Gå til innhold

MartinS

Members
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av MartinS

  1. Enkel og nydelig flue Eirik! Hvordan chenille er det du bruker der? Fikk det ikke med meg i filmen.
  2. MartinS

    ORVIS RODS

    Hei! Jeg gjorde et røverkjøp her om dagen. Fikk tak i en Orvis Hydros 9' #4 Tip-flex til en billig penge. Har noen erfaring med denne? Noen som har klumpvekt å anbefale? Andre tips? Den vil bli brukt til variert tørrfluefiske.
  3. MartinS

    Atomsilda

    Utrolig fine fluer! Inspirerende
  4. MartinS

    Gummibein

    Jeg synes Fyggi fungerer meget bra til sjøørret. Men den høres det vel ut som du allerede har prøvd så? :-)
  5. Bruker nesten bare en type flue ja. Noen ganger har vel et fluebytte noe for seg, men veldig sjelden. Dette er såklart bare min erfaring. Og som med Atle, blir fluebindinga kun en hobby! Men jaggu er det moro å få en flott sjøørret på en perfekt selvbundet reke eller fiskeimitasjon, misforstå meg rett! :-) Men det blir litt for søkt å si at fordi man har fått fisk på loppe i et område man kanskje ikke skulle tro det er lopper, så betyr det er at det finnes lopper der. Og igjen, poenget mitt er ikke hvor det finnes lopper eller ikke..det har jeg lite peiling på.
  6. At man får sjøørret på tangloppe på steder med gjørmebunn betyr vel ikke at det nødvendigvis finnes tanglopper der(mulig de finnes der, ikke det som er poenget mitt) Sjøørreten er langt ifra kresen, og den vurderer ikke i farta om fluene våre er en tangloppe eller en liten reke. I allefall sjeldent. Dessuten er vel så og si alle loppefluer vi sjøørretfiskere bruker egentlig for store til å kunne riktig imitere en tangloppe. Poenget mitt er uansett - sjøørreten er ikke kresen, og flua har som regel ikke en dritt å si.
  7. Du veit du er fluefisker når du tråler gjennom Instagram, og de eneste bildene som får deg til å stoppe opp er et bilde av en nydelig ørret eller en bra proporsjonert flue.
  8. Etter flere heller mislykkede turer etter brunørreten (grunnet uflaks, feil vær, vind..ja dere kjenner vel til det) bestemte jeg meg igår for å prøve sjørreten. Dette viste seg å være et lurt valg. Grunnet at jeg er bosatt i Halden, var veien til Sverige kort og valget enkelt. Vi dro på en plass som er langt ut i skjærgården med salt vann, god strøm i vannet og god tilgang på sild for fisken. Vi kom til fiskeplassen ca 20.30, av erfaring vi tenkte at vi var for tidlig ute. Vi var absolutt ikke for tidlig ute, på 2 kastet fikk kompisen min er smellfeit, jeg gjentar; smellfeit!, ørret på 1,7 kg. Fantastisk kondisjon. De neste 2-3 timene hadde vi et fantastisk fiske. Personlig har jeg aldri vært borti så mye stor fisk på en tur før. Kompisen min endte opp med den nevnte fisken på 1,7, 2 fisk på rundt 1 kg og en mindre på ca 0,5. I tillegg til mange hugg, mistede fisk osv. Han brukte en hvit og oransje jiggy. Personlig var fluevalget mitt en vaskebjørn #6, og jeg fant fort ut at den fungerte utmerket. Fisket den vel og merke ikke slik den etter boka skal fiskes, men jeg dro den så raskt jeg kunne høyt i vannlaga. Dette fant jeg fort ut at fungerte. Jeg fikk først en SØ på 44 cm, fantastisk fisk som ble sluppet pent ut igjen!!(se bildet) Etter at denne var landet gikk jeg litt lenger bort, og utenfor et skjær tenkte jeg "der må det ta". På første kastet kjentes det ut som flua mi ble voldtatt, men den satt ikke. Plogen kom etter flua og tok igjen, men ville ikke sitte denne gangen heller. Den ploget fortsatt etter helt inn til land, før den gjorde en sinnsyk "vælving" helt ved beina mine..det var nok drømmefisken som glapp. Jeg fortsatte å fiske på denne konsentrerte, men tydeligvis fantasiske plassen. Rundt det samme området var jeg i kontakt med over 10 fisk, og alle i underkant av kiloen og oppover. Problemet er at jeg ikke fikk de ordentlig til å sitte (må revurdere krokvalget). Jeg fikk to på land, de var begge på kiloen..og som de andre helt utrolig feite og spreke! Fisket gav seg når sola forsvant helt over horisonten, rundt kl 23, da vi egentlig trodde fisket skulle ta seg opp! Dette var uansett en fantastisk tur, det er så deilig å fiske i sjøen på en nydelig sommerkveld..synd jeg gjør det så sjeldent bare! Så kom dere ut! Tight lines, Martin
  9. MartinS

