Jump to content

Feskbaill

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  146
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Feskbaill last won the day on February 19

Feskbaill had the most liked content!

About Feskbaill

Recent Profile Visitors

1270 profile views
 1. Feskbaill

  Stillevannsfiske 2019

  Bestilte en 3 pakk fra cutthroat leaders med litt forskjellig lengder på 2 av de og en nymfefortom der deler av fortomen er "hi-viz"tenkte jeg skulle teste før jeg eventuelt begir meg ut på å lage selv. Testa på glass stanga og overrulling av fortom var meget bra selv med laaaaang tippet, men det som overraska meg mest er hvor dønn rolige nedlegga blir og jeg må innrømme at jeg trodde den skulle vises veldig godt i vannflata, men synes det er liten forskjell fra vanlig mono fortom. Gleder meg til å fiske mer med disse.
 2. Feskbaill

  Den årlige Fiskeuka

  i år blir fiskeuka litt som mange av dere beskriver, en mix av kjent og kjært og nytt og spennende, har lagt en plan som innebærer bellyfiske i stillevann på grandisklekking har truffet kun en gang tidligere men i år reiser vi på samme tid som året vi traff:) også blir det elv med harr og ørret samt en ren ørret elv. Så 3-4 steder med ikke så altfor mye kjøring i mellom hvert enkelt sted. ellers så har jeg fisket mye storsei opp igjennom åra da jeg kommer fra ett område der det er lett tilgjengelig,men aldri på fluestang. Kan tenke meg at det er rimelig heftig ja, kanskje vurdere litt tungt skyts til uka i hjemlige trakter?
 3. Feskbaill

  Stillevannsfiske 2019

  Var en tur ute i går og da var det liv plutselig liv å spore. Vindstille, varmt og vakende fisk. De fleste vaka langt utenfor kastehold på en grunne som ligger midt uti vannet, men ett og annet vak langs land også, prøvde en del standard myggfluer men nada action. Byttet til ei flue som nesten må kunne kalles spent mygg, da fikk jeg ett par takes, Men med tilslag raskere og hardere en min egen skygge så ble det bom selvfølgelig, greit rusten på den fronten altså. Men ut å prøve igjen i til helgen. PS: hadde første prøvetur med flettet fortom, det ga definitivt mersmak!
 4. Feskbaill

  Stillevannsfiske 2019

  Gikk rett før helgen, helt isfritt siden lørdag.
 5. Feskbaill

  Stillevannsfiske 2019

  Ikke helt klok på dette med tidlig fiske og myggklekkinger. Var oppe i ett vann som på denne tiden i fjor vaka overalt på kvelden, tilsynelatende relativt like forhold, noe varmere i år enn i fjor, men det virka rotenonbehandlet. Spørsmålet da er når på døgnet og hvilke temperaturer/værforhold er bra nå?
 6. Feskbaill

  Sjøørretfiske i sjøen

  Har hatt noen veldig fine SØ turer de siste 2 ukene, var så heldig å få info om noen grom plasser i indre fjord og har testet litt rundt omkring og knekt noen koder. Den ene plassen er en plass jeg så langt ikke har sett en eneste fisker bortsett fra vedkommende som fortalte meg om den. Plassen er ett lite skjær med mudder/tang og blåskjell i buktene som går på vær side. Første turen der var det helt dødt før det nærmet seg skumring og vannet var på det høyeste. Da smalt det først på en kilosfisk som føyk alle veier. Turen var sånn sett berget. Bestemte meg for å ta en halvtime til, men det tok bare ett par kast til før det smalt på en som var mye større, den plaska vilt i overflata før den begynte å dra line tungt utover mot marbakken, tok tid å få den inn da håven lå igjen på land, men klarte å få fatt på den å lettelsen var stor når PB på 2,2 og 56cm var landet. Vært på samme plass og ett par andre plasser i området og fått jevnt med fisk på vær tur, med flere fisker over kiloen. Samtlige har tatt vaskebjørn selv om jeg har fisket en del med jiggy og CDC reker også. Plassene skal også ha veldig godt havabborfiske når den tiden kommer så det blir å satse litt på det når sommern kommer
 7. Feskbaill

  Hva har du kjøpt i dag?

