Gå til innhold

Svein

Members
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Svein

  1. Svein

    Tisleia

    Har fisket i denne elva noen ganger, og er stort sett skuffet. Det er langt mellom fin fisk. Mye smått, fjellfant sitt råd er jeg enig i. Start ved demningen å gå nedover.
  2. Er nok litt uenig der Tor, jeg har som jeg kansje har nevnt hatt årskort i Hemsila 2-3 år. Med dagens priser lar jeg det være i år og det gjør nok mine venner også. Så jeg tror nok interessekonflikter kan oppstå i bygder der samme modell som i Hemsila innføres. Jeg er i prinsippet i mot "natur" til høystbydende. Det er for mange negative sider ved det. Og det er de jeg har prøvd å avdekke i mine innlegg. Men samtidig vil jeg gi honør til dere for den jobben dere har gjort i Hemsila, og det er en fin elv med mange hyggelige fiskere. Både med og uten Sims. Og vi trenger flere profilerte elver og det vil nok den forvaltningen dere har utført bidra til. Flere dårlige elver vil nok kopiere modellen. Skal bli artig å følge utviklingen. Ps. Tor du skal ha honør for at du tør å stå for egne meninger tross at de kan provosere mange.
  3. Må si meg enig, de siste sidene av denne tråden var svært unødvendig. Men tilbake til saken, personlig synes jeg tråden er av interesse. Ikke grunnet Hemsila, men det faktum at det gjenspeiler holdningene til den type forvaltning av elver som Hemsila representerer og hvordan vi som privat personer liker utviklingen. Som Tor selv skriver til slutt er hans eneste formål å tjene penger inn til foreningen og at fremtiden kan være en form for begrenset kortsalg men da måtte man leie hytter hos grunneierne. Dette setter saken i et helt annet lys. Jeg har hatt den mistanken hele tiden, dere ønsker å lage en eksklusiv fiskeelv for de få. Og det har dere lykkes med, få fiskere, mindre fiskepress og samme omsetning. Men jeg skjønner at mange grunneiere som Hemsedal sport osv ser problemet. De lever av antall fiskere som legger igjen penger på lik linje som mange andre i bygda som lever av turisme uten selv å være grunneier. Det er bedre med 200 stk som legger igjen penger enn 10 stk fiskere. Der får du problemet ditt, elva er enn naturressurs for bygda ikke bare for grunneierne. Det er nettopp derfor Staten bør være aktive ved kjøp av store naturområder fra de private, de private har alt for mange ganger vist for stor grådighet. Grunneiere har et stort ansvar med forvaltning av naturressursene våre, husk det skal være en hvis tilgjenglighet for alle samfunnslag og hele bygda bør nyte bra av forvaltningene. Skal vi sikre bosetting i distriktene bør vi tenke større. Nå her ikke akkurat Hemsedal representativ her, dere tjener bra på turisme fra før, men for andre steder er dette viktig. Jeg gidder ikke å gjenta alt som ble skrevet av meg tidligere, men jeg håper alle ser de negative sidene med disse holdningene. Som sakt jeg er ikke i mot nye næringsveier i distriktet, jeg er av de som vil beholde distrikts Norge og synes vår distriktspolitikk stinker. Nå er vel du bonde selv Tor, så dette kjenner du sikker bra til. Jeg håper du ser poenget, men du besitter mye kunnskap angående forvaltning av denne typen ressurs som mange kunne lære av. Men jeg tror det er viktig å bygge opp en modell som gir hele bygda mer inntekt samtidig som tilgjengligheten opprettholdes sånn noenlunde. Noen vil sikker legge igjen mye penger, men andre vil ha med seg teltet sammen med familien og kose seg med det. Og slik bør det være. Ha en fortsatt fin påske.
  4. Børstemarken har kommet så prøv dette, ellers har du fått noen gode tips over, fikk selv på reke i helgen. Men Men jeg fikk 12 stk i Strømstad nå på nymfe.
  5. Fikk min egen fluestang når jeg var 13 år, hadde fisket mye før det men da kun med mark, er 36 nå og forsatt ivrig fluefisker. Denne hobbyen blir bare bedre og bedre. Når jeg startet ble vi sett på som raringer spesielt når vi bandt egne fluer.
  6. Jeg er enig i det siste du skriver Eirik angående Hemsila. Har selv hatt årskort i 2-3 år og sett utviklingen. Den er blitt hauset opp og det er kansje vanskelig å unngå en prisøkning for å redusere trykket. Et tak på antall fiskekort vil også muligens bli urettferdig. Det er riktig nok gjort slike innføringer på rypejakt med hell. Med at Tor ønsker å spre konseptet til andre steder blir bare for å provosere og er lite ønskelig. At vi har en dårlig forvaltning mange steder i Norge er nok riktig, men man må ikke glemme at friluftsliv er en av godene det NORSKE folk har hatt. Det bør ikke skapes et skille mellom samfunnslag. Et slikt amerikanisert samfunn ønskes ikke i lille Norge. Dessverre ser vi på rypejakt og laksefiske at mange ekskluderes fra dette. Og spesielt de unge lider med få muligheter og dermed mister interessen. Og det er ikke bra, og fremtiden ser lite lyst ut når det gjelder forvaltningen av naturen for flertallet. Vi bør ikke bygge opp en forvaltning som kun kan gjennomføres gjennom høye priser på aktivitetene. Vi har alle lest om bygder der noen få grunneiere har tjent bra på naturens gaver til noen få pengesterke folk. Bygda får lite igjen da dette er forbehold noen få og på toppen får ikke bygdefolket selv råd eller mulighet til å benytte seg av tilbudene som er rett utenfor døren. For min egen del er det som provoserer meg med prisen på Hemsila, det er en feil utvikling og signaler til resten av grunneierene i Norge. Hvis dette kun skjer i Hemsedal greit nok, men blir dette vanlig i Norge om 20 år mener jeg at grunneiere og andre ikke har forstått sin rolle og sitt ansvar. Kjenner til andre steder i Norge der grunneierlaget forvalter naturressursene sine bra, prisene er normale og all inntjening foruten det som går til diverse tiltak går til hele bygda i form av veibygging, skoler osv. Jeg tror det er denne typen mennesker og erfaringer vi må lytte til. Ikke noe negativt om deg Tor og Hemsedal fiskeforening, med måten dere har gjort det på bør ikke være noen modell. Jeg tror vi skal klare oss med en ”Hemsila” Vi bør klare å bygge om en forvaltning som ikke ekskluderer folk fra naturen og kanskje se på helheten i det vi gjør. Forvaltning av natur ressurser er også et samfunnsansvar og ikke bare stor fisk og penger. Mulig jeg er dum og ideologisk nå, men vi trenger en motvekt til kapitalismen også. PS med dagens kortpris får ladden, hemsedal sport osv klare seg uten mitt bidrag i år. Ha et fint fiskeår
  7. Bøelva i Telemark har til tider vært bra, lenge siden jeg selv fisket der. Går fra Seljord forbi Bø i Telemark, ca samme størrelse på elva som Hemsila. Lang elv så man bør snakke med kjentfolk. Hvis noen har opplysninger om hvordan det har vært de siste årene hadde det vært hyggelig. Ellers finnes det mange bra småelver og småvann i Vest Telemark som er bra. Lite kjent for mange. Noen steder gir bra størrelse på fisken og hyggelige priser.
×
×
  • Opprett ny...