Jump to content

Feskbaill

Medlem NFF - 2017
 • Posts

  166
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Feskbaill

 1. Viktig med lyd, skulle gjerne likt å hørt
 2. Var ute i går selv, fiska fra tidlig morgen til utpå ettermiddagen, ikke så mye som ett napp, fiska på mange forskjellige steder og forskjellige biotoper, men steindødt med unntak av en 2+ som hoppa 3 suksessive hopp cirka 5 meter fra der jeg sto, nesten som den bare skulle gni det inn at det ble blanking...
 3. Hehe, ja enige i det, helt til den låser seg på en bra fisk. I ferskvann er det helt klart pynt og bruker stort sett enkle click&pawl sneller som er så og si vedlikeholdsfri. Men i saltvann så er tiden inne for å finne noe som ikke ruster ihjel. Får se på de liquid snellene.
 4. Det var plana det, men igår når jeg gikk over utstyret så hadde sjøsnella rusta dønn fast, gikk med halve kvelden på å få åpna den og rengjort, ikke ble det 100% heller, så spørs om det må gjøres noe innkjøp, denne gangen blir det snelle med tett bremsehus i alle fall. Tips til tett snelle til overkommelig pris mottas med takk.
 5. Denne er genial ja, henger den lett tilgjengelig på slingpacken og tippetrester,sneiper og diverse småsøppel går rett i denne
 6. Var ute i skauen i går, uten temp måler vel å merke, da den lå igjen i feil sekk. Ikke aktuelt med tørt fiske der jeg var i går i alle fall. sjekket noen vann og en liten elv som normalt har godt fiske, men ikke ett eneste vak å se. Fikk lurt en på nymfe nedenfor fossen i elva. Blir nok sjøen dersom det blir mer fiske de nærmeste dagene.
 7. Lite vann kanskje? Var å fiska glassklar elv på fredag og der sto fisken å stura i kulpene. Tok ikke nymfer eller noen ting selv om det var bra spinnerfall på kvelden.
 8. Kult Rolv. Morro med asp, ikke fått noen svære enda, men burde ha fisket mer etter disse.
 9. Den hadde jeg klart å glemme igjen hjemme. Får prøve den neste gang. og angående fortom som synker, på helt flatt vann så er det vel en ulempe med fortom som flyter og lager støy på vannet? Eller er det ikke så farlig?
 10. Var å fiska i natt, og det var masse svømmepupper og stripende vårfluer som ble tatt, stillestående vann i elva, helt blankt og vindstille. Så stor ørret som kom plogende etter fluene på 30 cm vann langs land. Hadde ett take uten å få korka fisken. Problem: fiska med devil bug først og den stripa fint uten å bli dratt under overflaten, men så prøvde jeg en elk haie Caddis, den ble hele tiden dratt under vann. Noen tips for å få den til å holde seg oppe stripende? Den var godt fettet inn og helt tørr enda så havnet den under etter 2 trekk.
 11. Feskbaill

  Tåke

  Fungerer i alle fall fint med streamer i tåke. Hatt bra streamerfiske nettopp fordi tørrfisket har vært elendig.
 12. Her var det lite innlegg så langt selv om Elvesesongen er i god gang flere steder. hadde en tur oppi hedmarken helgen som var, der var det nok litt tidlig enda og det var dårlig med klekkinger og vakende fisk, så derimot mye fisk og løsningen ble som så ofte før å slenge på en wooly bugger, ei flue som aldri svikter. Sightfishing med streamer er i alle fall sterkt undervurdert ble 2 fisk rundt kilon pluss ett par på 700 GR
 13. Nja, kan være noe vespertina på ettermiddag også, var oppi Romeriksåsen på søndag og da klekka det sporadisk mellom 1700-1800 uten at det ble noe voldsomt fiske for min del. Ble 3 fine på kompisen og blanking på meg.
 14. Fisker du harr er superpuppa helt overlegen. Tar faktisk ørret også
 15. Gikk på en smell i går, skulle ha tippet tender lomma til simms og en ny line, hadde ikke lomma men ble den nye dynamic Lina til SA og sammenleggbar håv fra mclean som jeg har sikla på lenge.
 16. Vært i åsen og teltet i helgen, prøvde bellyn i storøyungen, det var magisk på fredagen da det var pent vær. vaka bra på mygg men fikk ikke fisken til å ta tørt, prøvde lenge og vel før jeg ga den ene buzzern jeg hadde i boksen en sjangse. Ikke har jeg peiling på buzzer fiske, men klina til med en stor dyret og buzzern i krokbøyen. Da ble det 2 kjappe fisk der den siste røyk knuta på buzzern, så da var den borte og jeg mista litt troa på å få fisk uten den. Så sporadiske Marginata før jeg pakka sammen å dro hjem. Må få tatt med meg flere buzzere på neste tur!
 17. Ikke alle bommene i RFA sitt område er åpne, gjerdrum er åpent hele veien, holter også mener jeg. Men bommen fra tollevstjern og inn mot bjertnessjøen var stengt i går i alle fall. Så da ble det fiske i tollevstjern på kvelden. Kompisen fikk 3 200-300 grams fisker men det var større fisk som gikk og plukka mygg også. Selv ble det blanking. Vanskelig det der myggfisket altså..
 18. Bestilte en 3 pakk fra cutthroat leaders med litt forskjellig lengder på 2 av de og en nymfefortom der deler av fortomen er "hi-viz"tenkte jeg skulle teste før jeg eventuelt begir meg ut på å lage selv. Testa på glass stanga og overrulling av fortom var meget bra selv med laaaaang tippet, men det som overraska meg mest er hvor dønn rolige nedlegga blir og jeg må innrømme at jeg trodde den skulle vises veldig godt i vannflata, men synes det er liten forskjell fra vanlig mono fortom. Gleder meg til å fiske mer med disse.
 19. i år blir fiskeuka litt som mange av dere beskriver, en mix av kjent og kjært og nytt og spennende, har lagt en plan som innebærer bellyfiske i stillevann på grandisklekking har truffet kun en gang tidligere men i år reiser vi på samme tid som året vi traff:) også blir det elv med harr og ørret samt en ren ørret elv. Så 3-4 steder med ikke så altfor mye kjøring i mellom hvert enkelt sted. ellers så har jeg fisket mye storsei opp igjennom åra da jeg kommer fra ett område der det er lett tilgjengelig,men aldri på fluestang. Kan tenke meg at det er rimelig heftig ja, kanskje vurdere litt tungt skyts til uka i hjemlige trakter?
 20. Var en tur ute i går og da var det liv plutselig liv å spore. Vindstille, varmt og vakende fisk. De fleste vaka langt utenfor kastehold på en grunne som ligger midt uti vannet, men ett og annet vak langs land også, prøvde en del standard myggfluer men nada action. Byttet til ei flue som nesten må kunne kalles spent mygg, da fikk jeg ett par takes, Men med tilslag raskere og hardere en min egen skygge så ble det bom selvfølgelig, greit rusten på den fronten altså. Men ut å prøve igjen i til helgen. PS: hadde første prøvetur med flettet fortom, det ga definitivt mersmak!
 21. Gikk rett før helgen, helt isfritt siden lørdag.
 22. Ikke helt klok på dette med tidlig fiske og myggklekkinger. Var oppe i ett vann som på denne tiden i fjor vaka overalt på kvelden, tilsynelatende relativt like forhold, noe varmere i år enn i fjor, men det virka rotenonbehandlet. Spørsmålet da er når på døgnet og hvilke temperaturer/værforhold er bra nå?
×
×
 • Create New...