  Riktig nok på fredag, men kjøpte den nye simms freestone vadepakka, var lei av å lappe vision ikon buksa som lakk i annenhver søm og skoa som har krympa siden de ble kjøpt, så nå gledes det til å teste i sjøen i morra. slang på ett nytt C&F magnetfeste til håven også. Alltid deilig med litt nytt stæsh
 8. Feskbaill

  Hva lærte du i sesong 2018

  Dette med innbilt behov kan jeg kjenne meg godt igjen i, blir litt sånn om man har kjøpt seg en ny stang så er det liksom aldri noen av snellene man har fra før som passer, selv om man har riktig størrelse osv, den må jo også passe designmessig, samt at man helt sikkert trenger en ny line også, og å bytte liner mellom snellene blir jo bare unødvendig ekstra jobb...
 9. Feskbaill

  Sjøørretfiske i sjøen

  Ble tur i god været i dag, 40 årslag i går og form deretter, men klarte å karre meg ut i til sjøen likevel. lavvann og blikkstille, var steindødt i de 2 første timene før det var fisk som begynte å vake. Tror Jeg klarte å skremme fisken med å kaste for nært da vakinga ga seg, så var det dødt i en halvtime til, vurderte å gi meg, bytta til vaskebjørn og da satt det 2 fisk på 2 kast.
 10. Feskbaill

  Hva har du kjøpt i dag?

  Skal ikke kimse av det Bushman, På en av Rena turene i fjor ble det en hel del fisking i badeshorts å sandaler, Var rundt 16 grader i vannet og 33 i lufta i stekende sol. Så forventer å se guideline bade/vade shorts innen få år, Fiska litt i Italia i høst også, og der var det perfekt med badeshorts og sandaler, faktisk sykt digg og loffe langs grunne krystallklare elver uten å dra på 10 kilo vadeutstyr.
 11. Feskbaill

  Sjøørretfiske i sjøen

  Fikk montert opp SØ stanga igjen etter at jeg knakk en stangdel på sist tur. ble en liten tur etter jobb, ganske farget vann og akkurat passe med vind, litt solgløtt innimellom og 6 plussgrader. Deilig! Ble 2 små samt noen lugg av noe som kjentes større ut,samtlige helt inn mot land og på lazer shrimp. Blir ny tur på fredag!
 12. Feskbaill

  Hva har du kjøpt i dag?

  fiskekortet er vel ikke til en av elvene som fiskes i på filmen vel? Jeg har fått spikra 4 dager i vangrøfta i alle fall, blir gøy å prøve ny elv i sommer!
 13. Feskbaill

  Ikke på min fortom - 2019

  Arti tråd dette. Få fluer som er bannlyst fra min fortom, jeg har prøvd forferdelig mye rart siden jeg starta med fluefiske men det siste året ble antallet forskjellig fluer redusert en god del. Kommer til å fortsette med det, når det kommer til fiske under vann så sitter jeg igjen med svart og grønn woolybugger, hareørenymfe og prince nymfe. Har prøvd libellenymfa en hel del på turer uten vak uten hell for så å bytte til Wooly bugger å fått fast fisk. Så den blir pensjonert i år sammen med griffits gnatt som har vært med fra start men aldri gitt fisk selv med mange forsøk.
 14. Feskbaill

  Eikre, vision og Hardy

  Eikre facile 7,2 #2 600kr Vision Glassic 7,4 #3. 700kr Hardy flyweight snelle klasse 2/3 1100kr Bytte og Evt mellomlegg for saltvannsstang i klasse 6 er også intressant.
 15. Feskbaill

  Hva har du kjøpt i dag?

  Da ble det ny stang, Scott f2 723/4. Sikla på denne i laaang tid. Eneste aberet er at ventetida på å komme i gang med årets sesong plutselig kjentes mye lengre. Noen som har tilsvarende å vet hva slags line som kan funke?
×