Jump to content

Jon Arne Tomter

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  116
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jon Arne Tomter last won the day on May 14 2021

Jon Arne Tomter had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jon Arne Tomter's Achievements

 1. Jeg bruker en sånn håv som Eirik nevner, bare at jeg har kappet av skaftet til 12-15 cm. Da går den ned i sekken eller rygglomma på fiskevesten. Henter ikke prøver dypere enn armen rekker. Jeg sørger også for å ha med en hvit bærepose som jeg legger inne i en ring med steiner og fyller vann oppi, som prøveskål. Da er det lett å studere krypene. (Jadda, er litt over snittet interessert i vannlevende insekter! 🙂 )
 2. Det er når ørreten er fredet jeg blir mest glad i harren. I går var de sultne på mygg. Lav vannføring, klart vann og lys sandbunn med noe vegetasjon krevde forsiktig tilnærming. Myggklekkere krok 21 var oppskriften.
 3. Har MRS Alligator selv, og har skaffet ekstra sete for å sitte litt høyere når jeg svinger fluestanga. Fungerer utmerket!
 4. Prøvde for første gang å fiske fra packraften i går. Hadde sett for meg at den lave sittestillingen ville by på utfordringer, og hadde derfor kjøpt en ekstra setepute for å legge oppå den andre for å få en høyere sittestilling. Prøvde med både en og to seteputer, og de få cm gjorde merkbar forskjell. Det var faktisk bedre å padle med to puter også, og stabiliteten var mer enn god nok på flatt vann. Vil nok fortsatt padle elv med bare en setepute (lav sittestilling). Det var ingen aktivitet å se på overflaten, så jeg prøvde først streamer, uten resultat. Etter en behagelig kaffepause (jeg tror jeg så vidt sovnet i packraften), satte jeg på en oliven/brun vannymfe-nymfe, og det resulterte i en fisk på ca 400 g / 35 cm. Vannet ligger sør-vest i Oslomarka, drøyt 200 moh. De siste isrestene forsvant for en snau uke siden. Jeg glemte å måle vanntemperaturen. Det blåste nordavind, varierende antatt 3-6 m/s. 15-17 grader i lufta, lettskyet, sol. Fisket i le for vinden, på tilnærmet stille vann.
 5. Der tror jeg du traff blink, Roaas! Det må være denne jeg har sett, og tenkt at en sånn må jeg skaffe meg. Og så har det gått i glemmeboka da vet du, som så mye annet. Takker!
 6. Takker for gode svar og synspunkter. Det er gjerne de små stumpene av sene som er «lettest å slippe ned» på bakken eller i vannet, og det er den gode løsningen for enkelt å ta vare på disse jeg leter etter. Jeg mener å ha sett en løsning hvor senestumper og småsøppel kan stappes ned i en boks fra toppen, hvor åpningen har en klaffe-løsning som hindrer det i å bli med opp igjen.
 7. Se der ja! Hvordan foregår oppsamlingen på denne?
 8. Er det noen som har tips om en god løsning for å ta med seg brukt fortomsmateriale og annet småsøppel når man er ute ved elva eller vannet? Jeg pleier å putte det i ei lomme og ta det med hjem. Men opplever litt for ofte at småbiter av fiskesene blir med hånda opp av lomma igjen. Mener å ha lest eller hørt at det finnes en «kit» til å feste i beltet som er konstruert for dette formålet, og som fungerer.
 9. Dette er i stor grad snakk om smak og behag, samtidig som du vil ha vanskeligheter med å vite hva som er best for deg uten å ha prøvd begge alternativene. Et alternativ som du kan vurdere, dersom du har en «spenstig» femmer, er å skaffe deg et sekser-snøre som du kan bruke på femmer’n når det blåser i overkant mye. (Jeg bruker dette) Etter litt erfaring med det oppsettet, kan du gjøre en ny vurdering av ei eventuell ny stang. Dette er i alle fall en rimeligere start enn å skaffe seg ei stang du kanskje ikke blir fornøyd med. Lykke til!
 10. Blir nok noen esker med 212 TR ja, i hvert fall størrelse 13 - 19. Kanskje nissen leser dette ? Har trua !
 11. Takk for svar! Er for såvidt klar over at 212 finnes i både Y og TR, men så vidt jeg ser så viser flyhooks.org at disse har samme wiretykkelse. I hvert fall i størrelse 13 (0,40 mm). Jeg har brukt bare 212 Y, men hvis det stemmer at TR er sterkere, må jeg nok skaffe disse da jeg liker fasongen. Bruker også rette kroker til klekkere, og da særlig 112 Y og TR da jeg synes disse har passe stort krokgap. Noen erfaringer med såkalte «klinkhamer-kroker» (Partridge, Daiichi + evt. andre)?
 12. Ser at denne burde vært lagt under «Fluebinding».
 13. Jeg har enda ikke funnet en krok jeg er helt fornøyd med til binding av klekker / puppe / klinkhamer, og vil gjerne ha tips om gode kroker. Jeg liker fasongen på Tiemco TMC 212, men synes den er for tynn i godset. TMC 2487 / 2488 er ok, men jeg savner en variant med litt lengre buet krokskaft. Daiichi 1160 har vel «riktig» fasong for klinkhamere, med lang buet krokstamme for bakkroppen, men jeg synes ikke den kroker effektivt. Erfaringer og tips ?
 14. Hadde sverming av små (ca 5 mm) svarte jordmaur på Skrim ved Kongsberg for ei uke siden, drøyt 500 moh.
×
×
 • Create New...