en litt udefinerbar estetisk kvalitet. Sensoren i GH3 er vel en såkalt micro 4/3, som er halvparten så stor som en fullformatsensor. Sensoren på 60d er midt i mellom de to, eller litt nærmere fullformat, og den sensorstørrelsen kalles APS-C, eller Super 35. Litt av en begrepsjungel i dette gamet, nesten like ille som fluefiske:) Men det betyr egentlig ikke allverden, man får lekre bilder, altså, og du kan absolutt få det filmpreget du er ute etter med GH3. Det finns forøvrig adaptre som gjør at man får et lignende uttrykk på Micro4/3 som på fullformat, f.eks.: https://www.bhphotovideo.com/c/product/1259765-REG/metabones_mb_spfd_m43_bm3_speed_booster_ultra_0_71x.html?c3api=2572%2C138045322040&gclid=Cj0KEQjwg47KBRDk7LSu4LTD8eEBEiQAO4O6r4tvXWwK_1ulMEEKWC-w0c18p9sYZv2uN88lCtSqLBsaAqsW8P8HAQ
 5. Gode tips fra Jan her! Et annet kamera som kan anbefales er Canon 60D eller 70D. De er ganske billige brukt nå, har fin videokvalitet, og har overraskende bra værtetting, noe som er veldig kjekt når man filmer utendørs. Har filmet mye i regnvær med 60D. GH3 er et veldig bra kamera, ulempen er at sensoren er litt mindre enn på f.eks. Canon, Sony eller Nikon. Men det blir veldig bra resultat med det også. Mht optikk sverger jeg til gammel manuelloptikk fra 70- og 80-tallet, gjerne objektiver med fast brennvidde. De er små, har veldig smooth fokusring, og fås kjøpt for nesten null og niks på ebay. Som regel er de skarpe nok i massevis for filming (og vanlig foto, for den del). Gode merker er f.eks. Nikon/Nikkor, Pentax/Takumar, Olympus/Zuiko etc. Adapterringer til hvilket som helst systemkamera koster typisk rundt ti dollar, så det er ikke noe problem.
 6. Hei! Var på fiske- og filmetur med Rolf Nylinder for knappe to uker siden, og Rolf har laget en herlig film fra turen. Værsågod!
 7. Ja, dette mener jeg er fisk som tar fjærmyggpupper rett under/i vannskorpa (det er svært ofte det fisken vaker på når det ser sånn der ut, tidlig på sesongen). Sett på en liten buzzer på tynn fortom, fett inn fortomsspissen frem til et par desimeter fra flua, kast litt foran fisken, og beveg flua veldig sakte, gjerne med hand twist. Så er det bare å stirre på den flytende delen av fortommen. Når du ser bevegelse i fortommen gir du tilslag umiddelbart. Voila!
 8. Jepp. Verre er det egentlig ikke, etter min erfaring.
 9. Hei Markus, Trondheim er et flott utgangspunkt. Bodde i Trondheim i seks år, og fisket en del, mest vår og høst siden jeg var nordpå på sommeren. Var et par turer i skogsområdene rundt Trondheim, men der kreves det nok en del arbeid for å finne de virkelige godbitene. Et generelt tips er å snakke med folk som henger rundt der det selges fiskeutstyr. Da får man ofte bra tips. Selv fisket jeg hovedsaklig opp mot svenskegrensen da jeg bodde i Trondheim, og hele veien fra Rørostraktene til og med Namsskogan er det uante muligheter. Prøv deg frem med en blanding av karttjenester/flyfoto på nettet, nettsøk på "ørret + diverse stedsnavn", og krysspeil med geologiske kart. Da finner du gull før eller siden.
 10. Frihetsfølelsen man får av å være på fisketur og ta ting som det kommer. Setter egentlig den vel så høyt som selve fiskeopplevelsen.
 11. Etter min mening er det vanskelig å si noe universelt om dette med timing på tilslag. Det er og blir en "feeling"-greie. Og noen ganger har man som kjent overhodet ikke feeling;) Ved lange kast i store elver kan det være vanskelig å være rask nok. I en ikke ukjent elv i Troms er det for eksempel helt vanlig å måtte kaste opp mot 25 m og så mende mye i tillegg. Da må man naturlig nok slå til med all kraft, øyeblikkelig, ellers får man som regel ikke kontakt i det hele tatt. Blir en god del bomslag under sånne forhold. Og helt motsatt er det hvis man sightfisker etter storfisk på kloss hold i stille vann. Da er det nesten umulig å vente lenge nok, og et rolig stangløft holder i massevis. Trikset mitt da er å vente til jeg ser fortommen røre på seg. Og det kan være vanskelig nok når du ser alle detaljer som i et akvarium... Blir lett en del bom da og. De fleste tilslagssituasjoner er vel et sted mellom disse ytterpunktene timingmessig. Noen ganger kroker man alle fiskene som tar flua, noen ganger går det skeis. Og som flere her er inne på tror jeg at det har mye å si hvordan fisken tar flua. Enkelte dager er det nesten umulig å bomme på tilslaget, og fisken kroker nærmest seg selv, gjerne dypt. Andre dager virker det som om de fleste fiskene bare dytter i flua.
 12. Prøver å reise så lett som mulig, og de siste to sesongene har jeg bare hatt én flueboks i fiskeveska, sesongen gjennom. Det er riktignok en svær tørrrflueboks med masse rom og et utall fluer, men én boks holder i massevis for meg (tørrfluer, klekkere og pupper/buzzere). I tillegg har jeg et par zip-lock-poser med "dirty tricks" (én pose med div pheasant tail- og hareørenymfer, og én pose med et par Wolly Bugger, noen muddlere og to Mickey Finn). Får jeg ikke noe da, så står det ikke på redskapen.
 13. Nydelig flue, tviler ikke på at den fisker! Selv bruker jeg Ismopuppan mye under samme forhold, og den funker også veldig bra (kjøper mine fra Ismo selv).
×
×
 • Create New...