Jump to content

EvenL

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by EvenL

 1. Nå vet ikke jeg hva du skal bruke det til... Men hvis du er som meg, å skal tette hull i de altfor dyre Simms vadebuksene, så fungerer det også med rødsprit (og sikkert mye annet...)
 2. EvenL

  Vision 2014

  Noen som har erfaringer med "Extreme"-stanga? Sikler litt på den!
 3. EvenL

  McLean håv

  Bestilte nylig en mclean håv i størrelse medium med gumminett fra en norsk nettside, men håven jeg mottok var størrelse L. Ser på Guideline sine hjemmesider at de ikke har håv i størrelse M blant sine produkter? Er litt usikker, men kan virke som om L har samme mål som den "gamle" M, og M har nå gått ut av produkjon... Dette er riktignok synsing fra min side.. Noen som vet?
 4. EvenL

  McLean håv

  Off-topic: Hvilken størrelse bør man ha på Mclean "short handle" - håven.. Er det S, M eller L som gjelder? Altså håv til variert fiske etter brunørret..
 5. Rufseklekkervariant over samme lest! Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 6. Ikke akkurat høyoppløst bilde.. Men her er en cdc klinkhamer med ribba' kalkun! Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 7. EvenL

  Renaelva 2013

  Kjapp rapport fra tidsrommet 9-11.juni 2013. Et vak observert i 1130-tiden på søndag 9.6, og en liten Rhodani-klekking ifm. regnskura som kom. Ingen vak på mandag og tirsdag, og sporadisk klekking med noen små vårfluer og døgnfluer som ikke ble identifisert. Mye vann (!) og måleren ved utløpet av Storsjøen viste 154 m3 og 8 grader i vannet... Er nok bare å smøre seg med tålmodighet..... Even
 8. Originalt sett så dubbet man ikke da dette bygde for mye samt at de sikkert var litt sparsomme på materialene på den tiden. Det ville også skapt større vekt foran slik at flua letter tipper, det var jo også derfor de bandt med en liten avstanden mellom krokøye og fremre hackle surring. Normalt sett så dubber heller ikke jeg under hackle, men på den jeg la ut for noen sider siden hadde jeg lagt ett svært tynt lag med CdC dubbing. Dette gjorde jeg egentlig litt ubevisst, men fant ut at det var lettere å få hackle til å ligge stabilt og der jeg ville at det skulle ligge. Så jeg kommer nok til
 9. Litt off-topic; Men på disse old-school fluene med "tradisjonelt" hackel... Dubber man over innfestingspunktet på hackelet og fremover slik at hackletet roterers rundt et lag med dubbing? Eller roterer man hackelet rundt selve krokstammen (bindetråden) uten at det er dubbet?? Regner med at dette er en smakssak, men hva blir penest/best?
 10. Var egentlig på jakt etter Hends 404, men var utsolgt i str jeg vår på jakt etter.. Skulle derfor gi disse et forsøk, men blir nok med denne gangen.. Og det er nok som du sier... Kombinasjonen med inntak av fludium og deretter kvalitetskontroll.. Har selv opplevd dette ved stikka flere ganger, men ser det sjelden før dagen derpå..Og da er det for sent! Men jeg selger ikke disse fluene heller!!
 11. For å blåse litt liv i denne "negative" tråden.. Kjøpte en slik boks i går, og opplevde det samme som allerede er beskrevet. Ei "glippe" i krokøyet, mellom krokøyet og selve krokskaftet. Det var også varierende størrelse på denne "glippen" blant krokene i esken, og noen av krokene må definitivt kunne føre til at fortomsknuten kan glippe ut. Det er snakk om tørrfluekrok, str 14. Skuffende!
 12. Takk for gode tips! Blir nok å prøve naturell i første omgang
 13. Ja, det var for så vidt labben jeg fortrinnsvis tenkte på. Men takk for svar
 14. God aften! Har prøvd meg med diverse søkeord, men fant ikke noe om dette. Spørsmålet er som følger; En kompis av meg har en harepels (hvit) liggende, og ryktene som har nådd meg er at deler av harelabben skal inneha svært god flyteevne.. Stemmer dette? Og hvordan egner slik pels seg til farging? Even
×
×
 • Create New...