Jump to content

Tom Aage Aarnes

Members
 • Content Count

  452
 • Joined

 • Last visited

About Tom Aage Aarnes

 • Rank
  Ivrig

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tom Aage Aarnes

  Liner

  Hva slags stang har du prøvd smallstream på? Jeg er ute etter en line til min Hydros 843 midflex, men er usikker på om jeg skal gå for #3 eller #4. Har vært i kontakt med Mike Barrio angående klumpvekter, og der er slik at dersom linene har kortere klump enn 30 fot, veier klumpen i Henhold til AFFTA. Dersom linene har lengre klump, f. eks Mallard, veier linene i henhold til AFFTA klassifisering ved 30 fot.
 2. Får du disse i så lette klasser? Det høres spennede ut:)
 3. Hva slags stang har du brukt den på? SBT er ei forholdvis lett line i forhold til f.eks Presentation, en hel klasse forskjell faktisk. Jeg bruker nevnte line mye i #4 til #6, og da en lineklasse over stanga... Hvis du har prøvd den på en sekser uten hell, så har du uansett ikke belastet stanga spesielt mye... Prøv den på en femmer, Kan tenke meg å kjøpe, men da må det bli billigere:)
 4. Er du interessert i å bytte Evotec mot Presentation, Experience eller SBT i samme klasse? Alle linene er dønn strøkne og minimalt brukt.
 5. I tillegg har den veldig tynn runningline som gjør at den vingler veldig ved overheng (synes nå jeg da). SA SBT er min favoritt når jeg har liten plass...
 6. Har brukt den grønne danske varianten i fire sesonger, og den er kurant. Hvis en skal sette inn kjegler ved å borre hull ville jeg iallefall sørget for at det ble helt tett. Blir bare rør hvis kurven fyller seg med vann når en er utvada dypt. Foretrekker å ha litt vann i bunnen av bøtte slik at lina holder seg våt, blir det for mye vann er det ikke noe særlig..
 7. Fluorflex+ på guidespoler 3x- 6x til brunørret, samt SA FC 4x og Greys FC 1x til sjøørret. Sistnevnte er meget billig og jeg har kun hatt gode erfaringer med denne. Edit: Greys FC 1.5X
 8. Helt enig med deg der Marius. Tenkte selv over det her om dagen, at halvaksjonsstanga mi dempet slaget/ vinglinga i stanga mye bedre enn helios tipflex da jeg hadde mye overheng med et typisk korklumpsnøre...
 9. Støtter Torgrimsen. Har gjort det samme på et Wulff TT #4 der 2mm av coatingen hadde skallet av. Det har holdt i to år og er fortsatt mykt og fint.
 10. Hei. Har et strøkent Wulff Triangle taper.
 11. Uansett om han skal fiske elv eller stillevann, ville jeg aldri ha kjøpt en normalt klassifisert femmer som stang til utelukkende streamerfiske. Sekser uten tvil her i gården. Tunge store fluer går endel lettere med en sekser, men som Pål sier vil en sjuer gjøre jobben ennå mer uanstrengt. Så spørs det om man vil prioritere uanstrengte kast med grov redskap, eller vektlegge mindre plask og sneakier fiske.
 12. Hei Ruffen. Jeg vet en del om dette. Jeg jobber på institutt for natur- helse og miljøvernfag ved Høgskolen i Sørøst- Norge i Bø i Telemark, og vi kjører endel kvikksølvanalyser på ferskvannsfisk. Vi har to doktorgradsavhandlinger gående på dette. For meg er ikke dette noe nytt, jeg har selv sett eksempler på abbor <100g som er over kostholdsrådgrensa. Jeg tok en brunørret på isen i 2011 som hadde 3.5mg mteylkvikksølv pr kg kjøtt. Når det er sagt, så er det det fisken typisk naturlig brune (humøse) skogsvannene som er utsatt, og da særlig større fisk, men også mindre rovfisk (eks Krøkle).
 13. Skjønner jeg godt. Jeg betalte selv blodpris sett ift en sort DryFly, men jeg kjenner varmen brer seg i kroppen hver gang jeg tar den frem av etuiet:)
 14. Ikke bra.Mange nye norske intermediateliner som lanseres for tiden; Zalt, Camo pro, Arctic Silver og den nye Eikrelina med fast int i fronten og slow i resten av snøret. Valgets kvaler er vanskelige, jeg er i utgangspunktet veldig fornøyd med ridge clear som jeg bruker mest, men er altid på utkikk etter noe bedre. Rio har jo camolux og mainstream intermediate som jeg ikke har prøvd, heller ikke prøvd snowbee sin glassline ei heller Greys platinum. Triangle taper saltwater intermediate er jeg også nysgjerrig på. Så spørs det om gresset er noe grønnere på den andre siden...
×
×
 • Create New...