Jump to content

Jon Arne Tomter

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  101
 • Joined

 • Last visited

About Jon Arne Tomter

 • Rank
  Viderekommen

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Fornavn
  Jon Arne
 • Etternavn
  Tomter

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hadde sverming av små (ca 5 mm) svarte jordmaur på Skrim ved Kongsberg for ei uke siden, drøyt 500 moh.
 2. Kommer litt an på hvor du bor, men et godt utgangspunkt er å skaffe OFA (Oslomarkas fiskeadministrasjon) sin fiskekartbok som dekker både Nordmarka og Østmarka. Alternativt gå inn på ofa.no/oversiktskart, og lese om de forskjellige vannene. Lykke til!
 3. Jeg bruker i dag solbriller som er laget for å ha utenpå vanlige briller (se bilde). Disse er kjøpt hos optiker, er av merket Polaroid, og koster ca. 400 kr om jeg husker riktig. Løsningen med å ha solbrillene / fiskebrillene utenpå de vanlige brillene synes jeg er genial og meget fleksibel. Jeg er veldig fornøyd med de jeg har, men har lite grunnlag for å sammenlikne kvaliteten med dyrere briller. Dessuten er det dårlig utvalg i farger på glassene. Er det noen her som vet om andre produsenter som leverer slike "utenpå"-briller slik at det går an å sammenlikne kvalitet? Eventuelt om noen har erfaringer å dele? NB! Jeg er ikke interessert i solbriller med styrke!
 4. Takk for tips! Må ut å shoppe faux bucktail, skjønner jeg. Kommer nok til å ta med noen hårdotter fra elgen til høsten også, innimellom flått og hjortelusfluer.
 5. Jeg ser at kroppshår fra amerikansk elg (moose) blir brukt til haletråder på døgnfluer. Er dette noe bedre enn norsk elg? Tenker jo at det må gå an å ta med seg en bunt hår eller en liten skinnlapp fra det neste dyret som stuper. Men hvor på dyret bør det i så fall tas fra? Jeg synes forøvrig at haletråder er noe av det vanskeligste å få til når jeg binder fluer. Jeg tenker da på døgnfluer, spesielt no-hackle, hvor haletrådene bør ligge riktig for å gi flua støtte og flyteevne. Jeg har nok blitt litt skjelven med åra, så finmotorikken er ikke all verden lenger. Synet har heller ikke blitt noe bedre. Fibbets er derfor ikke favoritten, så jeg har brukt mest hackelfibre. Men kanskje elghår er lettere å jobbe med? Hvilke materialer og teknikker foretrekker dere for å få til bra haletråder?
 6. Jon Arne Tomter

  Furtebu

  Der vil det nok bli tilbragt mange trivelige timer i vinter, tenker jeg! Angående belysning, vil jeg understreke at det er viktig med lys fra flere kanter. Dette er antakelig viktigere enn hva slags lamper som benyttes. Jeg begynner å bli godt voksen (les gammel), og behovet for godt lys bare øker. Jeg bruker nå fire lamper; en fra venstre og en fra høyre, begge en tanke bakfra, samt to ovenfra / forfra. Dette gjør at ingen del av flua eller arbeidsbordet havner i skygge.
 7. Tja... Lurer på hva slags grunnlag Mattilsynet har for å si at minstemålsforvaltning er helt ok, mens de da implisitt sier at f.eks. maksmålsforvaltning er uakseptabelt. («Dersom du får liten fisk eller fisk under minstemålet, skal du slippe dem ut dersom de er uskadet.») Hva med fisk over maksimumsmålet? Videre lurer jeg på grunnlaget for å gjøre «unntak» for laks og sjøørret, men ikke for andre fiskeslag (ikke-anadrome arter); brunørret, harr osv. Her lukter det økonomiske interesser lang vei. («Eneste unntak er begrenset fang og slipp av laks og sjøørret i enkelte bestandstruede vassdrag. Det er politisk besluttet at dette skal være tillatt for at det skal være mulig å opprettholde noe fiske også i bestandstruete elver.»)
 8. Jeg har brukt anker på Allyen på stille vann, og da har jeg brukt den minste paraplydreggen jeg har fått tak i. Jeg har pålimte hemper for bruk av spruttrekk, og jeg har dratt ankertauet gjennom en stor karabinkrok festet i hempa i baugen. Derfra har jeg trukket tauet til der jeg sitter i kanoen og bundet det fast i tverrspantet. På denne måten har jeg kunnet slippe ned og trekke ankeret opp igjen uten å måtte flytte meg i kanoen, samtidig som ankeret er festet i enden på kanoen og dermed legger seg på langs i vindens retning. Jeg har ikke prøvd dette i elv, men det spørs om den pålimte hempa vil holde det økte presset i strømmen.
 9. Bruker mest dobbel slukknute, men på små fluer er gjerne krokøyet så lite at jeg ikke får sena to ganger gjennom øyet selv med de tynneste spissene. Leter derfor fortsatt etter en god knute til de små fluene. Har prøvd mye forskjellig, men har ikke fått noen favoritt.
 10. Jeg har akkurat fullført denne quizen. Min poengsum 50/100 Min tid 94 sekunder  
 11. Jeg har akkurat fullført denne quizen. Min poengsum 40/100 Min tid 48 sekunder  
 12. Ca. hvor lang er'n? Hvor i landet? Type vann; rennende / stille, myrvann?
 13. Jeg har akkurat fullført denne quizen. Min poengsum 62/100 Min tid 109 sekunder  
 14. Så ofte som du er ute, så bør du vel si "skitt fiske"! Unnskyld Lars.
 15. Jeg opplever akkurat det samme med mine Patagonia Ultralight sko. Den øvre kanten er for stiv og burde vel egentlig være buet litt bakover for å skåne muskelen bak på leggen. Jeg snører ikke de to øverste hektene, og unngår slik det verste presset på leggen, men designet er nok ikke helt vellykket. Eller er kanskje både -Lars- og jeg dårlig designet? Endret: Glemte helt å si at skostørrelsen virker å være normal. Bruker 45 eller 46 i støvler / fjellsko, og vadeskoene er 45 / size 12 (US).
×
×
 • Create New...