Gå til innhold

Mvtfisk

Members
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

7 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Stangføring i bakslengen og dobbeltrekket er litt feil timet til hverandre?
  2. I og med at du allerede har backing på snella så skal jeg prøve og forklare deg litt. Videre oppå backingen skal du ha skyteline/skytesnøre. Disse finnes i mange varianter fra forskjellige produsenter. I hovedsak så er coatede skyteliner og monofilament skyteline. Ett coated skyteline ser ut som ett vanlig fluesnøre med nesten samme kjerne som backingen din. Utenpå denne kjernen er det gummi liknende coating. Monofilament skyteline er nesten lik som vanlig fiskenylon som man bruker på slukstenger. Dette skytesnøret er mere langkastende enn ett coated skytesnøret. Når det er sagt så er får man mye finere presentasjoner med ett coated skytesnøret. Etter at både backing og skytesnøret er på snella så skal du en skyteklump. Klumpen er det som utgjør kastevekten og igjen det som gjør at snøret skyter ut. Her finnes det ett hav av valgmuligheter. Du får skyteklumper i alle mulige slags fasonger og synkegrader. Jeg vil anbefale deg og starte med en ren flyt til og starte med. Videre så trenger du polyleader og fortom. Jeg vet det er mye greskt her for deg nå, men jeg vil råde deg til og ta både stang og snelle med til nærmeste butikk og få dem til og hjelpe deg med hva du skal handle. Kunne ha skrevet en halv roman om dette men det enkleste er om du tar deg turen til nærmeste fiskebutikk.
  3. Mvtfisk

    Loop Norge

    Nei og det hele topper seg liksom med hver historie man hører. Siste er at en fikk tilsendt en brukt evotec stang og snelle med tydelige riper på begge deler. Man blir så oppgitt over slikt.
  4. Mvtfisk

