Jump to content

Øyvind S

Medlem NFF - 2017
 • Content Count

  258
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Øyvind S last won the day on July 6 2016

Øyvind S had the most liked content!

About Øyvind S

 • Rank
  Ivrig

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Denne virksomheten er et hån mot de frivillige ildsjelene! Slik jeg har forstått det er OFA organisert slik at det delegeres ansvar til frivillige "Lagledere". Disse laglederne får ansvar for hvert sitt område/vann, og organiserer flere frivillige for å forvalte og kultivere dette området. Dette kan være uttestinger, eller uttynningsfiske. Tenk å ha vært lagleder for et område i 15-20 år, hvor man virkelig har lagt sjela si i arbeidet, og jobbet for gode fiskevann. Tenk å ha satt 30-40 stk 1-somrige ørreter med 3 års intervall i 15-20 år. Først da begynner de første du satt å bli gamle.
 2. Fikk et tips for å rette ut tvinn på lina en gang. Hvis man er i elv så kan man finne et parti som har en del strøm, klippe av flua. dra ut hele fluelina og la det "stå i strømmen" til det er rettet ut. Har ikke forsøkt dette men høres logisk ut. Husker heller ikke hvem som ga meg dette tipset, den ansvarlige må gjerne rope ut.
 3. mitt inntrykk er at danica trives i bekker og elver som renner igjennom store jordbruksområder. Har dratt litt høyere i slike elver overfor jordbruket, da har jeg sjeldent sett slike enorme mengder danica. Flere melder om fremgang og "spredning" av danica, kan det være at denne konkurrerer ut aurivillien? Vil tro at spiser det samme, og danican trenger trolig mye mer næring per individ kontra aurivilli. Usikker på om nymfene av disse artene lever i samme bunnforhold ?
 4. Kontakt guideline direkte, de har helt sikkert stangdel liggende. Koster 650 kr inkl. frakt. Kan også være at det kan dreie seg om en reklamasjonssak. De sender som regel veldig raskt og du har ny del innen få dager.
 5. Takk for tips. Snøret et surret tilbake på spolen sin, og vil ikke bli tatt ut igjen da det skal selges i toppstand. Ny-pris er 699 kr, ser ingen grunner til at snøret skal gå ned mer enn 200 kr i pris for å ha blitt prøvekastet i ei elv i 20 minutter. Prisen er fast.
 6. Sånn er fluefiske, kanskje man treffer bedre neste tur
 7. Usikker på onrådet du skal på. Men på den høyden på denne tiden av året kan du regne med mygg og vårfluer. I tillegg ville jeg ha hatt med døgnfluer, stankelbein og bibo (russeflua). Aktuelle imitasjoner: Vårflue: streaking caddis krok 10-14 (fisker godt både stripende på overflaten, under overflaten og liggende i ro på overflaten. Også fenomenal blindfiskeflue på denne tiden når det ikke vaker eller du ikke vet hva de tar. Mygg: cdc-myggen krok 16 og 18. Fiskes i ro på overflaten. Døgnfluer: parachute døgnflue krok 12-16. Fiskes i ro på overflaten. Stankelbein: daddy long legs, fiskes i
×
×
 • Create New...