Gå til innhold

o-lav

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

o-lav sine prestasjoner

Rookie

Rookie (2/14)

  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • First Post
  • One Month Later

Nylige merker

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kan det være at det var forskjell i faser dvs om de tok klekkere, duns eller spinnere. ? Spinnere suges ned og spyttes kanskje kjapt ut, mens duns tas mer kontant og fisken snur nedover og kroker i munnviken eller halsen, mens klekkere noe midt mellom med en rolig rullende bevegelse.
  2. o-lav

    CDC...

    Som bruker av fluer så opplever jeg at CDC er lettere og tørker raskere enn hjort-aktig hår som er tyngre og plasker kanskje mer i landing? Litt frustrerende å holde rede på cdc-olje og annen flytegele til og med på samme flue dog 😉
  3. Noen år siden dette, men men nå har jeg bygd og testet kontaktfrie sensorer et par år : se https://riverkeeper.no. Kan du si litt mer om hvordan din bruk av dette står nå og hvilke løsninger du har funnet ?
  4. Hei, Jeg er interessert i å prøve å få til et prosjekt for å undersøke sammenhenger mellom målbare faktorer som temperatur og klekking av insekter i vann. Her på fluefiskesiden er det presentert mye informasjon om hvilke insekter som klekker hvor og perioder hvor det skjer, men vær og temperatur varierer fra år til år og det blir romslige perioder. Vi ser at klekking starter i sør og fortsetter nordover og fra lavlandet og mot fjellet. Og det ser da ut som at temperaturutviklingen følger sammen mønster. Ved å knytte klekking til temperatur kan vi kanske forutse tidspunktet for når klekkingen starter mer nøyaktig. Jeg tror mange fluefiskere har samlet notater om det som skjer i elver og vann og hvis vi kunne samlet data kunne vi analysere disse statistisk og se om det kommer fram noen mønster ! Noen andre som er interessert eller vet om noen som kan være det eller om det finnes data og kanskje også forskning om dette ?
  5. Jeg finner ikke ut hvordan jeg starter kvissen. Hadde annonseblokkering på da jeg prøvde første gangen..
  6. Jeg har prøvd 3mm ringer, men de synker lett, så de virker ikke så anvendelig ved tørrflue-fiske ? Kanskje mindre ringer flyter bedre - gjerne med litt fett ? Trileneknuten fra Rio-videon - ble ikke den kalt slukknuten i Napp og Nytt .. Knyter den på alt som har plass til 2 runder i krokøyet og oppleves tryggere in klinsh.
  7. For er par elver jeg fisker i så er det målestasjoner nedenfor et par tre kraftverk, og kan nok være nyttig for laksefiskerne nedenfor, men det sier lite om forholdene for ørretfiske lenger opp i elvene for tunellvann er jo innblandet. Når er tempen i godvannet innpå skogen blitt passe? Jeg tenkte at teknologien for å bygge sensorer nå burde få ned kostnadene slik at foreninger og privapersoner har råd, og lurer på noen hadde begynt å jobbe med dette. Kanskje har noen laget/vet om en boks som bruker f.eks. IR til temperaturmåling på vannflaten, avstandsmåler for vannhøyde og som kan sende dette over trådløst nett?
  8. Hei, Et det noen som driver med måling og fjernavlesning av forholdene i elvene og vannene rundt om ? Jeg tenker at det finnes nok teknologi av type ip-kamera og sensorer for temperatur og kanskje vannstand som kunne vært på nett og gjort det mulig å kartlegge forholdene og planlegge turene til elva litt bedre ?
  9. Noen som gjenkjenner dette insektet som som flakset på vannet i et rolig parti som det klekket i Nidelva Trondheim for noen dager siden ? Er noe skadet ved pågripelsen.
×
×
  • Opprett ny...