    Bohuslan

    Noen som har fått noe nedover de siste dagene? Fortsatt glassål? Tar en tur nedover mot grebbestad imorgen!
  10. MartinS

    Biots

    Forresten så surrer jeg litt med forskjellen på quill og biot. Hva er forskjellen, og hva er best til kropp? Har kjøpt goose biots på eBay, men fibrene er så korte og dermed vanskelig å få til en kropp av.
  11. MartinS

    Biots

    Hei! Kan noen gi meg tips om hvor jeg kan få kjøpt biots ? Skal brukes til døgnflue og nymfekropper, altså vanlig bruk Har tittet litt på eBay for å finne noe til studentpris, men har slitt litt med å finne noe som ser ålreit ut. Så kom gjerne med tips!
  12. Prøvd med på en foam longleg idag. Første gang jeg binder den med foam. Noen tips? [attachimg=1]
  13. Streaking Caddis hadde jeg gått for! Ikke mange ørreter som klarer og motstå den..
  14. Hørte rykter om den der, Atle! Sinnsyk fisk! Gratulerer Veldig morsomt å vite at det finnes slike prakteksemplar nærområdet. Det er jo de der vi drømmer om hele vinteren!
  15. Stemmer det Atle! Det var rart. Det var jo faktisk ganske mye fisk der. Virka dog som de fulgte med tidevannet ut. Så spørs om du var der på riktig tidspunkt. Fin plass var det i allefall! Takk for det! Neste gang sitter den
  16. 1.april i Sverige er jo religion Måtte ta en tur nedover. Turen gikk nedover til Fjellbacka-området. Første plassen vi prøvde ble det ingen fangst, mye folk. Etter litt tenking; husket vi en plass som har gitt fangster før på vanskelige forhold. Der fant vi fisk. Det ble totalt fire vakre ørreter. Den største på 1,3. De var overraskende friske i fighten! Mistet mange, løse i kjeften. Morsomt med fisk på første turen i allefall, nå er vi i gang!
  17. Takk for tips Bjorni! Noen som har info om hvordan man enklest kommer seg til Sjåvatn? Tenker da å campe i nordenden, der elva kommer inn. Håper noen kan hjelpe meg
  18. Hei! Er det noen her som har kjennskap til Sjåvatn v. Notodden? Har hørt noen løse rykter om gode fangster, men skulle gjerne hatt litt mer håndfast. Skal på tur til uka med to kamerater. Vi skal ligge i telt. Sjåvatn er et av alternativene vi vurderer. Håper noen vet noe om dette vannet! Svar gjerne på PM. Takk
  19. Elva du snakker om er Tistaelva. Den kommer fra et veldig stort ferskvann som heter Femsjøen. Som er en del av Haldenvassdraget. I denne elva er det laks. Det kultiveres mye i denne elva, og den er på vei opp som lakseelv. Det blir hvert år tatt en del laks der. Ellers er det en del abbor, årbuk og sikkert en del andre arter der.
×
×
  • Opprett ny...