Jump to content

Øyvind S

Medlem NFF - 2017
 • Posts

  258
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Øyvind S

 1. Denne virksomheten er et hån mot de frivillige ildsjelene! Slik jeg har forstått det er OFA organisert slik at det delegeres ansvar til frivillige "Lagledere". Disse laglederne får ansvar for hvert sitt område/vann, og organiserer flere frivillige for å forvalte og kultivere dette området. Dette kan være uttestinger, eller uttynningsfiske. Tenk å ha vært lagleder for et område i 15-20 år, hvor man virkelig har lagt sjela si i arbeidet, og jobbet for gode fiskevann. Tenk å ha satt 30-40 stk 1-somrige ørreter med 3 års intervall i 15-20 år. Først da begynner de første du satt å bli gamle. Tenk å ha ventet så mange år på at vannet skal ha den balansen som man drømte om. Kanskje disse 200-300 ørretene fra forskjellige årskull ligger akkurat på balansepunktet for hvor mye økosystemet tåler. Plutselig kommer ditt eget styre og pumper 2000 ørreter i vannet. Det er game over. Bare å glemme hele greia. Kanskje du får en ny mulighet i ditt neste liv. For å ikke tenke på de som har bedrevet den evige kampen med uttynningsfiske, og kanskje endelig begynt å nærme seg en snittvekt på 300 gram. Dette arbeidet er et voldsomt slit. Plutselig kommer ditt eter styre og pumper 4000 ørreter i vannet. Å sette fisk i et vann der fisken allerede naturlig reproduserer seg er galskap. Dette er ikke hensikten med settefisk. Dette kan også være lovstridig. Settefisk er ment for vassdrag som ikke klarer å reprodusere på en bærekraftig måte, eventuelt vassdrag som har fått sin reproduksjon svekket som følge av menneskelige inngrep (f.eks vannkraft). Eneste måten å redde dette på er å få fisket ut all denne fisken umiddelbart. Det kan regnes som en usannsynlig oppgave. Den enorme økningen med biomasse vil fullstendig velte økosystemet i vannet. Næringstilgangen vil bare bli mindre og mindre. Fisken vil bli slank, samtidig som bunndyr, insektsliv og plankton vil nedbeitet. Tettheten av disse vil ikke ta seg opp igjen før tettheten med fisk er minsket igjen. La oss si at en ørret kan leve i 20-30 år. Da kan man håpe at det ikke gjøres noen utsettinger i disse vannene de neste 20-30 årene, så kan man begynne på nytt igjen da. Med mindre noen tar ansvar og fisker ut den overflødige fisken. De frivillige ildsjelene i OFA har mottatt et nakkeskudd, fra sitt eget styre.
 2. Fikk et tips for å rette ut tvinn på lina en gang. Hvis man er i elv så kan man finne et parti som har en del strøm, klippe av flua. dra ut hele fluelina og la det "stå i strømmen" til det er rettet ut. Har ikke forsøkt dette men høres logisk ut. Husker heller ikke hvem som ga meg dette tipset, den ansvarlige må gjerne rope ut.
 3. mitt inntrykk er at danica trives i bekker og elver som renner igjennom store jordbruksområder. Har dratt litt høyere i slike elver overfor jordbruket, da har jeg sjeldent sett slike enorme mengder danica. Flere melder om fremgang og "spredning" av danica, kan det være at denne konkurrerer ut aurivillien? Vil tro at spiser det samme, og danican trenger trolig mye mer næring per individ kontra aurivilli. Usikker på om nymfene av disse artene lever i samme bunnforhold ?
 4. Kontakt guideline direkte, de har helt sikkert stangdel liggende. Koster 650 kr inkl. frakt. Kan også være at det kan dreie seg om en reklamasjonssak. De sender som regel veldig raskt og du har ny del innen få dager. http://www.guideline.no/no/GARANTI/
 5. Takk for tips. Snøret et surret tilbake på spolen sin, og vil ikke bli tatt ut igjen da det skal selges i toppstand. Ny-pris er 699 kr, ser ingen grunner til at snøret skal gå ned mer enn 200 kr i pris for å ha blitt prøvekastet i ei elv i 20 minutter. Prisen er fast.
 6. Sånn er fluefiske, kanskje man treffer bedre neste tur
 7. Usikker på onrådet du skal på. Men på den høyden på denne tiden av året kan du regne med mygg og vårfluer. I tillegg ville jeg ha hatt med døgnfluer, stankelbein og bibo (russeflua). Aktuelle imitasjoner: Vårflue: streaking caddis krok 10-14 (fisker godt både stripende på overflaten, under overflaten og liggende i ro på overflaten. Også fenomenal blindfiskeflue på denne tiden når det ikke vaker eller du ikke vet hva de tar. Mygg: cdc-myggen krok 16 og 18. Fiskes i ro på overflaten. Døgnfluer: parachute døgnflue krok 12-16. Fiskes i ro på overflaten. Stankelbein: daddy long legs, fiskes i ro på overflaten. Striping kan også trigge hugg. Bibio: russeflue imitasjon. Fiskes i ro på overflaten. Som nybegynner går det mye fluer så jeg ville ha hatt 10 av hver. Husk dryshaker! Lykke til!
 8. ja, absolutt. Ørret kan også gyte i stillevann.
 9. Slutten av Mai 2015. Heldigvis for dæ som hadd stang til salgs
 10. Dere har virkelig overgått dere selv denne gang. Hvor mye bedre kan det bli ? Venter allerede spent på del 2.
 11. En skikkelig stilig fisk Robban!
 12. Hvorfor stiller du spørsmål, hvis du ikke søker svar? Hvis de som svarer deg er "allvitere" og "synsere" og du ikke har lit til at det er hold i erfaringene de deler med deg, hvorfor spør du da om at folk skal dele sine erfaringer og meninger?
 13. Nei men da så, da får jeg bare være 100% misunnelig isteden.
 14. I misunnelse så tenker jeg at dere har nå nådd toppen og alt er snart ferdig. Her har jeg en måned igjen, og det beste foran meg. For å ikke glemme vulgata i større innsjøer som starter først om en måned.
 15. For meg virker det helt åpentbart at dette er et resultat av tung fysisk anstrengelse, utmattelse og stress på full mage. Ser det er diskutert over om dette overhodet skjer, ja det skjer som mange over her har bekreftet. Har sett dette på video også, men husker ikke hvilken. Flaks at dette finnes på video og mange andre har opplevd dette, hvis ikke burde du vel bevist dette med videokamera og andre målbare verktøy Tom. Uten dette ville det vel bare vært synsing?
 16. Langskudd i blinde! Ønsker å kjøpe en winston b2x 10 for klasse 4. Så den var lagt ut på forumet for en god stund tilbake. Håper den nye eiern har gått lei og ønsker å selge den. Send en PM da vel
×
×
 • Create New...