    Loop Norge

    Legger merke til at Loop Norge ikke eksisterer mere på facebook. Går vel ikke lange tiden før nettbutikken deres er historie heller. Når folk får brukte stenger og sneller når dem handler der så er det på tide avslutte tullet. Trur alle skal være glade for at det er nye folk som styrer Loop i Norge nå.
  5. Prisen og all info kommer offentlig ut 2juni. Planen er at enkelte butikker skal ha den inne for salg den første uken i juni.
  6. Hei. Jeg trenger hjelp med min Garmin Montana 650 gps. På mine andre gps`r så er fargene på alt av vann blå. Men på denne er den mere beige lignende. Litt vanskelig og se forskjell i fart osv. Noen som vet om man kan endre dette. Legger ved ett bilde så dere ser problemet.
  7. Artig og høre deg nevne andre produsenter nå også. Joda vekten på evotec 140 siiter relativt langt bak men jeg opplever den også som meget vel balansert i forhold til mange andre snører med ca like lang klump. Grunnen til at jeg trakk fram evotec 100 lina til sammenligning tidligere er at jeg vet du er en stor fan av disse linene. Som regel går jeg eikre fly evolo og evotec 100 lina og er klar for det meste føler jeg Nå sitter jeg bare og gleder meg til det nye opti V5 til loop skal dukke opp i postkassen så man testet denne med "store" streamere osv. har virkelig trua på dette snøret. Med vekten relativt langt forran og lange baktapering så trur jeg denne lina blir en artig line og leke med
  8. Nå har jeg brukt og testet en del vadere opp igjennom årene og det er Simms g3-g4 buksen som er mest robuste. Selv om ingen av disse buksene er en av mine favoritter som en allround vader så er det disse som aldri svikter. Ønsker du en billigere alternativ så har Vision kommet med en ny bukse. Vision Kura Ultra er ikke gore-tex vadere men skal tåle en del juling. Samtidig om du er tålmodig så vet jeg at Vision kommer med en bukse som er ment for kyst bruk enten på slutten av årets sesong eller til neste sesong.
  9. Kan du vennligst svare meg på noen spørsmål. Jeg bare lurer! ønsker overhodet ikke skape kvalme eller diskutere med deg! 1. Hva betegner du som overbelastning? Er 2-6 gr overbelastning for en stang? 2. La oss si at du får i oppgave av meg og finne ut hvilken snørevekt som passer best for min 10` #8 som jeg bruker til laksefiske. Kan hjelpe deg så mye at stanga i følge produsenten skal ha 21 gr snørevekt. Hvordan vil DU gå frem for og finne ut hva som passer til stangen? 3. La oss si at du nettopp har kjøpt en ny #7 stang. Du skal bruke den litt i sjøen og mest i elv etter laks og sjø-ørret! Anbefalt snørevekt er 18 gr. Går du direkte på ett snøre som er 18gr i og med det er nettopp det stang produsenten anbefaler eller velger du og prøve deg frem. 4, Vist du vil så kan du lese norske,svenske,danske og amerikanske fluefiskeforumer. Der vil du se at ganske mange velger snører som ofte er 2-3gr over det produsenten anbefaler! Hvorfor trur du de velger og gjøre dette? Om du tar deg tid til og svare meg så blir jeg litt glad. Utifra hva jeg kan skjønne så har du og jeg litt forskjellige syn. Her er jeg ute etter forskjellige erfaringer og ikke hva som er rett og galt. Tight lines.
  10. Her er jeg enig med deg. Du som "avtroppet" loop man vet like godt som meg at ingen av oss velger evotec 140 line forran evotec 100 line til vannkast/underhånds kast.
  11. For første så trur jeg vi skal alle lese den første posten en gang til og hva trådstarter spør om! For det første. Dette med DT liner er jeg enig er en meget nyttig måte og finne vekten til linen man skal ha samtidig som det er meget hjelpsomt når man ønsker og lære og kaste riktig. Men til det trådstarter lurer på så er jeg usikker på om dette er veien og gå utifra spørsmålet hannes i det første innlegget. 1337 trekker inn #5 cupen hvor folket bruker 9' stenger og i #7-8. Ja det er riktig at dem trenger kraftigere stenger der, men hvem pokker er det som står og kaster slik i en fiske situasjon da med en så lang arbeidsvei og kraftbruk.?Jeg kjenner ingen! Ingen av dem som deltar i konkuransekasting bruker heller det samme stang og snøre komboen til praktisk fiske. Tipset mitt fra starten av til trådstarter har vært og gå opp en klasse eller to (2-4 gr) for og få ladet opp stangen lettere når han ikke kan ha hele klumpen ute og bare kan kaste underhånds. Slik jeg forstår så er det snøretips han er ute etter til trange posisjoner og han ønsker ikke bruke klump! Jeg mener ikke han skal bruke ett snøre som er noen klasser over stangens aftm klasse dersom han skal kaste 20-30+ overhåndskast. Er vi enig her? Som sagt tidligere så velger jeg snører utifra hvor og hvordan jeg ønsker og fiske og ikke minst hva jeg fisker etter! Dette er mitt tips til trådstarter! Om noen er uenige med meg så er det egentlig bare bra. Det betyr bare at folk har forskjellige meninger og erfaringer. Så håper jeg for den kommende sesongen at jeg treffer flere likesinnede i det norges land som man kan ha dype menings utveklsinger med. tight lines!
  12. Mye konstruktivt her nå Men RGO: Du må jo ikke skrive slike ting . For det er vist lovpålagt at om stanga er merket med #7 så skal den ha en line i #7. Men takk for at du skrev dette Så håper jeg ikke stanga har knekt ved bruk av #8 og #9 line Sorry men jeg klarte ikke la være!!
  13. Jeg er enig med deg 1337 at man burde følge stangprodusentens anbefaling på linevekt. Men trådstarter er ute og fiske lettest mulig i trange posisjoner og ønsker en wf line. Skyt meg om jeg tar feil men om du kaster med ett wf snøre som er en eller to klasser over hva stanga egentlig skal ha (2-4 gr) så er det lettere i nettop slike situasjoner. Har du ett wf snøre med ca 10meter klump som er noen gr tyngere enn det du vanligvis ville fisket med så kan du kaste problemfritt selv om hele klumpen ikke er utenfor stangringene og når snøret har en lang baktapering. Det er ikke i alle situasjoner man kan ha hele klumpen utenfor ringene. Jeg er verken proff eller nybegynner, men jeg velger stort sett snører ut i fra hvor og hvordan jeg fisker. Men jeg regner med at både du og jeg og mange flere bruker snører som har den rette vekten for det meste
  14. Har selv hatt en Abel som ikke fungerte som den burde. samtidig registrerer jeg en del klager på ett annet norsk fluefiske forum hvor det er flere laksefiskere enn her inne.
  15. Så sent på sesongen er det en del vårfluer i Finnmark. Daddy longlegs, og mygg. Men anbefaler og ha med endel nymfer også
×
×
  • Opprett ny...